News

Cine sunt miniștrii interimari ai Guvernului Cîţu. Klaus Iohannis a semnat decretele de numire

Lista cu miniștri interimari ai Guvernului Cîțu a fost semnată de Klaus Iohannis. Anunțul oficial a fost făcut miercuri, de Administrația Prezidențială.
08.09.2021 | 13:03
Cine sunt ministrii interimari ai Guvernului Citu Klaus Iohannis a semnat decretele de numire
ADVERTISEMENT

Miercuri, președintele Klaus Iohannis a semnat decretele de eliberare din funcție în cazul celor 7 miniștri USR PLUS care și-au înaintat marți dimineață demisiile din funcție și a numit miniștri interimari.

De asemenea, într-un comunicat emis de Administrația Prezidențială, se arată că șeful statului a semnat și lista trimisă de premierul Cîțu cu miniștrii interimari.

ADVERTISEMENT

Lista cu miniștri interimari ai Guvernului Cîțu, semnată de Klaus Iohannis. Anunțul oficial

Președintele României a semnat decretele de numire a celor 5 miniștri interimari PNL propuși de Guvernul condus de Florin Cîțu, a informat miercuri, 8 septembrie, Administrația Prezidențială.

Printre aceștia se numără Cseke Attila la Ministerul Sănătății, Dan Vîlceanu la Ministerul Transporturilor sau Virgil Popescu la Economie.

ADVERTISEMENT

În ceea ce-l privește pe premierul Florin Cîțu, acesta devine interimar și ca ministru al investițiilor şi proiectelor europene.

Lista miniștrilor interimari:

  • Dan Vîlceanu, ministrul finanțelor, ca ministru al transporturilor şi infrastructurii, interimar.
  • Florin Cîţu, prim-ministru, ca ministru al investițiilor şi proiectelor europene, interimar.
  • Virgil Popescu, ministrul energiei, ca ministru al economiei, antreprenorialului şi turismului, interimar.
  • Tánczos Barna, ministrul mediului, apelor şi pădurilor, ca ministru al cercetării, inovării şi digitalizării, interimar.
  • Cseke Attila Zoltán, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei, ca ministru al sănătăţii, interimar.
ADVERTISEMENT

Iată comunicatul oficial care anunță semnarea decretelor de acceptare a demisiilor și de numire a miniștrilor interimari propuși de premierul Cîțu.

”Decret prin care se ia act de demisia domnului Ilie-Dan Barna, viceprim-ministru, şi se constată încetarea funcției de membru al Guvernului.

ADVERTISEMENT

Decret prin care se ia act de demisia domnului Cristian Ghinea, ministrul investițiilor şi proiectelor europene, şi se constată încetarea funcţiei de membru al Guvernului.

Decret de desemnare a domnului Florin-Vasile Cîţu, prim-ministru, ca ministru al investițiilor şi proiectelor europene, interimar.

Decret prin care se ia act de demisia domnului Cătălin Drulă, ministrul transporturilor şi infrastructurii, şi se constată încetarea funcției de membru al Guvernului.

Decret de desemnare a domnului Dan Vîlceanu, ministrul finanțelor, ca ministru al transporturilor şi infrastructurii, interimar.

Decret prin care se ia act de demisia domnului Claudiu-Iulius-Gavril Năsui, ministrul economiei, antreprenoriatului şi turismului, şi se constată încetarea funcției de membru al Guvernului.

Decret de desemnare a domnului Virgil-Daniel Popescu, ministrul energiei, ca ministru al economiei, antreprenorialului şi turismului, interimar.

Decret prin care se ia act de demisia domnului Ciprian-Sergiu Teleman, ministrul cercetării, inovării şi digitalizării, şi se constată încetarea funcţiei de membru al Guvernului.

Decret de desemnare a domnului Tánczos Barna, ministrul mediului, apelor şi pădurilor, ca ministru al cercetării, inovării şi digitalizării, interimar.

Decret prin care se ia act de demisia doamnei Ioana Mihăilă, ministrul sănătății, şi se constată încetarea funcției de membru al Guvernului.

Decret de desemnare a domnului Cseke Attila Zoltán, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei, ca ministru al sănătăţii, interimar”.

Miniștrii USR PLUS și-au depus marți demisiile din Guvernul Cîțu

Rând pe rând, membrii USR PLUS din Guvernul Cîțu și-au anunțat, marți, demisiile oficiale din Executiv.

Alianţa USR PLUS deţinea în Guvern portofoliile Justiţiei, Sănătăţii, Cercetării, Proiectelor Europene, Transporturilor şi Economiei. Postul de ministru al Justiţiei a rămas deja vacant după demiterea lui Stelian Ion.

ADVERTISEMENT
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care...
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
"Luna roz" sau "Luna căpşunilor", fenomen rar pe 21 iunie 2024. Unde va fi vizibilă
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
VESTE BUNĂ despre SCHENGEN! ANUNȚUL președintelui Italiei pentru ROMÂNIA
VESTE BUNĂ despre SCHENGEN! ANUNȚUL președintelui Italiei pentru ROMÂNIA
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”