Sport

Cine sunt gemenii-minune de la Dinamo. Au marcat împotriva FCSB și pot intra într-o galerie celebră de frați care au îmbrăcat tricoul alb-roșu

Dinamo are din nou doi frați care ar putea călca pe urmele altor perechi mult mai celebre care au scris istorie în Ștefan cel Mare, precum Ion, Lică, Radu, Victor și Eduard.
20.10.2022 | 16:06
Cine sunt gemeniiminune de la Dinamo Au marcat impotriva FCSB si pot intra intro galerie celebra de frati care au imbracat tricoul albrosu
17 ani au Dragoș și David Irimia, gemenii lui Dinamo. Sursă foto: Facebook Ionel Culina
ADVERTISEMENT

Dinamo a fost aproape să câștige în Cupa României Betano cu FC U Craiova 1948, iar „câinii” sunt din ce în ce mai încrezători că echipa poate prinde un loc de play-off. Vești bune vin și de la Liga de Tineret, de unde Dinamo i-ar putea promova pe Dragoș și David Irimia.

Dragoș și David Irimia sau povestea gemenilor „câini roșii” de la Dinamo

Dragoș (mijlocaș central) și David (fundaș stânga) au marcat pentru Dinamo în derby-ul cu FCSB de la Liga de Tineret, cea mai importantă competiție de juniori, într-o partidă încheiată dramatic la egalitate, scor 3-3.

ADVERTISEMENT

Dragoș Irimia a marcat în minutul 47, în timp ce fratele său David a egalat pentru Dinamo în prelungirile partidei.

Cei doi s-au născut pe 26 mai 2006 și au ajuns la Dinamo în 2019, când au venit de la academia de fotbal a lui Dan Chilom.

ADVERTISEMENT

Dinamo spune povestea gemenilor Irimia, care visează să joace în SuperLiga

Ionel Culina, directorul de imagine al lui Dinamo, a spus povestea celor doi frați Irimia. „Câinii” au avut de-a lungul timpului mai mulți frați celebri:.

„Mai întâi au fost “Băcuții”, frații Gheorghe și Ladislau, la începutul anilor ’50. Au urmat frații Nunweiller, “câinii roșii”, cei mai cunoscuți în istoria clubului: Ion, Lică, Radu, Victor și Eduard”.

ADVERTISEMENT

Însă „alb-roșii” au continuat această tradiție: „Din 1948 și până astăzi, statistica îi mai reține, în tricoul alb-roșu, pe frații Szakacs, Iosif și Ludovic, pe frații Pană, Constantin și Marian, pe frații Chiacu, Tudor și Hristu, ultimii pe listă fiind frații marocani Jaadi, Nabil și Reda”.

Dragoș este cu cinci minute mai mare decât David, iar cei doi sunt antrenați de fosta legendă a lui Dinamo, Ionel Augustin: „Urmează gemenii Irimia?”, le-a ridicat mingea la fileu celor doi jucători oficialul „câinilor”.

ADVERTISEMENT

Dinamo trece prin momente dificile la nivel de copii și juniori, din cauza problemelor financiare. Nu mai puțin de șase jucători au decis să plece din Ștefan cel Mare și să își încheie cariera în ultimele luni.

Dinamo se află pe locul 12 în Liga 2 Casa Pariurilor după 10 etape, la patru puncte de primul loc de play-off.

ADVERTISEMENT