News

Cine sunt cei opt candidați pe numele cărora BEC a depun plângere penală. Alexandru Cumpănașu și Viorel Cataramă, printre ei

25.09.2019 | 11:18
Cine sunt cei opt candidati pe numele carora BEC a depun plangere penala Alexandru Cumpanasu si Viorel Catarama printre ei

Biroul Electoral Central a depus plângere penală la Parchetul General în legătură cu semnăturile strânse de opt dintre candidații la alegerile prezidențiale. BEC îi acuză, printre alții, pe Viorel Cataramă și Alexandru Cumpănașu de falsificarea semnăturilor. Candidații trebuie să strângă un minimum de 200.000 de semnături pentru depunerea și validarea candiaturilor.

Opt candidați la alegerile prezidențiale, acuzați de fals

BEC a transmis într-un comunicat de presă faptul că opt dintre candidații la alegerile prezidențiale nu au respectat legea și au falsificat semnăturile. În cazul multora s-a constatat că există semnături identice, iar legea prevede ca cele 200.000 de semnături să fie unice. Pe lista celor care trebuie să dea acum declarații în fața procurorilor se numără și Bobby Păunescu și Cătălin Ivan.

Mai exact, Alexandru Cumpănașu, Viorel Cataramă, Bobby Păunescu, Cătălin Ivan, Maria Minea (Partidul Românilor Patrioți), Constantin Popescu de la Noua Românie, Ninel Peia de la Partidul Neamului Românesc și Miron Cozma sunt acuzați că au falsificat semnăturile.

candidați prezidențiale
Doar unul va ajunge la Palatul Cotroceni. Sursa foto: presidency.ro

Comunicatul transmis astăzi de BEC

„Luând în considerare cele reţinute în motivarea Deciziilor Biroului Electoral Central privindu-i pe candidaţii Viorel Cataramă (Partidul Dreapta Liberală), Miron Cozma (candidat independent), Maria Minea (Partidul Românilor Patrioţi de Pretutindeni), Cătălin Sorin Ivan (Partidul Alternativa pentru Demnitate Naţional), Sebastian Constantin Popescu (Partidul Noua Românie), Alexandru Cumpănaşu (candidat independent), Ninel Peia (Partidul Neamul Românesc), Bobby George Marius Pănescu (candidat independent), în sensul că s-a constatat un număr semnificativ de semnături, prezentate ca aparţinând unor persoane diferite, prezintă elemente de similitudine evidentă, de natură de a influenţa îndeplinirea condiţiei legale referitoare la numprul minim de susţinători de 200.000, membrii BEC au înţeles să sesizeze organele de urmărire penală cu privire la verificarea împrejurimilor de fapt care au stat la baza constatărilor menţionate în cuprinsul Deciziilor BEC indicate anterior”, transmite BEC, scrie MEDIAFAX.