ADVERTISEMENT
Sporturi

Cine se face vinovat de moartea lui Kobe Bryant?! ”Nu avea voie să zboare”

Autor: Patrice Podina | 10.02.2021 | 10:25
Cine se face vinovat de moartea lui Kobe Bryant?! ”Nu avea voie să zboare”
Pictură în memoria lui Kobe Bryant și a fiicei sale, Gianna, pe un zid din Los Angeles

Comitetul Național pentru Siguranța Transporturilor, care a investigat cazul accidentului de elicopter în care și-a pierdut viața baschetbalistul Kobe Bryant, a găsit vinovatul, anume pilotul aparatului de zbor.

ADVERTISEMENT

Fostul baschetbalist a murit, în urmă cu un an, împreună cu una dintre fiicele lui și alte șapte persoane, în urma impactului cu solul, a elicopterului în care se aflau.

Anchetatorii au stabilit că aparatul de zbor nu avea probleme tehnice, că în corpul pilotului nu au fost găsite urme de droguri sau alcool și că tragedia s-a produs din cauza condițiilor nefavorabile de zbor.

ADVERTISEMENT

Pilotul va fi declarat vinovat pentru moartea lui Kobe Bryant

În urma accidentului din 26 ianuarie 2020 nu au existat supraviețuitori, dar anchetatorii vor anunța în curând persoana care se face vinovată de moartea celor 9 persoane din elicopter.

Conform BBC, pilotul Ara Zobayan a încălcat mai multe reguli federale și va fi declarat vinovat de către anchetatori.

ADVERTISEMENT

”Dezorientarea spațială a pilotului , în condiții de vizibilitate limitată, a dus la pierderea controlului aparatului de zbor. Pilotului îi era interzis să încerce să intre în nori”, arată BBC, care citează surse din rândul anchetatorilor.

Au căzut în gol de la 100 de metri

Mai mulți martori ai tragediei au povestit pentru jurnaliștii de peste ocean că aparatul zbura foarte jos și că motorul scotea un sunet ciudat, înainte să se prăbușească de la o înălțime de aproximativ 100 de metri.

ADVERTISEMENT

”Elicopterul a dispărut într-un nor de ceață, apoi a avut loc o explozie. S-a făcut o minge mare de foc. Nu aveai cum să supraviețuiești”, este una dintre mărturiile martorilor, citați de Los Angeles Time.

Kobe Bryant a fost unul dintre cei mai mari baschetbaliști din toate timpurile. A evoluat în întreaga carieră doar la Los Angeles Lakers și a cucerit cinci titluri NBA.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!