Fotbal international

Cine sunt APOEL Nicosia și Zrinjski Mostar, posibilii adversari ai FCSB-ului în play-off-ul Europa League. Când se joacă meciul

18.09.2020 | 17:54
Cine sunt APOEL Nicosia si Zrinjski Mostar posibilii adversari ai FCSBului in playofful Europa League Cand se joaca meciul
ADVERTISEMENT

După meciul incredibil cu Backa Topola, FCSB mai are 6 zile la dispoziție să își recupereze jucătorii pentru partida mult mai dificilă cu Slovan Liberec, din turul 3 preliminar, care se va juca joi, 24 octombrie, la Giurgiu.

Însă FCSB primește și vești bune după tragerea la sorți de la Nyon, iar dacă va trece de cehii de la Slovan Liberec, va avea parte de un adversar cel puțin accesibil în play-off: ciprioții de la APOEL Nicosia sau echipa bosniacă Zrinjski. Avantajul este că play-off-ul se va juca într-o singură manșă, pe terenul FCSB-ului, partida urmând să se joace pe 1 octombrie.

ADVERTISEMENT

FCSB a reușit din nou cumva să evite adversari dificili precum Tottenham, Galatasaray sau Standard Liege și echipa lui Gigi Becali va întâlni APOEL Nicosia sau Zrinjski Mostar, într-un meci pe teren propriu în care pornește favorită clară indiferent de adversar.

APOEL se laudă cu un sfert de finală în Liga Campionilor

Ținând de faptul că FCSB a fost grav afectată de pandemia de coronavirus, este foarte important ce jucători va avea disponibili Toni Petrea la ora meciului cu Slovan Liberec. Dacă FCSB va alinia formația din meciul cu Backa Topola este foarte clar că roș-albaștrii au șanse minine de calificare, mai ales că s-a accidentat și Florinel Coman și nu are nicio șansă să fie refăcut. Totuși, cine ar putea fi adversara FCSB în cazul în care se va produce o nouă minune cu Slovan Liberec?

ADVERTISEMENT

APOEL Nicosia ocupă locul 7 în campionat, după ce a câștigat 4 puncte în primele 3 etape ale campionatului, iar în sezonul precedent a terminat abia pe locul 3, la șase puncte de Anorthosis Famagusta și campioana Omonia Nicosia. În ultimele nouă sezoane a fost campioana Ciprului.

Clubul are experiență europeană față de bosnieci, ajungând în 2012 chiar în sferturile de finală ale Champions League, iar în Europa League cea mai mare performanță este accederea în optimi, în 2017. APOEL are golaveraj 6-1 după primele două runde de calificare: 2-0 cu Gjilani și 4-1 cu Kaisar. Așadar, dacă FCSB va trece de cehi, cel mai probabil îi va întâlni pe ciprioți.

ADVERTISEMENT
  • 20.100.000 de euro valorează întregul lot al echipei APOEL Nicosia

Enigmatica Zrinjski Mostar

Echipa care vine din frumosul oraș turistic Mostar este o altă necunoscută în calea formațiilor românești. Dacă cel mai valoros fotbalist de la APOEL este extrema dreaptă Musa Al-Tamari, jucător cotat la 1,6 milioane de euro, potrivit site-ului transfermarkt.com, bosniecii de la Zrinjski se laudă cu portarul Dinko Horkas, care ajunge la 500.000 de euro, în timp ce clubul din Cipru valorează 20,1 milioane de euro, iar bosniecii nu depășesc 6,5 milioane de euro.

Echipa bosniacă a terminat pe locul doi ultimul sezon, după ce în ultimele trei sezoane câștigaseră titlul de campioană. Majoritatea fotbaliștilor din lot sunt bosnieci, dar există și șapte croați care au și cetățenie bosniacă, un argentinian, un rus și doi sârbi. În clasamentul coeficienților UEFA, Zrinjski e abia pe locul 174.

ADVERTISEMENT

Zrinjski s-a calificat în acestă fază a competiției după ce a eliminat Olimpija Ljubljana, în deplasare, scor 2-3, după ce au marcat două goluri în ultimele minute: Nemanja Bilbija (84) și Josip Ivancic (92).

Meciul dintre APOEL și Zrinjski se joacă pe 24 septembrie de la ora 21:00, iar FCSB va juca, pe teren propriu, pe 1 octombrie, împotriva câștigătoarei din duelul APOEL Nicosia (Cipru) – Zrinjski (Bosnia), în playoff-ul Europa League, dacă trece de Slovan Liberec.

  • 6.500.000 de euro valorează întregul lot al echipei Zrinjski Mostar
ADVERTISEMENT