În luna aprilie a anului trecut, Călin Georgescu și-a lansat cel mai recent volum al său, „Marea Renaştere, Adevăr, Libertate, Suveranitate. Ieşirea din Matrix”. Lansarea a avut loc la Mediaș, și la eveniment au participat trei profesori universitari, toți de la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu.
O publicație locală din Sibiu, Tribuna, a relatat pe larg a doua zi cum a decurs lansarea cărții lui Călin Georgescu. Încă de la început ni se spune că evenimentul a avut loc „într-o ambianță plăcută”, cu un „public numeros”, iar despre autorul volumului se precizează că este „un intelectual de marcă, specialist în dezvoltare durabilă”.
Descrierea continuă apoi, cu precizarea că acest ultimul volum face parte din operele publicate de autor, „expert de aproape douăzeci de ani în structurile”, printre care se numără și cele trei volume care au avut ca temă reprofesionalizarea României, publicate în anii 2008, 2009 și 2010.
Potrivit CV-ului lui Călin Georgescu însă, cariera sa în cadrul ONU se întinde pe durata a doar trei ani (2011-2013 și 2015-2016) nicidecum două decenii, iar cele trei volume amintite fac parte dintr-un proiect al Asociației Institutul de Proiecte pentru Inovație și Dezvoltare. Despre legăturile lui Călin Georgescu cu această asociația, finanțată de un om de afaceri, membru UNPR, FANATIK a scris pe larg aici – cu observația că cele trei volume au apărut sub coordonarea lui Georgescu, care era directorul asociației, ele fiind scrise de către un sociolog.
Articolul din Tribuna continuă cu o scurtă biografie, în care ni se spune că autorul s-a născut într-o „familie de creștini ortodocși”, iar tranziția din administrația centrală de la București la ONU este prezentată astfel: „valoarea și capacitatea intelectuală intră în atenția structurilor internaționale din cadrul ONU”. Tot la capitolul date biografice, în contextul în care acestea au lipsit publicului larg, ni se menționează că Georgescu are centura neagră la judo, fiind și vice-campion european.
În ceea ce privește cartea în sine, Marea renaștere – ieșirea din Matrix, aceasta este prezentată ca o sinteză a proiectului de țară al lui Călin Georgescu, „un program suveranist-patriotic”, „o lectură indispensabilă pentru toți cei care gândesc și acționează în spirit național”.
Apoi, ni se spune că la eveniment au fost prezenți trei profesori universitari, „specialiști în istoria națională, cei care în luările de cuvânt, respectând adevărul istoric, bazat pe documente imbatabile, au făcut o trecere în revistă a ultimilor trei decenii din istoria României. Constatările au fost unanime: țara se află astăzi în momente extrem de dificile”. Diagnosticul, probabil al celor trei universitari, continuă cu privire la economia României, precizându-se că oricine poate constata „întreaga prăbușire a acesteia, într-un abis fără fund”. Apoi se vorbește de „lipsa unui comandament etic” în rândul societății, și de faptul că politicienii noștri sunt călăuziți doar de un cras materialism.
În final textul este semnat de către Lucian Giura, în fapt unul dintre cei trei profesori de la Sibiu, prezenți la lansarea cărții lui Călin Georgescu.
Ceilalți doi profesori prezenți la lansarea cărții lui Călin Georgescu sunt Cristian Troncotă și Corvin Lupu. Primul dintre aceștia, Cristian Troncotă, este poate și cel mai cunoscut publicului larg, prin aparițiile sale în media și la televiziunile de știri, ca analist. Acesta este general de brigadă (r) și pensionar SRI, având o carieră academică în cadrul SRI ce începe în anul 1984. La Academia Națională de Informații a condus doctorate în perioada 1994 – 2009.
În articolul din Tribuna nu se precizează ce a susținut profesorul Troncotă, însă merită menționată asocierea cu Călin Georgescu în condițiile în care, în anul 2023, asocierea acestuia din urmă cu partidul AUR, care-l propusese viitor premier, era deja bine documentată.
Despre profesorul Corvin Lupu aflăm din același ziar din Sibiu că este cel care a fondat și condus Facultatea de relații internaționale și studii de securitate a Universității Lucian Blaga. Acesta publică în mod constant articole de analiză în revista Art-Emis, articole care au o poziție anti-occidentală și unde sunt lăudate regimurile de la Beijing și Kremlin. De altfel, presa a scris că profesorul Corvin Lupu a fost singurul român prezent, în octombrie 2023, la Summit-ul „Belt and Road” din Beijing.
În unul dintre articolele scrise după acest eveniment, Rusia lui Putin este prezentată astfel: „Rusia s-a schimbat radical, doar că în România nu se prea știe. Din țară internaționalist proletară, cu regim ateu, adică globalist-marxist-leninistă, a devenit o țară naționalist-ortodoxă. Președintele țării merge duminica la Biserica Ortodoxă Patriarhală din Moscova și sărută mâna Patriarhului Chiril, apoi se reculege în rugăciune…
Rusia Sovietică a fost condusă de evrei și de minorități naționale, iar Federația Rusă de astăzi este condusă de ruși și a eliminat cvazi-total puterea oligarhilor Kazaro-evrei și duce astăzi un război dur împotriva Kazaro-evreimii internaționale”, se arată într-un articol din noiembrie 2023, în care Viktor Orban este lăudat pentru pozițiile sale anti-occidentale. De remarcat și antisemitismul acestor poziții ale istoricului sibian în contextul în care, recent, Călin Georgescu a promis toleranță zero față de orice formă de antisemitism.
În cel de-al doilea articol, programul Chinei de investiții internaționale este prezentat în termeni euforici, în antiteză cu globalizarea „sponsorizată de SUA”.
„Modelul occidental de globalizare, inițiat de S.U.A. în dorința ei de a fi singura supraputere și a domina întreaga lume, exercitând o jandarmerie universală, a promovat eliminarea specificului național al popoarelor și al indivizilor, a promovat un model global unic, a promovat lupta împotriva familiei tradiționale, LGBT-ul, lupta împotriva creștinismului, a încurajat minoritățile de toate felurile împotriva majorităților etc. Modelul iudeo-american a dorit un „hommo globalus”, iar mișcarea europenistă creată de americani, supusă S.U.A., a promovat un „hommo Europaeus”, deznaționalizat, fără patrie, un fel de frunză pe apă”, se arată în sursa citată. Tot aici este și o descriere a prezenței lui Vladimir Putin în timpul vizitei de la Beijing.
Cât privește cartea lui Călin Georgescu, Ieșirea din Matrix, cei de la Economica au publicat două citate, indicative privind programul de guvernare al acestuia. Una din idei este finanțarea sănătății și educației prin desființarea pensiilor speciale și a vilelor de protocol. De asemenea, ni se spune că noua economie va fi una de tip suveranist-distributivă.
„Vor dispărea coloanele de maşini oficiale, elicopterele şi alte convoaie, ambasadele nenumărate cu personal suprastufos, vilele de protocol inutile care storc bugetul, chiriaşii de lux, foştii funcţionari care ocupă abuziv apartamente sau vile, pensiile speciale, institutele de cultură din zone care nu ne interesează, consulatele care nu servesc românii din străinătate”.
„Magistraţii trebuie responsabilizaţi, în sensul că orice magistrat care a dat un verdict greşit va trebui să plătească pentru deciziile sale”, sunt două citate din cartea candidatului Călin Georgescu, Ieșirea din Matrix.