Sport

Cine sunt arabii care se gândesc să investească la Dinamo! În ce stadiu sunt negocierile. Exclusiv

Dinamo este în căutarea unor investitori puternici. FANATIK a aflat cine sunt arabii care se gândesc să investească la club şi în ce stadiu sunt negocierile.
03.11.2021 | 19:58
Cine sunt arabii care se gandesc sa investeasca la Dinamo In ce stadiu sunt negocierile Exclusiv
Cine sunt arabii care se gândesc să investească la Dinamo! În ce stadiu sunt negocierile. Exclusiv
ADVERTISEMENT

Dinamo este în insolvenţă şi administratorul judiciar al societăţii, Răzvan Zăvăleanu, este în căutarea unor investitori puternici care să scoată clubul din situaţia delicată în care se află în acest moment.

Cine sunt arabii care se gândesc să investească la Dinamo!

Administratorul judiciar s-a deplasat în Dubai, acolo unde a avut întâlniri cu mai mulţi potenţiali investitori. Din informaţiile noastre, deocamdată discuţiile sunt incipiente şi avansează destul de greu.

ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat că un fond de investiţii internaţional, cu prezenţă puternică în Orientul Mijlociu, şi-a manifestat interesul pentru a investi la Dinamo, însă negocierile sunt la stadiul de tatonări şi deocamdată nu s-a pus problema despre bani.

Potenţialii investitori nu au cerut niciun audit pentru moment

Mai mult, deocamdată reprezentanţii fondului de investiţii nu au menţionat de un audit la club şi asta s-ar traduce prin faptul că, cel puţin pentru moment, interesul arabilor pentru Dinamo nu este unul real.

ADVERTISEMENT

Răzvan Zăvăleanu, reprezentantul societăţii RTZ & Partners, administratorul judiciar al lui Dinamo, a anunţat în urmă cu câteva zile într-un interviu pentru FANATIK că situaţia financiară de la Dinamo continuă să fie delicată şi clubul are un nou investitor sau de sponsori:

“Situaţia financiară a clubului este serioasă. Este greu să îţi revii după ce administraţia spaniolă a adus cheltuieli uriaşe la club. Este o moştenire grea de care nu se scapă aşa de uşor.

ADVERTISEMENT

Răzvan Zăvăleanu: “Eu sper ca până la finalul primului trimestru din 2022 să reuşim să atragem mai multe venituri, prin aducerea unui investitor”

Pentru moment, am reuşit să acoperim toate cheltuielile lună de lună, însă nu este uşor să atragem veniturile necesare. Nu trebuie să uităm că aceste cheltuieli vin lunar şi trebuie achitate la timp.

Eu sper ca până la finalul primului trimestru din 2022 să reuşim să atragem mai multe venituri, prin aducerea unui investitor sau prin atragerea de alţi sponsori sau semnarea de parteneriate, astfel încât să putem susţine cheltuielile mari pe care le avem”, a spus Zăvăleanu.

ADVERTISEMENT

Dinamo a intrat în insolvenţă în luna iunie, după ce datoriile clubului au crescut exponenţial în administraţia spaniolă a lui Pablo Cortacero. În vară, “câinii” au plecat de la 7,5 milioane de euro datorii.

Fără un nou investitor, Dinamo poate ieşi din insolvenţă abia în 2025!

Nici din punct de vedere sportiv lucrurile nu sunt pe roze. Dinamo a pierdut în ultima etapă, scor 1-4, cu Sepsi Sf. Gheorghe, şi rămâne penultima în clasament cu 8 puncte adunate în primele 14 etape.

Într-un interviu acordat pentru FANATIK în luna septembrie, Răzvan Zăvăleanu a declarat că în cazul în care se va găsi un investitor pentru Dinamo, clubul va putea ieşi din insolvenţă într-un termen de 6 luni, însă dacă acest investitor nu apare, termenul de ieşire din insolvenţă ar putea fi prelungit până în 2025.

  • 7.500.000 de euro sunt datoriile lui Dinamo
  • 500.000 de euro a plătit Cortacero pentru preluarea lui Dinamo, în august 2020
ADVERTISEMENT