Fanatik Show

Milioane, faimă sau trădare? Mutu, oferte ademenitoare

Unul dintre cei mai importanţi jucători români din ultimii ani a ajuns într-o situaţie destul de dificilă, viitorul său la Ajaccio fiind incert. Ultimele zile au fost foarte agitate pentru...
11.10.2013 | 15:56
Milioane faima sau tradare Mutu oferte ademenitoare

Unul dintre cei mai importanţi jucători români din ultimii ani a ajuns într-o situaţie destul de dificilă, viitorul său la Ajaccio fiind incert. Ultimele zile au fost foarte agitate pentru Adrian Mutu, acesta declarînd la Fanatik Show că s-ar întoarce la Dinamo, însă doar dacă revine şi Cristi Borcea. Pe lîngă clubul din şoseaua Ştefan cel Mare, românul are şi alte variante pentru sezonul viitor, cum ar fi CFR Cluj sau o echipă din Arabia.

DINAMO

Cea mai posibilă variantă pentru Mutu este revenirea la Dinamo, aceasta fiind luată în calcul doar dacă revine şi Borcea.

AVANTAJE
* Odată cu revenirea în Liga 1, Mutu ar avea şanse să fie convocat la naţională, vîrful declarînd că îşi mai doreşte cel puţin un meci, măcar partida de retragere.
* Publicul dinamovist ar fi încîntat, Mutu fiind unul dintre cei mai iubiţi jucători care au evolut pentru “cîini”.

DEZAVANTAJE
* La fel ca şi Gică Popescu, acesta poate avea un sezon slab şi să iasă pe uşa din spate din fotbal.
* Unii oficiali ai clubului nu sînt de acord cu revenirea “Briliantului”, Cornel Dinu declarînd la Fanatik Show că Mutu nu mai poate alerga nici 800 de metri.

AJACCIO

Pentru român există şi varianta Ajaccio, avînd în vedere că patronul clubului îl apreciază pe atacant.

AVANTAJE
* Ar juca în continuare la cel mai înalt nivel, campionatul francez fiind printre cele mai puternice din lume.
* Mai are contract cu gruparea franceză pînă în iunie 2015, avînd asiguraţi încă 350.000 de euro, suma care se vehiculează că ar primi-o la Ajaccio pe sezon.

DEZAVANTAJE
* În ultima vreme prinde foarte rar primul 11, Mutu nereuşind să marcheze în acest sezon pentru gruparea franceză.
* Antrenorul Fabrizio Ravanelli nu pare dispus să îl mai folosească pe atacantul român.

GOLFUL PERSIC

Adrian Mutu a purtat o discuţie cu impresarul său şi l-a rugat să îi găsească o echipă în Arabia, fiind nemulţumit de situaţia sa la Ajaccio.

AVANTAJE
* Principalul avantaj al unei mutări în Golful Persic este legat de bani, salariile în această zonă fiind foarte mari.
* Nivelul campionatului arab este mult sub cel francez, aşa că probabil Mutu va juca mai mult decît o face la Ajaccio.

DEZAVANTAJE
* Odată cu un transfer în Arabia, Mutu şi-ar lua adio de la echipa naţională.

CFR CLUJ

După aducerea lui Gabriel Tamaş, oficialii formaţiei CFR Cluj încearcă o altă mutare spectaculoasă pe scena Ligii 1. Conducătorii din Gruia anunţă că au discutat cu Adrian Mutu despre posibilitatea revenirii acestuia în Liga 1 la CFR Cluj si că răspunsul atacantului de la Ajaccio este unul pozitiv.

AVANTAJE
* Ca şi în cazul unei reveniri la Dinamo, o mutare la CFR Cluj i-ar creşte şansele să ajungă la echipa naţionată.
* La CFR sînt contracte foarte mari, poate cele mai mari din România. De asemenea, există şi bonusuri de performanţă la gruparea lui Arpad Paszkany.
* Ar avea cu cine să îşi petreacă timpul, clujenii avîndu-l şi pe Tamaş în lot, prieten bun cu Mutu.

DEZAVANTAJE
* Banii cîştigaţi la gruparea clujeană ar fi mai puţini decît la o echipă din Arabia, iar nivelul campionatului mult mai ridicat.

RETRAGERE

Deşi sînt şanse destul de mici, pentru Mutu există şi varianta retragerii din fotbal. Acesta însă nu este pe placul “Briliantului”, acesta fiind convins că mai poate juca cel puţin un sezon la cel mai înalt nivel.

AVANTAJE
* Mai mult timp liber, ceea ce i-ar permite să se ocupe de afacerile personale sau de o carieră în domeniul antrenoratului.

DEZAVANTAJE
* Mutu mai are nevoie de un gol la naţională pentru a fi cel mai bun marcator, fiind la egalitate cu Hagi, cu 35 de reuşite. În cazul unei retrageri, atacantul nu va putea deveni cel mai prolific jucător din toate timpurile.
* Banii pe care i-ar putea primi pentru încă un an în Arabia ar fi destul de mulţi, iar o retragere nu ar mai adaugă nici un euro în conturile lui Mutu.

Tags: