News

Cine poartă masca 8 ore, pericol pentru sănătate! „Nici medicii nu o țin atât”

24.05.2020 | 13:47
Cine poarta masca 8 ore pericol pentru sanatate Nici medicii nu o tin atat
ADVERTISEMENT

Cine poartă masca 8 ore, pericol pentru sănătate! Acesta este anunțul făcut chiar de un medic primar de la Institutul de Boli Infecțioase ”Matei Balș”. Concret, trebuie să știți că nu este deloc recomandat să purtați masca în tot timpul în care vă aflați la muncă, adică o tură întreagă de 8 ore.

Cine poartă masca 8 ore, pericol pentru sănătate!

 ”Eu n-aș purta masca o perioadă atât de lungă de timp, aș face pauză, aș aerisi încăperea. Trebuie să existe pauze, în cele opt ore trebuie să existe și pauza obligatorie.

ADVERTISEMENT

Da, este periculos pentru sănătate mai ales pentru cei cu afecțiuni cronice, e clar că e oxigenare redusă. Eu n-aș face acest lucru, nici medicii n-o fac”, a explicat medicul Adrian Marinescu

„Nici medicii nu o țin atât”

Trebuie să știți că sunt mai multe categorii de persoane scutite de ordinul publicat chiar și în Monitorul Oficial. Vorbim despre copiii sub 5 ani, despre persoanele singure în birou, cele cu probleme de respiraţie, cele care desfăşoară activităţi fizice intense sau au condiţii de muncă solicitante.

ADVERTISEMENT

Și prezentatorii TV alături de invitaţii lor, dacă stau la 3 m distanţă vor fi exceptaţi de la obligativitatea purtării măştii, potrivit Ordinului privind obligativitatea purtării măştii de protecţie, a triajului epidemiologic şi privind spălarea mânilor, pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS CoV-2 pe durata stării de alertă.

Un lucru este cert – cât timp ne aflăm în stare de alertă ”în spaţiile publice închise, spaţiile comerciale şi la locul de muncă, se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie, în condiţiile şi cu respectarea instrucţiunilor generale privind măsurile de igienă”

ADVERTISEMENT

Mai mult de atât, pe durata stării de alertă, se instituie ”obligativitatea instituţiior publice, operatorilor economici şi profesionilştilor de a organiza activitatea astfel încât să se asigure la intrarea în sediu efectuarea triajului epidemiologic şi dezinfectarea obligatorie a mâinilor”.

Dacă ne referim la triajul epidemiologic, atunci trebuie să știți că acesta nu implică înregistrarea datelor cu caracter personal şi constă în măsurarea temperaturii cu termometru noncontact.

ADVERTISEMENT

Concret, temperatura nu trebuie să depăşească valoarea de 37,3 grade Celsius, căreia i se poate adăuga marja de eroare prevăzută de prospectul dispozitivului.

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: