Fotbal international

Cine pictează şi vinde în România tablouri cu Ronaldo. Foto

25.04.2018 | 09:40
A apărut primul tablou cu Cristiano Ronaldo în România

Fanii lui Real Madrid din România pot, în sfârşit, să-şi cumpere tablouri cu Cristiano Ronaldo sau Zinedine Zidane. Hanelore Rădulescu, o româncă pasionată de pictură, impresionează prin portretele sale de un puternic impact emoţional. Vedetele de la Real Madrid se numără printre aleşii acesteia.

Ce-ai zice să cumperi un „Ronaldo”? Sau un „Isco”? Dar n-ar fi mai bine iei un „Zidane”? Îi crește mai repede prețul… Nu, nu este o glumă. Acum este posibil. Pe 25 aprilie are loc licitaţia în scopuri caritabile în care sunt scoase spre vânzare tablourile din Colecţia „Real Madrid”. Ele aparţin pictoriţei românce Hanelore Rădulescu şi au fost donate unui proiect umanitar. VEZI IMAGINILE SUS ÎN GALERIA FOTO.

Cum a pornit „nebunia”: „Universul mi-a dat acest har!”

Are o voce uşor aspră, ce ascunde, însă, o bunătate din ce în ce mai rar întâlnită într-o lume sfâşiată de interese meschine, majoritatea materiale și, evident, profund personale… Am aflat despre talentul ei de la o prietenă comună şi sunt curios, în special, despre tablourile cu fotbaliştii celor de la Real Madrid. Nu sunt un expert în pictură, dar pentru ochiul meu profan lucrările de artă arată impecabil, culorile sunt vii şi, dacă aş fi jucător pe „Santiago Bernabeu”, nu aş ezita nici un moment să cumpăr un astfel de tablou. De unde a pornit totul? „Eu am colaborat cu o galerie din Madrid şi aşa am ajuns să am această idee. Universul mi-a dat acest har şi am zis că e păcat să nu îl folosesc în ajutorul oamenilor. Picturile sunt 90 pe 120 centimetri şi sunt realizate în cuţit, nu în pensulă”, povesteşte Hanelore în dialogul cu FANATIK. Sunt detalii pentru cunoscători, dar cel mai important este că în spatele acestor picturi stau o muncă imensă şi mult, mult suflet. Imaginaţi-vă că pentru fiecare dintre ele artista a lucrat între 5 ore şi 3 zile…

„Scopul meu este să las ceva preţios în urma mea”

Colecţia conţine un număr impresionat de tablouri. Piesa de rezistenţă este, fără doar şi poate, nici nu se putea altfel, portretul superstarului Cristiano Ronaldo. „Zeul” celor de la Real Madrid iese în evidenţă, aşa cum era firesc, şi pe pânză. Chipul portughezului tronează mândru între cele ale colegilor săi. Ramos, Bale, Benzema… Toţi au ieşit din mâna (ca să nu spunem malițios „cuțitul”…) româncei şi îşi aşteaptă, acum, viitorii proprietari. „Plasez bunătatea ca bază a vieţii mele, dreptatea ca măsură, înţelepciunea ca limită, iubirea ca desfătare şi adevărul ca lumină. Nu am în spate experienţă în arta picturii, însă mă simt ghidată spiritual pentru a picta ceea ce simt. De foarte multă vreme am ştiut că Universul, pentru mine, este forţa creatoare a tot ceea ce este. De mică am fost atrasă de misticism, am învăţat artele marţiale şi de aici meditaţia cu mine însămi. Mai târziu am descoperit că mâinile mele vindecă suferințe, că gândurile mele ajută şi că tot ceea ce gândim se transformă în lucruri. Îmi place ce am descoperit şi ador ce iese la suprafaţă pe pânza ce cu mare drag o acopăr cu chipuri coborâte din Universul meu infinit. Sunt convinsă că am venit pe acest pământ cu scopul de a lăsa ceva preţios în urma mea”, sună crezul artistei. Poate ar fi trebuit, cu voia lui Dumnezeu, să scriu „Crezul”… cu C mare… Nu este o blasfemie, este o realitate a universului numit „Hanelore Rădulescu”.

Preţ de pornire „pregătit” de o cină pe acorduri de jazz

Dar ce înseamnă acum acest „dar preţios”? Hanelore Rădulescu a decis să îşi doneze întreaga colecţie în scopuri umanitare către Hospice Casa Speranţei. „Am aflat de arta ei de la un amic. Am rugat-o, dacă poate, să-mi dea un tablou pentru a-l scoate la licitaţie. În secunda doi a zis «Da!». Mai mult, mi-a spus că mi le dă pe toate, toată seria cu aceşti fotbalişti renumiţi”, spune Alina, persoana care se ocupă de organizarea licitaţiei de pe 25 aprilie. Aceasta va avea loc la un restaurant de top de pe Strada Franceză. „Va exista o cină pregătită pentru participanţi, muzică live jazz şi o licitaţie care va conţine tablourile semnate de Hanelore. Pe lângă acestea vor exista şi alte obiecte cu valoare mare: obiecte de lux, haine de lux. Totul este însă centrat în jurul acestor tablouri. Preţul de pornire al fiecărei picturi începe de la două mii de euro”, detaliază aceasta.

Ce este Hospice Casa Speranţei

Așadar toţi banii care vor fi strânşi la licitaţie vor fi donaţi către Hospice Casa Speranţei. Acesta este un ONG care a fost înfiinţat în 1992 şi se ocupă de îngrijirea paliativă, atât a adulţilor, cât şi a copiilor, oferind servicii complete. Îngrijirea paliativă vizează îmbunătățirea calității vieții pacienților și familiilor acestora atunci când se confruntă cu problemele unei boli incurabile, prin îngrijire medicală pentru pacient, sprijin social și consiliere psiho-emoțională și spirituală pentru pacient și aparținători. „Viziunea noastră este ca, în România, toți pacienții cu boli incurabile să beneficieze de servicii adecvate de îngrijire paliativă, la momentul potrivit, pentru a trăi cu demnitate fiecare clipă, alături de cei dragi. Îngrijim cu profesionalism și dăruire copii și adulți care trăiesc cu o boală incurabilă, oferind servicii specializate pentru ei și familiile lor. Dezvoltăm îngrijirea paliativă la nivel naţional și internațional prin informare, educație, consultanță și îmbunătățirea legislației”, se arată pe site-ul ONG-ului.

„Plasez bunătatea ca bază a vieţii mele, dreptatea ca măsură, înţelepciunea ca limită, iubirea ca desfătare şi adevărul ca lumină. De foarte multă vreme am ştiut că Universul, pentru mine, este forţa creatoare a tot ceea ce este. De mică am fost atrasă de misticism, am învăţat artele marţiale şi de aici meditaţia cu mine însămi” – Hanelore Rădulescu

„Nu am în spate experienţă în arta picturii, însă mă simt ghidată spiritual pentru a picta ceea ce simt. Am descoperit că mâinile mele vindecă suferințe, că gândurile mele ajută. Îmi place ce am descoperit şi ador ce iese la suprafaţă pe pânza ce cu mare drag o acopăr cu chipuri coborâte din Universul meu infinit. Sunt convinsă că am venit pe acest pământ cu scopul de a lăsa ceva preţios în urma mea” – Hanelore Rădulescu

2.000 de euro este preţul de pornire al unui tablou din Colecţia „Real Madrid”

90 X 120 centimetri sunt dimensiunile picturilor ce înfățișează vedetele „galactice” de pe „Santiago Bernabeu”