Fotbal intern

Cine s-a opus ca Gigi Becali să organizeze petrecerea pentru câștigarea Cupei Campionilor Europeni de către Steaua. “E numai sărbătoarea noastră!”

02.05.2020 | 13:06
Cine sa opus ca Gigi Becali sa organizeze petrecerea pentru castigarea Cupei Campionilor Europeni de catre Steaua E numai sarbatoarea noastra
ADVERTISEMENT

Președintele de imagine al FCSB, Helmut Duckadam, a dezvăluit faptul că patronul Gigi Becali a intenționat în anii anteriori să organizeze petrecerea aniversară din 7 mai pentru performanța din 1986 a Stelei, la Sevilla, când a câștigat Cupa Campionilor Europeni.

Gigi Becali era la concurență cu șefii clubului CSA Steaua

Gigi Becali era dispus să facă acest lucru, așa cum și oficialii clubului din a patra ligă, CSA Steaua, clubul Armatei, intenționau să se implice în același scop.

ADVERTISEMENT

Cel care a spus nu a fost chiar Helmut Duckadam, omul intrat în acea seară de mai în istoria fotbalului pentru faptul că a reușit să apere patru lovituri de departajare în fața jucătorilor Barcelonei, fiind factorul principal la câștigarea trofeului.

Duckadam a explicat de ce nu trebuie să se bage nimeni

”N-am fost niciodată de acord ca Armata să organizeze, chiar şi domnul Becali a avut ideea să organizeze şi i-am zis că nu e o idee grozavă.

ADVERTISEMENT

Noi trebuie să o organizăm, pentru că o facem pentru noi, nu o facem nici pentru Armată, nici pentru domnul Becali, pentru nimeni. E o săbătoare a noastră”  a declarat Duckadam pentru Telekom Sport.

Duckadam speră ca anul viitor să iasă un eveniment notabil

Ca urmare a pandemiei de coronavirus anul acesta nu va putea fi organizată aniversarea a 34 de ani de la succesul de la Sevilla, dar Duckadam speră ca anul viitor, când se va împlini o cifră rotundă, să fie un eveniment cu fast.

ADVERTISEMENT

”De uitat nu se va uita, chiar dacă nu ne-am mai întâlnit în ultima perioadă sau într-un cerc restrâns, nu ca atunci când am sărbătorit 30 de ani când am fost foartem mulţi, lumea nu uită, dar e păcat că am ajuns în această situaţie.

Steaua a mai jucat o finală de Cupa Campionilor, în 1989

Parcă e şi un dezinteres din partea tuturor, chiar şi a mea. Sper ca lucrurile să revină cât de cât la normal şi la anul, când se împlinesc 35 de ani, să facem acest eveniment la nivelul la care merită”.

ADVERTISEMENT

Steaua a avut atunci o perioadă absolut senzațională în Europa, în afara trofeului câștigat ajungând în finala din 1989, de la Barcelona, unde a pierdut cu 4-0 în fața lui Milan și reușind să mai joace o semifinală.

ADVERTISEMENT