Sport

Cine se opune în negocierile dintre Lionel Messi şi Barcelona! Ce probleme sunt cu salariul argentinianului

Lionel Messi este liber de contract de pe 1 iulie 2021, când contractul cu Barcelona a expirat. Cele două părţi se află în negocieri, însă există o persoană care se opune salariului pregătit de catalani pentru starul argentinian.
02.07.2021 | 15:30
Cine se opune in negocierile dintre Lionel Messi si Barcelona Ce probleme sunt cu salariul argentinianului
ADVERTISEMENT

Revine sau nu Lionel Messi la FC Barcelona? Este întrebarea care dezvoltă telenovela verii în fotbalul mondial. Vedeta naţionalei Argentinei a devenit liber de contract pe 1 iulie, iar catalanii fac tot posibilul să-i ofere un acord cât mai bun, însă Javier Tebas, preşedintele La Liga, se opune din cauza salariului.

Lionel Messi vrea să aibă un salariu la fel de mare ca până acum, însă Barcelona nu îi mai poate oferi banii din ultimii patru ani. Între 2017 şi 2021, fotbalistul de 34 de ani a câştigat 555.000.000 de euro brut!!! După plata taxelor, argentinianul a rămas cu 275.000.000 de euro. Mai exact, 68.750.000 de euro pentru fiecare an petrecut pe “Camp Nou”.

ADVERTISEMENT

De ce se opune Javier Tebas în negocierile dintre Lionel Messi şi Barcelona

Barcelona a ajuns într-o gaură financiară din cauza proastei gestionări a situaţiei financiare în ultimii ani, în mandatul lui Josep Maria Bartomeu. La începutul anului, catalanii aveau datorii cifrate la peste 1,4 miliarde de euro. Suma a mai scăzut între timp, însă situaţia rămâne alarmantă.

Fiecare echipă din Spania are un prag financiar pentru salarii impus de La Liga, iar Barcelona deja depăşise plafonul cu 50.000.000 de euro. În aceste condiţii, oficialii Barcelonei au purtat câteva runde de discuţii cu Javier Tebas, preşedintele La Liga, cu speranţa că acesta va accepta o depăşire a plafonului salarial.

ADVERTISEMENT

Răspunsul lui Javier Tebas nu le dă prea mult loc de manevră catalanilor. “Dacă va semna noul contract, o să trebuiască să tăiaţi din altă parte. Nu-i vom face niciun cadou lui Messi”, ar fi spus Tebas, conform Mundo Deportivo.

  • 347.000.000 de euro este suma maximă pe care Barcelona o poate cheltui pe salarii în sezonul 2021-2022
ADVERTISEMENT

Poate Barcelona să-i ofere din nou acelaşi salariu astronomic lui Lionel Messi?

Privind situaţia financiară a Barcelonei, răspunsul e unul simplu: nu! De altfel, Joan Laporta a precizat că noul salariu al lui Lionel Messi va fi unul conform posibilităţilor clubului. Cu toate acestea, preşedintele catalanilor încearcă să găsească portiţe pentru ca salariul să rămână la fel.

“Totul merge bine. Trebuie să încadrăm salariul lui în fair play-ul financiar. Vrem să rămână, iar el este încântat de ideea de a continua. Suntem în plin proces de a găsi o soluție”, spunea recent Joan Laporta.

ADVERTISEMENT

Planul lui Joan Laporta este ca salariul lui Lionel Messi pentru următoarele două sezoane să fie plătit în cinci ani. Astfel, starul argentinian ar urma să joace pentru Barcelona în perioada 2021-2023, iar apoi să plece în Statele Unite ale Americii. Indiferent dacă îşi va continua sau nu cariera în MLS, Messi ar urma să fie ambasadorul Barcelonei în America până în 2026, când s-ar încheia contractul.

Când ar putea fi anunţată semnarea noului contract

Lionel Messi se află momentan în Brazilia, la Copa America 2020, cu naţionala Argentinei şi se pregăteşte de meciul cu Ecuador din sferturile de finală. În aceste condiţii, un anunţ al semnării noului contract cu Barcelona ar putea să întârzie câteva zile.

Fabrizio Romano, cunoscut jurnalist italian şi specialist în mutările de pe piaţa transferurilor, a susţinut că există un acord principial între Lionel Messi şi Barcelona.

“Barcelona are un acord de principiu cu Messi, au mai rămas de pus la punct câteva clauze mici. Se lucrează la aceste detalii de câteva zile. În curând va fi făcut anunţul. Leo Messi va rămâne la FC Barcelona, noul contract este aproape gata”, a spus recent Fabrizio Romano.

Începe curăţenia la FC Barcelona. Cine e pe picior de plecare

Barcelona s-a mişcat pe piaţa transferurilor, însă nu a mai aruncat bani pe noii jucători aduşi. Memphis Depay, Sergio Aguero şi Eric Garcia au venit din postura de jucători liberi de contract, în timp ce readucerea lui Emerson Royal i-a costat 9.000.000 de euro pe catalani.

Cum plafonul salarial le dă mari bătăi de cap oficialilor Barcelonei, vara aceasta va aduce câteva plecări de pe “Camp Nou”. Martin Braithwaite, Philippe Coutinho, Samuel Umtiti, Clement Lenglet, Junior Firpo şi Miralem Pjanic sunt jucătorii care ar putea să plece în următoarele săptămâni.

Dacă Barcelona va reuşi să-i vândă pe Philippe Coutinho şi pe Miralem Pjanic, câştigul va fi unul imens. Pe lângă sumele încasate, catalanii vor face o economie de 36.500.000 de euro la salarii.

Cum plafonul salarial este subiectul fierbinte la FC Barcelona, oficialii clubului au purtat discuţii cu Gerard Pique, Sergio Busquets, Jordi Alba şi Sergi Roberto pentru reduceri salariale. Marea întrebare a catalanilor, la care răspunsul va veni pe 30 iunie 2023, va fi dacă toate aceste eforturi vor fi răsplătite de Lionel Messi cu un nou trofeu al Ligii Campionilor.

ADVERTISEMENT