Fotbal international

Cine sunt perdanţii şi beneficiarii deciziei de a nu se acorda în 2020 Balonul de Aur. Messi avea şanse minime la trofeu

21.07.2020 | 17:33
Cine sunt perdantii si beneficiarii deciziei de a nu se acorda in 2020 Balonul de Aur Messi avea sanse minime la trofeu
ADVERTISEMENT

Pentru prima dată în istoria Balonului de Aur, trofeu creat în 1956 de prestigiosul bisăptămânal France Football, anul acesta trofeul nu va fi decernat. Organizatorii au motivat această decizie prin faptul că o importantă competiţie, Euro 2020, a fost mutată în vara anului viitor, cupele europene au un alt scenariu şi se vor juca sub formă de turneul final în august, iar campionatele s-au disputat aproape fără zile de pauză.

Cei de la France Football au declarat că în aceste circumstanţe, provocate de pandemia de coronavirus, sunt puşi în imposibilitatea de a juriza corect acordarea trofeuluişi preferă, pentru a nu naşte apoi numeroase polemici şi atacuri din partea celor care s-ar putea considera nedreptăţiţi, că este cea mai înţeleaptă soluţie să anuleze în 2020 decernarea trofeului pentru cel mai bun jucător din campionatele din Europa.

ADVERTISEMENT

Evident, că această decizie este una cu dus şi întors pentru starurile fotbalului european. Unii au toate motivele să o primească încântaţi, cum este cazul, în special, pentru vedeta Barcelonei, Lionel Messi, alţii, precum Cristiano Ronaldo sau Robert Lewandowski spumegă de furie.

Cotidianul As face trecerea în revistă a celor prejudiciaţi şi a celor avantajaţi de decizia France Football

Cunoscutul cotidian spaniol As face o trecere în revistă a modului în care afectează sau, dimpotrivă, avantajează decizia France Football diverse staruri din fotbalul continental.

ADVERTISEMENT

La rubrica jucători prejudiciaţi primii doi pe listă sunt Robert Lewandowski, Cristiano Ronaldo şi, după declaraţiile preşedintelui lui Real Madrid, Karim Benzema şi Sergio Ramos, pe care Florentino Perez îi vede drept candidaţi la trofeu în urma sezonului excelent avut.

Polonezul Lewandowsi, unul dintre marii favoriţi la trofeu

Dar şi doi dintre oamenii responsabili cu golurile la campioana Angliei, Mohamed Salah şi Sadio Mane sunt consideraţi a intra în categoria jucătorilor care ar fi putut obţine destule voturi în acheta France Football.

ADVERTISEMENT

Robert Lewandowski a avut un sezon excelent, marcând 34 de goluri, ceea ce îl situează momentan pe locul 1 în ierarhia tunarilor din Europa şi al Ghetei de Aur. Însă poziţia sa ar putea fi ameninţată în special de portughezul lui Juventus, Cristiano Ronaldo, care e la patru lungimi în urmă, cu patru runde înainte de finiş în Serie A sau de Ciro Immobile de la Lazio, care a făcut cel mai bun sezon din carieră.

Lionel Messi a avut cel mai prost sezon

La capitolul jucătorilor avantajaţi de decizie primul e la la ani lumină Lionel Messi, câştigător anul trecut pentru a şasea oară a trofeului, record absolut. În acest fel Cristiano Ronaldo nu va putea egala performanţa jucătorului Barcelonei, care a avut cel mai slab sezon din ultimele zece.

ADVERTISEMENT

Tot în această categorie intră şi vedetele PSG, brazilianul Neymar şi Kylian Mbappe, care mai au la dispoziţie, la fel ca Messi, doar meciurile din Champions League, pentru a salva un sezon în care titlul de campioană a Franţei nu satisface nici pe departe ambiţiile patronilor din Qatar.

ADVERTISEMENT