Sport

S-a stabilit și ultima echipă promovată în Liga 2! Dezastru pentru CS Dinamo

Știm care sunt cele șase echipe care au promovat în Liga 2! CS Dinamo București a pierdut meciul cu CSM Focșani și a ratat promovarea în eșalonul secund.
15.06.2024 | 19:30
Sa stabilit si ultima echipa promovata in Liga 2 Dezastru pentru CS Dinamo
S-a stabilit și ultima echipă promovată în Liga 2! Dezastru pentru CS Dinamo. Sursa foto: Sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Știm care sunt cele șase echipe care au promovat în Liga 2! CS Dinamo București a pierdut meciul cu CSM Focșani, scor 2-0, și a ratat promovarea în eșalonul secund. Formația lui Florin Bratu și Ionel Dănciulescu va mai juca un sezon în Liga a 3-a.

UPDATE: Cele șașe echipe promovate în Liga 2. CS Dinamo rămâne în Liga a 3-a

În urma victoriei cu CS Dinamo București, scor 2-0, CSM Focșani și-a asigurat promovarea în eșalonul secund. Pe lângă formația lui Călin Moldovan, alte cinci echipe vor juca și ele în Liga a 2-a din sezonul viitor.

ADVERTISEMENT

Metalul Buzău, AFC Câmpulung Muscel, FC Bihor, Unirea Ungheni și CS Afumați și-au asigurat și ele participarea în divizia secundă în sezonul 2024 – 2024.

FINAL: CSM Focșani – CS Dinamo București 2-0

Min 90+5: Final de meci!!! CSM Focșani promovează în eșalonul secund în urma victoriei cu CS Dinamo București, scor 2-0. Răzvan Gorovei și Robert Enache au marcat golurile partidei.

ADVERTISEMENT

Min 88: GOOOOLLLL CSM FOCȘANI!!! Răzvan Gorovei, fostul jucător al celor de la Oțelul Galați, reușește să în urma unui contraatac.

Min 5: GOOLLLL CSM FOCȘANI!!! Robert Enache sare primul la o minge venită din corner și trimite mingea în plasă! 

ADVERTISEMENT

Min 1: A început partida!

CSM Focșani – CS Dinamo București, finala pentru promovarea în Liga 2

CSM Focșani și CS Dinamo București au câștigat meciurile din semifinalele barajelor pentru promovarea în Liga 2. Cele două formații vor disputa finala pentru promovare, sâmbătă, 15 iunie, ora 17:30. Duelul va avea loc pe stadionul „Milcovul” din Focșani și va putea fi urmărit la TV pe Digi Sport 1.

CS Dinamo a trecut în semifinale de Ghiroda & Giarmata Vii, scor 3-1 pe teren propriu. De cealaltă parte, CSM Focșani s-a impus dramatic, scor 3-2 (2-2), după un gol marcat în prelungiri, în minutul 120, contra celor de la SCM Râmnicu Vâlcea.

ADVERTISEMENT

Metalul Buzău, AFC Câmpulung Muscel, FC Bihor, Unirea Ungheni și CS Afumați au promovat deja în liga secundă.

S-au stabilit meciurile care vor decide ultima promovată în Liga 2

În urma tragerii la sorți care a avut loc vineri, 7 iunie, la Casa Fotbalului, s-au stabilit meciurile care decid ultima promovată în Liga a 2-a. Al șaselea loc care duce din Liga 3 în Liga 2 va fi ocupat de echipa câștigătoare a unui turneu inedit între învinsele din finalele barajelor:

  • CSM Focșani 2007 – SCM Râmnicu Vâlcea
  • CS Dinamo București – CSC Ghiroda și Giarmata Vii

Meciurile vor avea loc într-o singură manșă. Semifinalele sunt programate miercuri, 12 iunie, în timp ce finala barajului va avea loc sâmbătă, 15 iunie. Echipa care va câștiga prima semifinală va fi gazda ultimului act. Toate meciurile vor avea loc de la ora 17:30, conform FRF.ro.

Metalul Buzău, AFC Câmpulung Muscel, FC Bihor, Unirea Ungheni și CS Afumați au promovat deja în liga secundă.

Cele cinci echipe promovate în Liga 2. CS Dinamo mai are o șansă

Metalul Buzău, AFC Câmpulung Muscel, FC Bihor, Unirea Ungheni și CS Afumați sunt cele cinci echipe care au promovat în Liga 2! A șasea echipă va fi stabilită în urma unui turneu inedit.

Patru dintre cele cinci echipe învinse în finalele barajelor vor disputa o mini-competiție, cu semifinale și finală. Acestea sunt CS Dinamo, CSM Focșani, SCM Râmnicu Vâlcea și CSC Ghiroda și Giarmata Vii. Cele patru formații au fost alese pe baza unui clasament în care s-au luat în calcul toate punctele acumulate în cele patru meciuri de baraj disputate, în semifinale și finale.

Cel mai slab a stat Gloria Bistrița Năsăud, care a acumulat doar trei puncte puncte din 12 posibile, motiv pentru care echipa lui Adrian Falub este cea care nu va primi o a doua șansă la promovarea în Liga 2.

