Life

Cine sunt Kalush Orchestra din Ucraina, câştigătorii Eurovision 2022, cu melodia “Stefania”

Ucraina este câştigătoarea Eurovision 2022, prin Kalush Orchestra, cu melodia "Stefania" . Piesa a luat cele mai multe puncte de la public şi a reuşit să se impună în ultimul act.
15.05.2022 | 02:09
Cine sunt Kalush Orchestra din Ucraina castigatorii Eurovision 2022 cu melodia Stefania
Kalush Orchestra din Ucraina a câştigat finala Eurovision 2022
ADVERTISEMENT

Ucraina a câştigat Eurovision 2022 cu 631 de puncte, cu un avans considerabil faţă de locul 2, ocupat de Marea Britanie. Pe locul 3 a fost Spania, iar pe 4 Suedia. România a terminat pe locul 18.

Cine este formaţia Kalush Orchestra, câştigătoarea din Ucraina a Eurovision 2022

Formaţia de folk-rap Kalush a fost înființată în anul 2019 și a fost denumită după orașul natal al lui Oleh Psiuk, solistul trupei. Pe 17 octombrie 2019, formația a încărcat pe canalul de YouTube primul videoclip muzical, cel al piesei Ne marynui.

ADVERTISEMENT

În același an, după lansarea unui al doilea videoclip, pentru piesa Ty honysh, trupa a semnat un contract cu Def Jam Recordings, o casă de discuri hip-hop din America.

În anul 2021, Kalush a anunțat lansarea unui proiect în paralel, care să se concentreze pe producerea de melodii ce combină hip hop-ul cu motive populare din muzica tradițională ucraineană. Așa a luat naștere Kalush Orchestra. Tot atunci, membrilor formației li s-au alăturat multi-instrumentiștii Tymofii Muzychuk și Vitalii Duzhyk,

ADVERTISEMENT

Cântecul cu care s-au prezentat la Eurovision, Stefania, este, de fapt, un tribut adus mamei solistului, iar popularitatea și susținerea trupei a crescut odată cu invazia Ucrainei de către Rusia.

Cine este Sam Ryder din Marea Britanie, locul 2 de la Eurovision 2022

Anul acesta, Marea Britanie a fost reprezentată la Eurovision de Sam Ryder, un cunoscut influencer de pe TikTok. Cântărețul în vârstă de 31 de ani s-a născut în Essex și de-a lungul anilor a cochetat cu muzica. Artistul a ajuns cunoscut după ce a înregistrat cover-uri ale pieselor unor artiști consacrați, precum Adele, Alicia Keys și Justin Bieber.

ADVERTISEMENT

La Eurovision 2022, el s-a prezentat cu piesa Space Man și a dezvăluit că, încă de mic, a fost un mare fan al concursului și l-a urmărit îndeaproape.

Cine este Cornelia Jakobs, reprezentata Suediei la Eurovision 2022, locul 4

Cornelia Jakobs este o cântăreață și compozitoarea suedeză. Ea și-a început cariera ca membră a trupei de fete Love Generation, ce s-a lansat în anul 2010. Chiar dacă formația nu a produs decât trei single-uri înainte să se destrame, Jakobs nu s-a lăsat descurajată.

ADVERTISEMENT

În anul 2018 ea s-a lansat în calitate de artist solo. De atunci, artista a susținut numeroase concerte și a lucrat la un viitor album.

Cornelia Jakobs este fiica celebrului star rock, Jakob Samuel. Astfel, nu este de mirare faptul că a ajuns să-și reprezinte țara la Eurovision. Piesa ei, Hold Me Closer, a cucerit repede inimile publicului.

ADVERTISEMENT