News

Cine sunt părinții lui Dan Vîlceanu, noul ministru al Finanțelor! Mama – afaceri cu statul, tatăl – vicepreședinte PSD Gorj

Cine sunt părinții lui Dan Vîlceanu, noul ministru al Finanțelor numit în funcție de Florin Cîțu, șeful Executivului
19.08.2021 | 18:30
Cine sunt parintii lui Dan Vilceanu noul ministru al Finantelor Mama  afaceri cu statul tatal  vicepresedinte PSD Gorj
Familia lui Dan Vîlceanu a făcut mai multe afaceri cu statul. Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Dan Vîlceanu este omul zilei după ce a fost numit în funcția de ministru al finanțelor, dar apropiatul lui Florin Cîțu nu a convins chiar pe toată lumea și criticii au ținut să-i aducă aminte de zilele petrecute în fieful PSD. Nu aici s-au oprit contestațiile la adresa lui Vîlceanu. Și familia din care face parte acesta a fost scoasă în evidență și chiar arătată cu degetul.

Astfel, tatăl actualului ministru, Eugen Vîlceanu a fost un om de bază în social democrație. Mai exact, părintele omului numărul 1 de la finanțe a avut o funcție importantă în partidul pe care îl conduce în prezent Marcel Ciolacu. Este adevărat că lucrul acesta se petrecea în urmă cu aproape două decenii.

ADVERTISEMENT

Cine sunt părinții lui Dan Vîlceanu, noul ministru de la Finanțe!

Cei din PSD nu au amintiri tocmai plăcute despre familia Vîlceanu. Tatăl, Eugen, fost vicepreședinte al organizației de Gorj, dar și subprefect al județului preț de patru ani de zile i-a părăsit pe aceștia într-un moment dificil. Ajuns un prosper om de afaceri cu zeci de angajați în zona mineritului, Eugen Vîlceanu și-a schimbat pasiunea politică din mers.

Concret, supărat pe deciziile luate în sânul partidului, Eugen Vîlceanu n-a stat o clipă la discuții și nu a ținut cont că urma un an electoral dificil. Și-a luat fiul, pe Dan Vâlceanu, lider al filialei de tineret și a trecut direct în barca adversarilor de la PDL.

ADVERTISEMENT

Vîlceanu a ținut să transmită că motivele pentru care a părăsit Partidul Social Democrat s-au acumulat în timp. Și chiar în prag electoral au devenit ireparabile. Culmea, printre cele invocate de acesta s-a aflat chiar poziţia fiului său în organizație.

“Când a fost la alegerile locale de anul trecut fiul meu a fost trecut în coada listei, deşi era preşedinte de organizaţie şi muncise pentru filială. Apoi, la parlamentare a fost cum a fost că m-au lăsat singur pe colegiul pe care am candidat.

ADVERTISEMENT

Iar după alegeri, când au fost discuţiile pentru postul de prefect, pentru mine nu a mai fost loc. Cred că am făcut tot ce am putut pentru acest partid. Am plecat însă nemulţumit şi de felul în care se iau deciziile în filială. Toate s-au acumulat în timp, iar acum s-a umplut paharul”, a spus atunci Eugen Vîlceanu, tatăl actualului ministru de la Finanţe

Cum s-a făcut trecerea familiei Vîlceanu de la PSD în tabăra liberalilor

Aşa că fără prea multe discuţii, Eugen Vîlceanu şi-a luat fiul de mână și s-a înființat în fața sediului PDL Gorj. Cei doi și-au depus adeziunea pentru partid și au continuat politica pe linie liberală ca și când nimic nu s-ar fi întâmplat înainte.

ADVERTISEMENT

“Vreau să fac politică în continuare şi ştiţi foarte bine că nu pentru bani pentru că eu în cei patru ani în care am fost subpefect mi-am donat lunar salariul pentru cei de la Casa de Copii.

Mi-a adus deja Dan adeziunea, le-am completat fiecare şi mergem la PDL ca să le depunem. Nu mă interesează funcţiile în partid, doresc doar să ajut organizaţia şi pe noii colegi”, spunea în 2009 Eugen Vâlceanu.

Familia a schimbat polul politic, dar nu a scăpat netaxată. Preşedintele executiv al PSD Gorj de atunci, Ion Călinoiu a explicat că Vîlceanu a migrat în cealaltă tabără pentru a-şi putea derula mai bine afacerile pe care le avea în zona minieră. Mai mult decât atât, Călinoiu a transmis că tatăl actualului ministru risca să piardă anumite contracte de care se bucura dacă ar mai fi continuat alături de PSD. Eugen Vîlceanu a negat însă acuzele.