Metalul Buzău – CSM Focșani 2-0 (Manea 5, Robu 54) (3-2)

Min. 54 – Gazdele mai punctează o dată, de această dată prin Robu.

Min. 5. Deschidere rapidă de scor a gazdelor, care au pierdut la limită meciul tur.

CS Dinamo București – CS Afumați 0-2 (Zaina 8, Iamandache 42) (0-3)

Min. 42. O nouă lovitură pentru roș-albi. Ilfovenii fac 2-0 cu puțin timp înaintea pauzei.

Min. 5. Situație complicată pentru Dinamo, care a luat deja gol. În tur a fost 1-0 pentru ilfoveni.

SCM Râmnicu Vâlcea – AFC Câmpulung Muscel 0-0 (1-2)

FC Bihor Oradea – CSC Ghiroda și Giarmata Vii 3-0 (Preklet 42, Jurj 45+1, Gidea 67) (5-2)

Min. 67. FC Bihor Oradea înscriu din nou! Gidea își trece și el numele pe lista marcatorilor.

Min. 45+1. Bihorenii dau lovitura înaintea pauzei și sunt cu un pas în Liga 2.

Min. 42. Gazdele deschid scorul și au prima șansă la promovare având în vedere că joacă în superioritate numerică.

Min. 9. Oaspeții au rămas în inferioritate numerică! Horațiu Feșnic a scos direct cartonașul roșu! Jichici este jucătorul eliminat.

Unirea Ungheni – Gloria Bistrița Năsăud 2-1 (Astafei 31, 73 / Mihai 68) (4-3)

Min. 73. „Dublă” pentru Victoraș Astafei! Echipa lui Florentin Petre, tot mai aproape de Liga 2.

Min. 68. Gloria restabilește egalitatea și în cazul în care scorul va rămâne așa până la final se va intra în prelungiri.

Min. 31. Șansă importantă pentru echipa lui Florentin Petre, care a deschis scorul după jumătate de oră de joc. Victoraș Astafei a marcat pentru Ungheni.

Cine promovează în Liga 2? CCA a delegat doar arbitri de top

CSM Focşani, Metalul Buzău, CS Afumați, CS Dinamo Bucureşti, AFC Câmpulung Muscel, SCM Râmnicu Vâlcea, CSC Ghiroda şi Giarmata Vii, FC Bihor Oradea, Gloria Bistriţa Năsăud și Unirea Ungheni sunt echipele calificate în ultima fază a barajului de promovare în Liga 2.

După scandalurile din tur, CCA a delegat doar arbitri de SuperLiga. Horia Mladinovici, Cătălin Buși, Andrei Chivulete, Horațiu Feșnic și Szabolcs Kovacs vor fi la centru la meciurile de la Buzău, București, Râmnicu Vâlcea, Oradea și Ungheni.

Pierzătoarele primesc o nouă șansă

Pentru că din sezonul 2024-2025 Liga 2 va trece de la 20 la 22 de echipe, pierzătoarele din faza finală a barajului de promovare primesc o nouă șansă. Astfel, la final, în Liga 2 vor urca șase echipe.

Pentru a stabili cea de-a șasea promvoată se va disputa un mini-turneu, la care vor lua parte cele mai bune patru dintre cele cinci echipe învinse în finalele barajelor. Mini-turneul se va juca după sistemul semifinale și finală (un singur joc pe terenul primei extrase la „împerechere”), câştigătoarea finalei urmând a evolua și ea în al doilea eșalon.

Cele patru echipe învinse în finalele barajelor care primesc încă o șansă la promovare sunt decise în baza unui clasament în care sunt luate în calcul toate punctele acumulate în cele patru meciuri de baraj disputate, în semifinale și finale.

În caz de egalitate la număr de puncte acumulate, departajarea va fi făcută în conformitate cu articolul 27 din ROAF, luând în calcul doar meciurile de baraj – semifinale și finale. Semifinala într-o singură manșă se va juca în data de 12 iunie, în timp ce finala care decide echipa promovată va avea loc la 15 iunie.

Dintre cele zece formații care participă sezonul acesta în ultima fază a barajului de promovare, doar Unirea Ungheni s-a regăsit în finalele din ediția precedentă. Echipa lui Florentin Petre a pierdut barajul cu Corvinul Hunedoara (0-2 acasă și 1-4 în deplasare).

Și CS Afumați a mai jucat într-o fază finală a acestui baraj. S-a întâmplat la finalul sezonului 2020-2021, când ilfovenii au pierdut contra celor de la CSA Steaua, cu scorul general de 1-3.

Meciurile retur din faza finală a barajului de promovare în Liga 2

  • Metalul Buzău – CSM Focșani (1-2)
  • CS Dinamo București – CS Afumați (0-1)
  • SCM Râmnicu Vâlcea – AFC Câmpulung Muscel (1-2)
  • FC Bihor Oradea – CSC Ghiroda și Giarmata Vii (2-2)
  • Unirea Ungheni – Gloria Bistrița Năsăud (2-2)
ADVERTISEMENT
Tags: