News

Cine sunt candidaţii PSD la primăriile de sector din Capitală. Anunţul Gabrielei Firea

08.08.2020 | 14:58
Cine sunt candidatii PSD la primariile de sector din Capitala Anuntul Gabrielei Firea
ADVERTISEMENT

Gabriela Firea a anunțat oficial care este echipa de politicieni care va încerca să câștige cele 6 primării de sector, pe lângă postul de Primar General la care țintește Firea.

Președintele PSD București a anunțat numele celor 6 candidați la primăriile de sector și anticipează o luptă strânsă contra „partidelor de dreapta unite”.

ADVERTISEMENT

Așadar, Firea va merge la luptă alături de Daniel Tudorache (Sectorul 1), Cristian Popescu (Sectorul 2), Aurelian Bădulescu (Sectorul 3), Daniel Băluță (Sectorul 4), Daniel Florea (Sectorul 5), Gabriel Mutu (Sectorul 6).

Gabriela Firea a anunțat candidații PSD la primăriile de sector din București

Primarul a făcut anunțul oficial pe Facebook, unde a transmis că PSD se aliază doar cu oamenii, spre deosebire de PNL și USR care fac alianțe politice.

ADVERTISEMENT

În ultimele săptămâni s-au consumat energii pentru trocuri politice, negocieri vinovate și aranjamente de culise care nu au avut oamenii în centrul preocupărilor. Măreața realizare obținută este unificarea unor șefi de partide, a unor interese, a unor încrengături și, implicit, bătalia pe funcții.

Întotdeauna am ales oamenii și proiectele concrete, în detrimentul fuziunii și coaliției între niște conduceri de partide.

ADVERTISEMENT

Sunt mândră sa fiu candidatul oamenilor, și nu al alianțelor, și mă voi lupta cu candidatul partidelor de dreapta unite – așa cum scrie pe toate afișele și cum se prezintă în emisiuni!

Nu mă simt mai neînsemnată, mai fără forță, fiind doar candidatul cetățenilor, și nu al unor partide unite. Eu sunt unita cu oamenii de rând, fără funcții politice!

ADVERTISEMENT

Așa se prezintă lucrurile și în cazul sectorului 2 al Capitalei.

Am ales să formăm echipă cu cetățenii din acest sector și cu omul care știe, deja, toate problemele, are și soluții, pentru că a lucrat îndeaproape cu actualul primar – colegul nostru Mihai Toader , dar care merge către un alt proiect.

Prin urmare, vom merge împreună în această perioadă și în viitor cu Dan Cristian Popescu, viceprimarul sectorului 2, pe care PNL l-a trădat, în miez de noapte, ca să-i facă loc unui candidat USR lipsit total de experiență și viziune, doar de dragul aranjamentelor politice pentru partidele de dreapta, nu pentru toți cetățenii, indiferent de preferințele politice.

Săptămâna viitoare vom depune și noi candidaturile pentru alegerile locale, în cazul în care guvernul le va mai organiza, și vom continua să muncim în București, să ne implicăm, să ne pese, să ne asumăm și greșeli omenești, să găsim rezolvări pentru probleme care trenează de 30 de ani, să luptam pentru o Capitală frumoasă și modernă, cu colegii mei:

Sectorul 1 – Daniel Tudorache
Sectorul 2 – Cristian Popescu
Sectorul 3 – Aurelian Bădulescu
Sectorul 4 – Daniel Băluță
Sectorul 5 – Daniel Florea
Sectorul 6 – Gabriel Mutu”, a scris Firea pe Facebook.

Gabriela Firea, mulțumiri pentru Marcel Ciolacu și Paul Stănescu

De asemenea, actualul Primar General a transmis un mesaj de unitate și susținere reciprocă pentru Marcel Ciolacu, actualul președinte interimar al PSD: „Le mulțumesc pentru implicarea, în toată această perioadă tensionată și în care am fost și suntem loviți din toate părțile – și vizibile, și invizibile, lui Marcel Ciolacu (președinte) și Paul Stănescu (secretar general).

I-am simțit aproape și dornici să pună umărul pentru ca viitorul guvern, de după moțiunea de cenzură, să sprijine mai mult Capitala. În primul rând, să dinamizeze lucrările de la Centura ocolitoare a Capitalei care acum stagnează.

Întotdeauna, oamenii pe primul loc și nu alianțele comerciale de partide!”.

De menționat că mult așteptata alianță dintre PSD și Ponta cu Pro România a căzut, astfel că Pro România s-a aliat cu nou fondatul partid al lui Negoiță, primar plecat din PSD. În aceste condiții, lupta pentru Primăria Bucureștiului rămâne imprevizibilă, fără a-i mai lua în considerare și pe candidații Traian Băsescu sau Călin Popescu Tăriceanu, care vor lua un număr semnificativ de voturi de la PNL.

ADVERTISEMENT