News

Cine sunt românii care au murit înecați, când încercau să pătrundă ilegal în SUA

O familie de români a murit în timp ce încerca să pătrundă ilegal în Statele Unite. Poliția canadiană a făcut publice numele acestora.
02.04.2023 | 12:43
Cine sunt romanii care au murit inecati cand incercau sa patrunda ilegal in SUA
Autoritățile canadiene au găsit opt cadavre ale unor migranți care încercau să ajungă în SUA / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Doi români în vârstă de 28 de ani, precum și copiii lor, de un an, respectiv doi ani, au fost identificați de poliția din Akwesasne Mohawk, drept victime ale teribilului accident produs la mijlocul acestei săptămâni, pe râul St Lawrence, la granița canadiană.

Cine sunt românii de 28 de ani care au murit încercând să ajungă ilegal în SUA

Până ieri se știa că doar unul dintre copiii găsiți morți în apele râului este de naționalitate română. Poliția a găsit, însă, pașapoartele ambilor minori, în buzunarul românului înghițit de ape.

ADVERTISEMENT

Numele bărbatului care și-a pierdut viața încercând să forțeze granița cu SUA este Florin Iordache, iar acesta avea 28 de ani. Femeia, care era soția lui Florin și mama copiilor, se numea Cristina (Monalisa) Zenaida Iordache.

Potrivit informațiilor oficiale, familia de români ar fi vrut să ajungă în Orlando Florida, acolo unde locuiau mai multe rude ale lor. Cum nu aveau acte de intrare în SUA, aceștia au ales să treacă frontiera ilegal, printr-o zonă considerată periculoasă.

ADVERTISEMENT

Polițiștii caută un canadian care ar fi condus barca românilor

Râul St. Lawrence, este un loc folosit de mai mult timp de traficanții de migranți care își oferă serviciile celor care vor să ajungă în SUA. De multe ori, oamenii sunt lăsați la voia întâmplării și ajung să străbată râul în ambarcațiuni subdimensionate față de numărul de pasageri.

Așa s-a întâmplat și în cazul tragediei de la mijlocul săptămânii trecute. Opt victime au fost găsite până acum: o familie de români și alta de indieni.

ADVERTISEMENT

Căutările au început vineri, după rudele canadianului Casey Oaks, în vârstă de 30 de ani, au anunțat autoritățile de dispariția acestuia. Oaks ar fi fost văzut cu o seară înainte urcându-se într-o barcă, în Akwesasne.

Traficul de migranți a crescut în ultimul an, la granița între Canada și SUA

Polițiștii cred că este vorba de aceeași ambarcațiune care transporta patru români și patru indieni. Totuși, canadianul nu a fost găsit, deși căutările îl vizau pe el, în primul rând.

ADVERTISEMENT

Aproape 50 de interceptări a realizat poliția de frontireră candiană în zona râului St Lawrence, doar în acest an. Se presupune, însă, că numărul migranților care au reușit să treacă granița spre Vermont, este mult mai mare.

ADVERTISEMENT