Sport

Cine sunt Mihăiță Țigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu și Cosmin Pascari, medaliați cu argint pentru România la Jocurile Olimpice.

Echipajul de patru rame fără cârmaci a făcut o cursă de excepție la Jocurile Olimpice de la Tokyo și a luat medali de argint pentru România
28.07.2021 | 05:51
Cine sunt Mihaita Tiganescu Mugurel Semciuc Stefan Berariu si Cosmin Pascari medaliati cu argint pentru Romania la Jocurile Olimpice
ADVERTISEMENT

A treia medalie pentru România la Jocurile Olimpice de la Tokyo a venit de la echipajul de patru rame fără cârmaci. Mihăiță Țigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu și Cosmin Pascari sunt cei patru magnifici care au obținut argintul.

Echipajul românesc a terminat în spatele Australiei, în vreme ce medalia de bronz a revenit Italiei. Cei patru din Marea Britanie s-au sufocat spre final și au pierdut timp prețios.

ADVERTISEMENT

Cine sunt Mihăiță Țigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu și Cosmin Pascari, medaliați cu argint. Născuți în județul Suceava

România a fost marea surpriză din finala A, după ce avusese nevoie de recalificări pentru a intra în cursa pentru medalii.

Mihăiță Țigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu și Cosmin Pascari nu prinseseră loc între cele patru echipaje care au obținut calificarea în finala A încă din prima.

ADVERTISEMENT

Dar au reușit să câștige în recalificări, în fața echipajului Olandei. Batavii au terminat pe locul 6, ultimul, în finala A, în cele din urmă. În vreme ce “tricolorii” au demonstrat că locul lor este pe podium.

Echipajul de patru rame fără cârmaci, argint la europenele din luna aprilie. Și la mondialele din 2019, la Linz

Existau multe motive să sperăm la o medalie. În aceeași formulă, România obținea medalia de argint la europeanul din aprilie 2021, la Varese, în spatele celor din Marea Britani. Cei patru au fost vicecampioni și la mondialul de la Linz, în 2019.

ADVERTISEMENT

Mugurel Vasile Semciuc, născut la Siret, județul Suceava, este născut pe 24 ianuarie 1988 și este legitimat la CSA Steaua București. Este ultimul care s-a alăturat acestui echipaj.

Cosmin Pascari este născut pe 12 mai 1998, la Gura Humorului, județul Suceava, și este legitimat la CS Dinamo. Ștefan Berariu și Mihăiță Țigănescu sunt și ei născuți în județul Suceava. Primul, pe 14 ianuarie 1999, la Dumbrăveni. Iar al doilea pe 4 februarie 1998, la Horodnic de Jos.

ADVERTISEMENT

România este pe locul 3 în clasamentul pe medalii la canotaj. Doar Australia și Olanda ne depășesc

Antrenorii lotului olimpic de canotaj sunt Dorin Alupei, Antonio Colamonici, Vasile Ionel Măstăcan, Bogdan Liviu Codrici, Marius Bacaoanu Aanei și Ciprian Atomei.

După rezultatele înregistrate miercuri dimineață, România confirmă că rămâne o forță a canotajului mondial. Este în acest moment pe locul 3 în clasamentul pe medalii. Simona Radiș și Ancuța Bodnar au adus aurul miercuri dimineață.

Doar Australia a obținut până acum două medalii de aur la canotaj. Mai bine decât România mai stă și Olanda, cu o medalie de aur, două de argint și una de bronz.

ADVERTISEMENT