Cine sunt, de fapt, horahaii și în ce zonă a României trăiesc. Motivul pentru care și-au botezat copiii cu numele lui Gigi Becali. În aceeași comunitate o fată se numește Bomba. Prenumele celor mici sunt ieșite din comun.
Ce sunt horahaii și în ce parte a țării pot fi găsiți. De ce copiii lor au numele lui Gigi Becali. O fată a fost botezată Bomba. Aceștia sunt localizați în zona Dobrogei, într-o localitate al cărei denumire vine din limba turcă.
Orașul se numește Babadag și se traduce prin Muntele Tatălui, o referire la misticul Sari Saltuk Baba care a venit pe aceste meleaguri pentru a răspândi credința musulmană. Zona este situată în județul Tulcea.
Oamenii care trăiesc în această regiune fac parte dintr-o comunitate care nu este recunoscută de nicio etnie. Horahaii sunt, de fapt, musulmani rromi și turci, analfabeți, care trăiesc din cerșit sau din colectat plastic și fier vechi.
Din păcate, sunt condamnați la ignoranță pentru că pruncii lor nu merg la școală. În Babadag trăiesc peste 3.000 de suflete, ceea ce înseamnă o treime din populaţia totală o oraşului. Horahaii sunt cunoscuți pentru numele pe care le dau copiilor lor.
Majoritatea a decis să își numească urmașii Gigi Becali după ce omul de afaceri le-a construit case din banii proprii în urma inundațiilor din anul 2005. Băieții au mai primit nume precum Becali Tarzan, Hercule sau Napoleon.
Titi Cristache are 64 de ani, 8 copii şi 39 de nepoţi. Patru dintre ei aceștia au primit numele lui Gigi Becali, în cinstea afaceristului admirat de horahai. O fată din această comunitate a fost numită Bomba. Printre numele neobișnuite se mai află: Regina, Prințesa, Garofița, Narcisa, Şakira şi Vandana.
Reprezentanții ONG-urilor au încercat de-a lungul timpului să-i încurajeze pe părinții horahai să-și ducă copiii la școală. Din păcate, adulții nu sunt de acord cu această decizie pentru că se teme de lucrurile pe care le vor învăța.
Foarte mulți consideră că pe băncile instituțiilor de învățământ se „învață prostii”. Din păcate, așa vede această comunitate emanciparea și alfabetizarea. Un alt motiv este legat de sărăcia în care trăiesc și de faptul că nu sunt văzuți bine de ceilalți din localitate.
Horahaii nu au acte de identitate și obișnuiesc să lucreze cu ziua în curțile oamenilor sau adună fier vechi. Foarte puține persoane și-au depășit condiția și s-au întors pentru a-i ajuta și pe alții să facă același lucru.