Sport

Cine sunt Marius Cozmiuc și Ciprian Tudosă, canotorii care au luat argintul la dublu rame!

Marius Cozmiuc și Ciprian Tudosă sunt noii vicecampioni olimpici în proba de dublu rame masculin după o cursă extraordinară în care au terminat la 1,29 secunde de echipajul din Croația.
29.07.2021 | 04:22
Cine sunt Marius Cozmiuc si Ciprian Tudosa canotorii care au luat argintul la dublu rame
ADVERTISEMENT

România a reușit cea de-a treia medalie la canotaj la această ediție a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, iar România rămâne în top 20 în clasamentul pe medalii.

Primul aurul olimpic a venit în proba de dublu rame feminin, prin Ancuța Bodnar și Simona Radiș, în timp ce echipajul de patru rame fără cârmaci format din Mihăiță Țigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu și Cosmin Pascari a reușit să aduc argintul.

ADVERTISEMENT

România mărește salba de medalii de la Tokyo 2021 la canotaj

Marius Cozmiuc și Ciprian Tudosă au reușit să aducă o nouă bucurie românilor, după ce au reușit a doua medalie de argint a canotajului românesc la Tokyo 2020.

Marius Cozmiuc, alături de soția sa, Ionela, formează cuplul de aur al canotajului românesc, partenera sa având de asemenea șanse mari la o medalie în proba de dublu rame feminin. FANATIK a prezentat povestea emoționantă a celor doi, care s-au cunoscut în cantonamentul de la Orșova al lotului național de canotaj.

ADVERTISEMENT

Băieții din Suceava au reușit o cursă excelentă și au reușit să recupereze avansajul echiajului din Danemarca, care la jumătatea cursei se afla pe locul al doilea. Echipajul României a avut onoarea să primească medaliile de la prințul Albert de Monaco.

Ceremonia de decernare a medaliilor în proba de dublu rame masculin.
Ceremonia de decernare a medaliilor în proba de dublu rame masculin.

Cine este Marius Cozmiuc

Marius Cozmiuc are 28 de ani și este legitimat la Clubul Sportiv Dinamo București, fiind căpitanul lotului de canotaj masculin. Alături de Ciprian Tudosă, a reușit să devină campion mondial în 2018 la Plovdiv, în timp ce anul trecut a devenit campion european în proba de dublu rame de la Poznan.

ADVERTISEMENT

Pentru Marius estea cea de-a treia participare la Jocurile Olimpice și prima mare performanță notabilă. La Rio în 2016 a fost departe de o medalie, în timp ce în 2012 la Londra a terminat pe locul 12 în proba de patru rame.

„Mă visez în finala de la Tokyo și de multe ori vizualizez finalul cursei. Că suntem acolo la bătaie și avem un finish foarte puternic”, a spus Marius pentru TVR 1 înainte de Jocurile Olimpice de la Tokyo.

ADVERTISEMENT

Cine este Ciprian Tudosă

Ciprian Tudosă este legitimat la Clubul Sportiv Steaua București și are 24 de ani. În 2017 a fost inclus în programul „Samurai 2020” datorită potențialului său de a obține o medalia la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Sportivul a confirmat așteptările, iar în 2018 a devenit vicecampion mondial la Plovdiv în proba de dublu mare. A urmat încă un loc doi la Campionatele Europene de la Lucerna (2019) și titlul continental în 2020 la Poznan.

Povestea sa a făcut înconjurul României și a devenit virală pe mediile de socializare, după ce pe pagina clubului a apărut o poză cu palmele sale pline de răni cauzate de antrenamentele extrem de dure și solicitante.

  • 3 medalii a reușit România la canotaj la Jocurile Olimpice de la Tokyo
ADVERTISEMENT