Alegeri 2024

Cine sunt românii care scapă de problemele cu e-Factura. Ministrul Finanțelor a făcut anunțul

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a anunțat cine sunt românii care scapă de problemele cu e-Facutra. „Dar vor trebui să se pregătească”.
25.06.2024 | 17:35
Cine sunt romanii care scapa de problemele cu eFactura Ministrul Finantelor a facut anuntul
Cine sunt românii care scapă de problemele cu e-Factura Sursa foto: Facebook-Marcel Boloș
ADVERTISEMENT

Marcel Boloș a afirmat, marți, că e-Factura se amână cu un an pentru asociațiile de proprietari. Cu toate acestea, ministrul Finanțelor a le-a atras atenția că ”vor trebui, totuși, să se pregătească”. 

Cine sunt românii care scapă de problemele cu e-Factura

„A fost până în 1 iulie 2025 pentru activitățile economice, au fost scutite în continuare de la aceste operațiuni.

ADVERTISEMENT

Dar vor trebui, totuși, să se pregătească pentru ca activitățile economice să fie parte din e-Factura.

În acest context am și extins modulul e-Factura cu componenta business to consumer”, a declarat ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, la Digi24. 

ADVERTISEMENT

Ministrul Finanțelor a subliniat că România esta a doua țară din UE care ”a luat această decizie pentru a ține sub control fenomenul de evaziune fiscală și pentru a aduce mai mulți bani la bugetul de stat, fiindcă orizontul de așteptări pentru noi în ceea ce privește serviciile publice e unul care ține de calitate și modernizarea lor. Cum putem face asta fără bani?”

Totodată, șeful de la Finanțe a declarat că sistemul nu va fi deloc complicat pentru că decontul îl vom precompleta noi”.

ADVERTISEMENT

Potrivit lui Marcel Boloș, prima trimitere de deconturi precompletate către români va fi efectuată în data de 20 august.

”Noi lucrăm la acest modul din luna martie, împreună cu experții care au fost desemnați din partea organizațiilor patronale.

ADVERTISEMENT

La nivelul Ministerului Finanțelor va fi pe data de 3 august, când vom avea prima simulare integral făcută”, a mai spus ministrul Finanțelor.

Însă până atunci, oficialul a transmis că la nivelul Ministerului se pregătesc atât tutorialele, cât și materialele pregătite pentru explicarea acestui tip de măsură.

În plus, ministrul Boloș a subliniat că se dorește ca ”procesul de informare și cunoaștere a modului să fie cât mai bine înțeles și în cele din urmă va fi un modul foarte benefic pentru finanțele publice ale României, chiar dacă acum este criticat”.

ADVERTISEMENT