News

Cine sunt europarlamentarii USR și PMP care merg la Bruxelles. Câți eurodeputați ai Alianței Dreapta Unită ajung în Parlamentul European

Numele viitorilor europarlamentari care au câștigat un loc la Bruxelles pe listele din partea Alianței Dreapta Unită
10.06.2024 | 11:07
Cine sunt europarlamentarii USR si PMP care merg la Bruxelles Cati eurodeputati ai Aliantei Dreapta Unita ajung in Parlamentul European
Cine sunt europarlamentarii USR, PMP și de la Forța Dreptei care și-au câștigat un loc în Parlamentul European. Sursa foto: USR
ADVERTISEMENT

Primele rezultate ale alegerilor pentru Parlamentul European arată cine ar putea fi viitorii eurodeputați pe care România îi va trimite în noua legislatură europeană, reprezentând alianțele PSD-PNL, AUR, Alianța Dreapta Unită și UDMR.

Ce scoruri au obținut partidele din România

Rezultatele parțiale ale exit-pollurilor deja schițează cine vor fi reprezentanții României în noul Parlament European, după alegerile de duminică, 9 iunie, unde au fost organizate concomitent alegerile locale și europarlamentare.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește Alianța Dreapta Unită (compusă din USR, PMP și Forța Dreptei) a înregistrat la alegerile europarlamentare un scor de 11%, conform datelor exit-poll. În cazul redistribuirii voturilor, această alianță de dreapta ar putea avea între trei și patru reprezentanți în Parlamentul European.

Lista europarlamentarilor Alianței Dreapta Unită

1.Dan Barna (USR)

2.Vlad Voiculescu (USR)

3.Eugen Tomac (PMP)

4.Vlad-Marius Botoș (USR, posibil redistribuire)

Cu toate acestea, mai apar încă patru nume pentru care nu se știe încă sigur dacă vor prinde lista de europarlamentare și vorbim despre:

ADVERTISEMENT

5. Cristina Prună (USR)

6. Violeta Alexandru (Forța Dreptei)

7. Mihail-Radu Mihai (USR)

8. Corina Atanasiu (USR).

Reprezentanții Dreptei Unite pun la îndoială rezultatele preliminarii

Chiar la scurt timp după anunțul primelor rezultate, reprezentanții Alianței Dreapta Unită au anunțat că în orele următoare vor face propria numărătoare paralelă a voturilor.

„Am mari dubii, legitime, că rezultatul numărării voturilor va confirma exit-poll-ul prezentat. Mulțumesc românilor care și-au pus, astăzi, speranța și votul în singura forță de dreapta autentică din România, Alianța Dreapta Unită. Cifrele exit-poll-ului arată ca și cum sunt făcute din pix și credem că sunt în susținerea unei operațiuni care a început demult, de fraudare a votului românilor.

ADVERTISEMENT

Nu-mi aduc aminte nicio rundă de alegeri în România care să fi avut atâtea nereguli, precum cea de astăzi. Vom derula în orele următoare o numărătoare paralelă a voturilor pentru că este foarte important ca fiecare vot pe care românii ni l-au dat să fie numărat corect. Vom lua secție cu secție, proces verbal cu proces verbal, ca să ne asigurăm că PSD și PNL nu fură voturile pe care românii ni le-au încredințat”, a declarat Cătălin Drulă, președintele USR.

De asemenea, declarațiile lui Cătălin Drulă au fost susținute inclusiv de Ludovic Orban, președintele Forța Dreptei, dar și de Eugen Tomac, președinte PMP.

ADVERTISEMENT

„Așteptăm rezultatele reale și suntem convinși că acestea vor diferi de cele ale exit-poll-ului. Nu suntem siguri că cifrele prezentate pe televiziuni sunt cele reale pentru că, în cursul zilei de astăzi, au fost lucruri extrem de ciudate cu privire la acest unic exit-poll. Le spun românilor să nu-și piardă speranța, să aibă încredere în democrație. Realitatea României este complet diferită decât arată cifrele prezentate: 70% dintre cetățeni sunt complet nemulțumiți de cum este guvernată țara, 67% consideră că România se îndreaptă într-o direcție greșită”, afirmă Ludovic Orban, președintele Forța Dreptei.

PSD și PNL cel mai bun scor obținut

Primele date din exit-polluri indică faptul că alianța PSD-PNL a obținut un scor de 53%, iar acest procent ar putea crește în urma redistribuirii voturilor. Liberalii și social-democrații ar urma să trimită între 16 și 18 eurodeputați în Parlamentul European.

Apoi, următoarele locuri sunt ocupate de Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) care  obținut pe 9 iunie 15% pentru noul Parlament European, iar ei sunt urmați cu 11% pentru Alianța Dreapta Unită și cu 5% de UDMR.

ADVERTISEMENT
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care...
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
"Luna roz" sau "Luna căpşunilor", fenomen rar pe 21 iunie 2024. Unde va fi vizibilă
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”