News

Cine sunt cei doi bărbați care au murit în accidentul aviatic din Buzău! Unde trebuia să ajungă aceștia

15.05.2019 | 18:32
Cine sunt cei doi barbati care au murit in accidentul aviatic din Buzau Unde trebuia sa ajunga acestia

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit, în după-amiaza zilei de miercuri, în zona Nehoiu, județul Buzău.

Un localnic a sunat la numărul de urgență 112 în jurul orei 15:30 și a anunțat că a găsit bucăți dintr-un avion, într-o zonă greu accesibilă. Salvatorii ajunși la fața locului au descoperit un avion prăbușit, care avea la bord două persoane.

Cine sunt cei doi bărbați care au murit în accidentul aviatic din Buzău!

Victimele au fost resuscitate minute în șir, însă fără rezultat, cei doi fiind declarați decedați, potrivit anunțului făcut de Prefectura Buzău. Aeronava, care a decolat din județul Brașov și urma să ajungă la Constanța, avea la bord doi milionari. Ziuaconstanta.ro scrie că victimele ar fi Mihai Covaciuc, un cunoscut om de afaceri din Râșnov, Brașov și Liviu Bucățică, afacerist din Constanța. Liviu Bucățică este fratele Corinei Martin, președintele Federației Asociațiilor de Promovare Turistică din România (FAPT).

Cei doi au decolat de pe aeroportul din Ghimbav cu destinația Constanța, unde Liviu Bucățică trebuia să ajungă de urgență. Potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii Buzău, Gabriel Cozma, avionul de mici dimensiuni s-a prăbușit în arealul geografic al satului Valea Nehoiului, ce aparține de orașul Nehoiu.

Cine sunt cei doi bărbați care au murit în accidentul aviatic din Buzău! Unde trebuia să ajungă aceștia
Cei doi au decolat de pe aeroportul din Ghimbav, iar destinația era Constanța

Apelul la 112 a fost făcut de un cioban

Reprezentantul Prefecturii Buzău a venit cu detalii și despre individul care a alertat autoritățile. Oficialul a menționat că apelul la 112 a fost făcut de un cioban. „A zis că a văzut o aripă, aşa se pare, dintr-un avion, dar care nu este de mari dimensiuni. Nu a văzut vreo prăbuşire. Forţele de ordine au plecat în zona respectivă pentru efectuarea recunoaşterii şi pentru intervenţie în cazul în care este nevoie”. De menționat este că factorul care a dus la tragedie a fost vremea, condițiile meteo fiind total nefavorabile zborului în nordul județului Buzău începând de marți seară, cu vânt și precipitații.