Cursul de Director sportiv organizat de FRF a ajuns la final după aproximativ un an de la demararea sa. FANATIK prezintă lista absovenților. Printre ei se numără și foști mari internaționali.
FCSB a primit o veste bună. De astăzi, Ionuț Luțu a obținut diplomă certificată de director sportiv și se poate ocupa de transferurile campioanei României. Printre absolvenți se mai numără Sorin Boiangiu de la Rapid, Cosmin Mihălescu, directorul sportiv al lui Dinamo sau Silviu Bogdan de la Universitatea Craiova.
Cursul a fost împărțit în nouă module, dintre care cinci s-au desfășurat în format fizic, a câte trei zile, în timp ce patru module au fost ținute online, în perioada 19 martie – 28 noiembrie 2024.
Tematica abordată se referă la noțiuni de bază legate de rolul și responsabilitățile directorului sportiv, precum și noțiuni care țin de management, leadership, viziune fotbalistică și date, nu în ultimul rând tehnologie și inovare.
În afară de granzii din București și alte echipe au în acest moment directori sportivi instruiți și omologați. Iată cine a mai absolvit cursul FRF-ului: Hadnagy Attila (Sepsi OSK), Sorin Boiangiu (Rapid), Florin Cernat (FC Voluntari), Marius Bilașco (CFR Cluj), Radu Neguț (Hermannstadt), Zoltan Iașko (Farul Constanța), Gabriel Giurgiu (Universitatea Cluj), Paul Pintilie (Petrolul Ploiești), Florin Costea (FC U Craiova 1948), Silviu Bogdan (Universitatea Craiova), Cristian Sîrghi (Oțelul Galați), Daniel Șchiopu (FC Botoșani), Cseke Szilard (Csikszereda), Daniel Mahu Moisii (Ceahlăul Piatra Neamț), Alexandru Băcanu (FC Buzău), Marian Nohai (Unirea Slobozia), Mugurel Cornățeanu (Politehnica Iași), Decebal Grădinariu (UTA).
FRF încearcă să îi sprijine pe foștii mari internaționali români care doresc să se specializeze după ce își încheie cariera, iar cinci dintre locuri sunt rezervate pentru ei. La primul curs s-au înscris: Claudiu Keșeru, Cosmin Moți (Ludogorets), Gabi Tamaș (Concordia Chiajna), Daniel Niculae (Hermannstadt) și Viorel Moldovan (Rapid).
Cluburile din SuperLiga au fost obligate să își formeze un director sportiv, mai ales că din sezonul 2025-2026 ele vor fi obligate prin regulament să aibă acest rol în organigrama clubului.
Formarea va fi organizată și în 2025 și 2026. Va fi axată mai mult pe cluburile din Liga 2. Dacă o echipă promovează fără a avea în organigramă un absolvent al acestui curs, clubul respectiv primește o dispensă pe un an în cazul în care înscrie Directorul Sportiv la ediția din 2025.