Sporturi

Cine sunt jucătorii care participă la Turneul Campionilor de la Londra 2018

11.11.2018 | 11:52
Cine sunt jucatorii care participa la Turneul Campionilor de la Londra 2018

Cine sunt jucătorii care participă la Turneul Campionilor de la Londra 2018. Turneul Campionilor este pe cale să înceapă, iar cei mai buni jucători ai lumii sunt prezenţi în cursa pentru marele trofeu de la Londra, trofeul Brad Drewett. În absenţa ocupantului locului secund în clasamentul mondial, Rafael Nadal, Novak Djokovic şi Roger Federer încep competiţia finală din pole-position.

Aceasta va fi ediția cu numărul 49 a competiției în ceea ce privește tabloul de simplu și a 44-a la cel de dublu. Jucătorii au fost împărţiţi în două grupe. Din grupa denumită Guga Kuerten vor face parte liderul mondial, Novak Djokovic, Alexander Zverev, Marin Cilic și John Isner, iar în grupa Lleyton Hewitt vor fi Roger Federer, Kevin Anderson, Dominic Thiem și Key Nishikori. Elveţianul are posibilitatea de a termina anul pe locul secund, devansându-l pe Rafa, însă pentru asta are nevoie de victorii pe linie în cele cinci meciuri pe care le-ar avea de disputat la Londra pentru cel de-al 100-lea titlu al carierei.

Care sunt sportivii care vor evolua la ultimul turneu major al anului 2018

Turneul Campionilor de desfăşoară în perioada 11-18 noiembrie, şi este ultima competiţie importantă a sezonului pentru jucătorii aflaţi în elita tenisului mondial.

1. Novak Djokovic

Novak Djokovic, locul 1 mondial, urmăreşte să-şi treacă în cont un nou Turneu al Campionilor, după ce anul acesta s-a impus la Wimbledon şi US Open, începând anul foarte slab din cauza problemelor fizice. Dacă-şi va respecta statutul de favorit, Nole îl va egala pe Federer la numărul de titluri cucerite la ultima competiţie din an (6). El s-a mai impus aici în 2008, 2012, 2013, 2014 şi 2015). În acest sezon, el a înregistrat 49 de victorii, pierzând 11 ori meciuri.

2. Roger Federer

Roger Federer, locul 3 mondial, are un record absolut la Turneul Campionilor, cucerind marele trofeu de şase ori. Elveţianul s-a impus în acest an într-un singur turneu major, la Australian Open. El a înregistrat în acest sezon 46 de victorii și 8 înfrângeri.

3. Alexander Zverev

Alexander Zverev, locul 5 mondial, este deja o prezenţă bine cunoscută în turneele de anvergură ale tenisului mondial masculin, iar anul acesta s-a descurcat foarte bine pe zgură, acolo unde a câștigat turneul de la Madrid și a disputat finala de la Roma (în fața lui Nadal). El s-a impus anul acesta de 54 de ori și are 18 înfrângeri.

4. Kevin Anderson

Kevin Anderson, locul 6 mondial, urmăreşte şi el marele trofeu la Londra, iar arma principală a sud-africanului este de departe serviciul. El a evoluat anul acesta în finala de la Wimbledon, în compania lui Novak Djokovic. Anderson a acumulat anul acesta 45 de victorii și 17 înfrângeri.

5. Marin Cilic

Marin Cilic, locul 7 mondial, a avut un an plin de suişuri şi coborâşuri. Canadianul a început perfect sezonul, disputând marea finală de la Australian Open în compania marelui Roger Federer. El a mai jucat, de asemenea, o finală la Roma, fiind acolo învins de Zverev. El are 41 de victorii în 2018 și 18 înfrângeri.

6. Dominic Thiem

Dominic Thiem, locul 8 ATP, are toate armele pentru a dovedi că este viitorul tenisului profesionist masculin. Austriacul a disputat marea finală de la Roland Garros, fiind învins acolo de Rafael Nadal. El are în acest an 53 de victorii și 18 înfrângeri.

7. Kei Nishikori

Kei Nishikori, locul 9 ATP, a avut un 2018 plin de probleme medicale, însă a obţinut şi rezultate bune. El a disputat finala de la Monte Carlo, fiind învins acolo de Rafael Nadal. După un sfert de finală la Wimbledon (surclasat de Djokovic), japonezul a mai bifat o semifinală la US Open (învins tot de sârb). Sportivul nipon a reușit în acest an 42 de victorii și a pierdut de 19 ori.

8. John Isner

John Isner, locul 10 ATP, a cucerit anul acesta cel mai important titlu al carierei, cel de la Miami, învingându-i pe parcurs pe Vesely, Youzhny, Cilic, Hyeon Chung, Del Potro și Zverev. A mai bifat o semifinală la Wimbledon, pierdută dupa 24-26 în decisivul maraton cu Kevin Anderson. La fel ca sud-africanul, arma principală a lui Isner este serviciul. El a câştigat în acest sezon de 34 de ori și a pierdut de 19 ori. El a obţinut calificarea la Londra după retragerea lui Rafael Nadal.