News

Cine sunt noii prefecţi: un câștigător la Loteria bonurilor fiscale, fini și prieteni cu baronii locali

04.03.2021 | 17:18
Cine sunt noii prefecti un castigator la Loteria bonurilor fiscale fini si prieteni cu baronii locali
Premierul Florin Cîțu a anunțat noii prefecți. Sursa foto - ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO
ADVERTISEMENT

FANATIK îți spune cine sunt noii prefecți numiți de Florin Cîțu, dar și județele care vor fi conduse de un câștigător la Loteria Bonurilor fiscale, fini și prieteni cu baronii locali. Concret, puțini sunt cei despre care presa nu a scos în evidență anumite dedesubturi politice. Mulți dintre ei au declarații de avere impresionante și un renume în zonele pe care acum le conduc.

În ordine alfabetică, Albu Nicolae a fost numit în funcţia de prefect al județului Alba. Culmea este că soția lui, Mihaela Albu, în prezent consilier juridic la Instituția Prefectului, a deținut și ea această funcție timp de opt luni, în perioada guvernului Cioloș.

ADVERTISEMENT

Potrivit celei mai recente declaraţii de avere, Nicolae Albu deţine împreună cu soţia sa o casă de locuit, de 100 metri pătraţi, şi un teren intravilan, de 250 de metri pătraţi, în Alba Iulia, precum şi un autoturism fabricat în 2008. Cei doi soţi au un credit contractat în 2010 şi scadent în 2035 în valoare de 31.321 de euro.

Cine sunt noii prefecți ai României

Toth Csaba este noul prefect al Aradului și s-a remarcat în trecut după ce a fost numit în funcția de director general al societății Fornetti Romania, aflată în reorganizare, reușind să salveze societatea de la faliment.

ADVERTISEMENT

Mateescu Emilia a preluat funcția de prefect în Argeș, dar gurile rele spun despre ea că nu este la prima încercare de a ajunge într-o instituție publică. În urmă cu 5 ani, aceasta ar fi participat la un concurs pentru funcția de secretar al județului Argeș, unde a obținut doar 5,50.

Sursa foto – facebook

Șeful de cabinet al primarului băcăuan a fost numit acum prefect al județului. Bulai Leonard-Ioan va conduce județul până la următoarea mișcare politică.

ADVERTISEMENT

Țiplea Dumitru e prefectul Bihorului, un prefect cu o ascensiune fulminantă dacă judecăm după CV-ul postat chiar pe site-ul instituției. Fost kinetoterapeut, acesta se afla în data de 16 decembrie 2019 în funcția de consilier la Serviciul de stare civilă al Primăriei municipiului Arad.

Scandal la Cluj cu noul prefect UDMR

La doar 24 de ore distanță, în data de 17, era trecut inspector în cadrul Prefecturii Bihor, iar în 18 Decembrie 2019 devenea prefect!

ADVERTISEMENT

Dolha Nechita-Stelian a mai fost prefect în Bistrița și a avut parte de un imens scandal. Acesta a înregistrat o ședință a PDL-ului în care mai mulți membri de partid se acuzau reciproc. Deși s-a spus, inițial, că Ludovic Orban a fost cel care a povestit totul presei, în cele din urmă, Dolha ar fi recunoscut că a recurs la acest gest de teamă că ar fi fost schimbat de la șefia organizației liberale de județ.

Sursa foto – facebook

Dan Nechifor a fost numit de către Guvernul Orban prefect al județului Botoșani. Cu patru zile înainte însă, acesta fusese instalat deja în funcția de șef adjunct la Finanțe Botoșani, printr-un transfer. Drept pentru care, acesta a ocupat două posturi în același timp, e adevărat, unul dintre ele fiind suspendat. Acum, Florin Cîțu l-a reconfirmat în funcție.

Văsii Mihai-Cătălin a ajuns prefect la Brașov după ce presa a scris că ar fi prieten bun cu Mihai Veștea, secretar de stat și unul dintre cei mai bogați politicieni.

Oameni noi și nu prea în politică

Liderii clujeni ai PNL și-au exprimat dezamăgirea față de conducerea centrală a partidului cu privire la decizia Guvernului de numire a noului prefect de Cluj din partea UDMR, în persoana lui Tasnadi Istvan Szilard.

”E un gest de sfidare fără precedent a conducerii PNL față de organizația Cluj. Am fost președinte al partidului 7 ani de zile, dar niciodată Clujul n-a fost umilit astfel și niciciodată nu am umilit vreo organizație politică locală care a avut rezultate. Clujul, că le place unora, că nu le place, a adus cele mai multe voturi în zestrea generală la fiecare alegeri. Nemulțumirea este generală și s-a trecut peste o linie roșie”, a declarat primarul Emil Boc

Sursa foto – ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

Pe vremea când era premier, Emil Boc a decis ca Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) sa fie condusa de catre Aurelian Popa, membru PDL atunci și între timp prefect de Dâmbovița.

Nicușor Roșca, prefect de Dolj are un apartament în Craiova, o casă de 333 mp în comuna Cârcea, terenuri în Olt și Dolj, precum și o gamă variantă de vehicule, de la tractor la Audi A4.

Nume cu trecut politic pe lista prefecților

Corneliu Răducan Morega a fost propus de USR PLUS pentru funcția de prefect al județului Gorj, în urma unui vot din Biroul Național USR, potrivit unui comunicat de presă al partidului. Presa locală notează că Răducan Morega, arhitect de profesie, este ginerele lui Ilie Morega, fostul baron local din anii 2000.

Interesant este că Marian Grigoraș, prefect al Iașiului este unul dintre câştigători la Loteria Bonurilor Fiscale, în luna aprilie 2015, după cum arată bonul fiscal postat chiar de el pe Facebook.

Florin Homorean, prefect de Olt, nu deține nici un imobil, ci doar un autoturism marca BMW, fabricat în anul 2002.
Nu are casă și nici terenuri pe numele său, și nici cu bani prea mulți acumulați nu se poate lăuda, în afara câtorva conturi bancare în care deține 15.000 de lei și peste 2.500 de euro, conform ultimei declarații de avere.

Auditor public intern de carieră, de loc din Videle, Emilia Paraschivescu, noul prefect de Teleorman a lucrat, de-a lungul timpului, în instituții publice locale, dar și centrale. Astfel, aceasta a activat chiar la Primăria Videle, de unde a plecat la Casa de Asigurări de Sănătate a municipiului București, pentru ca mai apoi să ajungă la Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc.

ADVERTISEMENT