News

Cine sunt Camelia Gavrilă, Dan Chirilă și Dan Matei, propunerile Vioricăi Dăncilă pentru Educație, Interne și postul de vicepremier. CV-urile lor

11.09.2019 | 18:27
Cine sunt Camelia Gavrila Dan Chirila si Dan Matei propunerile Vioricai Dancila pentru Educatie Interne si postul de vicepremier CVurile lor

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat trei propuneri din partea PSD pentru posturile privind ministerul Educației, ministerul de Interne și postul de vicepremier, acolo unde guvernul are parte de interimate, după ultima decizie a președintelui Iohannis de a refuza aceste desemnări. Astfel, Camelia Gavrilă, Dan Chirilă și Dan Matei sunt ultimele nume pe care Dăncilă le-a înaintat spre validare către președintele României. Aceștia au CV-uri interesante care vor fi prezentate succint în cele ce urmează.

Cine este Daniel Chirilă, propunerea lui Dăncilă pentru Ministerul de Interne

Pe numele său complet Dumitru-Daniel Chirilă, propunerea lui Dăncilă pentru Ministerul de Interne este în prezent secretar de stat în MAI. Potrivit CV-ului său publicat pe site-ul MAI, in perioada ianuarie 2018 – iulie 2019, Chirilă a deținut funcția de director general al companiei Quality Business Solutions. De asemenea, în anul 2017, Chirilă a fost consilierul personal al președintelui S&T România.

Din 20 martie 2017, Chirilă este ofițer în rezervă. În perioada 2015-2017, acesta a fost consilier cu atribuții specifice în cadrul Compartimentului pentru Apărare al Departamentului Securității Naționale, din cadrul Administrației Prezidențiale. În perioada 2006-2010, Chirilă a fost ofițer operativ la Sectorul Riscuri si Amenintari in domeniul Criminalitatii Organizate din cadrul Direcției Generale de Informații și Protecție Internă. Chirilă a terminat Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul” din cadrul SRI și are și un master în Sisteme de Securitate la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu și unul în Drept Internațional la Universitatea „Nicolae Titulescu”.

Viorica Dăncilă a făcut propunerile de miniștri pentru Interne, Educație și vicepremie
Daniel Chirilă, propunerea făcută de Viorica Dăncilă pentru Ministerul de Interne *foto: aktual24.ro

Camelia Gavrilă, propusă de Dăncilă pentru Ministerul Educației

De asemenea, Camelia Gavrilă este propunerea premierului pentru postul de la Educație. În vârstă de 58 de ani, Gavrilă este în prezent deputat în Camera Deputatilor, ales în circumscripţia electorală nr. 24 Iaşi, şi deţine şi funcţia de preşedinte al Comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport. Gavrilă a condus Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi în trei mandate, respectiv 2012 – 2017, 2005-2009 şi 1997 – 2001.

Între aprilie 2009 – mai 2012, a fost director al Colegiului Naţional „Costache Negruzzi” din Iaşi, acolo unde activează încă din 1988, unde este profesor titular de limba şi literatura română.

Camelia Gavrila, propunerea pentru ministerul Educatiei foto:newspascani.ro

Dan Matei, propuerea Vioricăi Dăncilă pentru funcția de vicepremier

În sfârșit, Dan Matei este propunerea anunțată de premierul Viorica Dăncilă pentru funcția de vicepremier. În vârstă de 41 de ani, Dan Matei este din iulie 2019, consilier pe probleme economice la Guvern, în locul lui Darius Vâlcov. Asta după ce vreme de trei ani a fost director general în cadrul unei direcții din Ministerul Finanțelor Publice. Matei a mai lucrat și ca analist economic la Comisia Europeană. El este absolvent al Academiei de Studii Economice din București.