Cine este mama lui Dan Vîlceanu, ministrul de finanţe

Şi mama lui Dan Vîlceanu a avut un trecut contestat – firma acesteia, Trefo SRL ar fi făcut mai multe afaceri profitabile cu statul. Mai exact cu o campanie falimentară de stat, Complexul Energetic Oltenia. De exemplu, în declarația de interese a deputatului Dan Vîlceanu reiese că firma Trefo SRL a avut înregistrate 19 contracte cu CEO Oltenia și unul cu CET Govora. Valoarea totală a acestor contracte ar fi fost de aproape 4,7 milioane de lei, în anul fiscal 2020, adică jumătate din cifra de afaceri a Trefo SRL.

Despre toate acestea, noul ministru de finanţe Dan Vîlceanu s-a mulțumit să spună că nu a ascuns niciodată faptul că a activat în PSD. De asemenea, acesta a constatat că ”în această perioadă toţi sfinţii şi îngerii din politica românească” au sărit să critice apartenenţa sa la PSD. ”Dacă acesta este păcatul meu politic, atunci fie, îl duc aşa cum e”, a conchis el.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a comentat numirea lui Dan Vîlceanu, fost lider local al Tineretului Social Democrat, în funcţia de ministru al Finanţelor Publice în Guvernul PNL-USR PLUS-UDMR. “Sincer, nu este chiar din produsele high class ale Partidului Social Democrat şi veţi vedea în următoarele luni de prestaţie la Ministerul Finanţelor”, a afirmat Ciolacu, adăugând că “marea problemă este că în continuare în acest moment domnul Cîţu mai este prim ministrul României”.

Totodată, Dan Vîlceanu, a afirmat că firma părinţilor săi a fost înfiinţată în anul 1997, atunci când el avea 18 ani, precizând că nu se justifică suspiciunea că şi-ar folosi părinţii paravan pentru afaceri. De asemenea, el a menţionat că această firmă a câştigat contractele numai prin licitaţie publică.

ADVERTISEMENT
Tags:
Un bărbat insista să-i explice unei jucătoare profesioniste de golf cum să lovească...
Un bărbat insista să-i explice unei jucătoare profesioniste de golf cum să lovească mingea. Ce a urmat. „Nu m-am putut abține să nu râd”
A recunoscut adevărul în fața întregii lumi, după ce a fost acuzată că...
A recunoscut adevărul în fața întregii lumi, după ce a fost acuzată că "s-a culcat cu jumate din vestiar"
Judecătoarea care căuta în sala de judecată un tânăr mort la 2 Mai,...
Judecătoarea care căuta în sala de judecată un tânăr mort la 2 Mai, în timp ce mesteca gumă, cercetată de Inspecția Judiciară
„M-am simțit «Regina reginelor»”. Laurette dezvăluie cum l-a cucerit pe Ion Țiriac: „Știți...
„M-am simțit «Regina reginelor»”. Laurette dezvăluie cum l-a cucerit pe Ion Țiriac: „Știți cum îi zic eu?”
O stațiune de schi din România a ajuns pe locul doi într-un top...
O stațiune de schi din România a ajuns pe locul doi într-un top al resorturilor din Europa
Rezultate simulare Evaluarea Naţională 2024. Proba unde s-a picat pe capete: 57% dintre...
Rezultate simulare Evaluarea Naţională 2024. Proba unde s-a picat pe capete: 57% dintre elevi au luat sub 5
Marele mister din istoria Moldovei. Cine a fost Margareta, întemeietoarea dinastiei din care...
Marele mister din istoria Moldovei. Cine a fost Margareta, întemeietoarea dinastiei din care făcea parte și Ștefan cel Mare
Educatoarea de la grădinița din Popești-Leordeni a fost plasată sub control judiciar pentru...
Educatoarea de la grădinița din Popești-Leordeni a fost plasată sub control judiciar pentru 60 de zile
Ce note au obținut elevii la Simulare Evaluare Națională. S-au afișat rezultatele finale
Ce note au obținut elevii la Simulare Evaluare Națională. S-au afișat rezultatele finale
Românii care nu plătesc factura la încălzire. Condițiile pentru scutirea de la plată
Românii care nu plătesc factura la încălzire. Condițiile pentru scutirea de la plată
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la cinci luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la cinci luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Veste șocantă în showbiz! Florin Dumitrescu ar fi divorțat în secret! Motivul separării...
Veste șocantă în showbiz! Florin Dumitrescu ar fi divorțat în secret! Motivul separării ar fi problemele cu alcoolul ale soției sale
Vestea-bombă. Alegerile semicomasate au un singur mare secret: sunt și inversate!
Vestea-bombă. Alegerile semicomasate au un singur mare secret: sunt și inversate!
Catinca Roman, primele declarații după moartea Mioarei! „O aștept pe Oana să vină!”...
Catinca Roman, primele declarații după moartea Mioarei! „O aștept pe Oana să vină!” Fiica lui Petre Roman a luat primul avion spre casă