Fotbal international

Cine vine antrenor la Juventus? Cristiano Ronaldo l-a propus pe Mourinho. Care sunt favoriții

20.05.2019 | 15:30
Cine vine antrenor la Juventus Cristiano Ronaldo la propus pe Mourinho Care sunt favoritii

După ce divorțul dintre Juventus și Massimiliano Allegri a devenit oficial, evident polul de interes în fotbalul italian granvitează acum în jurul numelului viitorului tehnician al bianconerilor. FANATIK.RO v-a prezentat lista celor șase posibili înlocuitori ai lui Allegri, iar Gazzetta dello Sport vine cu noi amănunte asupra acestui subiect, extrem de mediatizat.

Cine sunt favoriţii la banca lui Juventus. Propunerea surpriză a lui Cristiano Ronaldo

Informația bombă care au dezvăluit-o atât Gazzetta dello Sport și As este faptul că starul lui Juventus, Cristiano Ronaldo, l-a propus conducerii torinezilor pe compatriotul său la fel de celebru, Jose Mourinho. Este o informație surpriză prin faptul că relația dintre cei doi, deși ambii sunt portughezi, nu este deloc una bună, iar la meciurile care au avut loc toamna trecută în grupele Champions League între Manchester United, unde s-a aflat Mourinho pe bancă până la mijlocul lui decembrie, și Juventus, reacțiile dintre cei doi au fost elocvente.

Antipatia dintre Cristiano Ronaldo și Jose Mourinho este de state vechi, din 2013, anul ultim al lui Jose Mourinho pe banca lui Real Madrid, dar cu toate acestea, Cristiano a trecut peste animozități și îl consideră pe Mou drept omul potrivit pentru a succede lui Allegri. Cristiano recunoaște că dincolo de problemele de caracter Mourinho este un profesionist.

Juventus antrenor. Andrea Agnelli îl place pe antrenorul lui Lazio, Simone Inzaghi
Juventus antrenor. Andrea Agnelli îl place pe antrenorul lui Lazio, Simone Inzaghi

Jose Mourinho nu este însă tocmai cel mai iubit nume nici de suporterii lui Juventus, care nu au cum să uite ieşirea în decor a antrenorului portughez la finalul meciului Juventus – Manchester United 1-2, cu lusitanul ducând provocator degetele la urechi, ca şi când ar vrea să audă reacţiile tifosilor bianconeri. “M-au insultat şi pe mine şi familia şi familia de la Inter tot meciul, am vrut să îi aud ce mai spun acum” – s-a justificat Mourinho, dar fostul portar al lui Juve, Stefano Tacconi, a fost tranşant. “I-aş fi tras un picior în fund provocatorului acesta!”.

Andrea Agnelli îl place pe Simone Inzaghi

Deocamdată, Andrea Agnelli pare mai mult atras de a continua tradiția cu antrenor italian sau măcar din Serie A. În pole position se află tehnicianul lui Lazio, Simone Inzaghi, foarte apreciat pentru jocul său ofensiv, care crează spectacol, ceea ce i s-a imputat lui Allegri. La un moment dat, după un meci câștigat de Juventus cu 1-0 Allegri i-a spus bucuros lui Agnelli: “Presidente, am câştigat!” la care Agnelli i-a replicat “Da, dar aţi jucat atât de frumos încât pe mine mă luase somnul!”

A doua variantă la momentul de faţă, oarecum surprinzătoare, este antrenorul Bolognei, sârbul Sinişa Mihajlovic. Acesta are şi o relaţie bună cu unul dintre oamenii cheie din conducerea lui Juve, cehul Pavel Nedved, ambii având trecut lazial. Oricum, viitorul antrenor trebuie stabilit în cel mult 10 zile, pentru că Juve trebuie să aibă stabilitate de bancă tehnică până la plecarea la International Champions Cup.