News

Cine sunt românii care trebuie să beneficieze de condiții speciale de muncă pe timp de caniculă. Obligațiile pe care le au angajatorii în această perioadă

Pe timp de caniculă, românii trebuie să beneficieze de condiții speciale la locul de muncă. Obligațiile pe care le au angajatorii în această perioadă.
20.06.2024 | 22:11
Cine sunt romanii care trebuie sa beneficieze de conditii speciale de munca pe timp de canicula Obligatiile pe care le au angajatorii in aceasta perioada
Cine sunt românii care trebuie să beneficieze de condiții speciale de muncă pe timp de caniculă. Sursa foto: Pixabay/ Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

În ultimele zile, canicula a făcut ravagii în România, unde temperaturile s-au apropiat de 40 de grade Celsius la umbră. În prezent, peste jumătate de țară se află sub cod portocaliu de caniculă, iar meteorologii nu au deloc vești bune. 

Cine sunt românii care trebuie să beneficieze de condiții speciale de muncă pe timp de caniculă

”Valul de căldură se va extinde în toată ţara. În nordul Crişanei, Maramureş, cea mai mare parte a Transilvaniei, Moldova, jumătatea estică a Munteniei şi Dobrogea continentală, temperaturile maxime se vor situa în general între 32 şi 35 de grade şi local va fi caniculă” au transmis reprezentanții ANM.

ADVERTISEMENT

Totodată, meteorologii din cadrul ANM au avertizat că începând de, joi, 20 iunie, valul de căldură se va extinde și se va accentua în mai multe zone din țară.

În această perioadă, când temperaturile din termometre indică valori extrem de ridicate, muncitorii care sunt nevoiți să lucreze afară sunt cei mai expuși riscurilor.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, ei trebuie să știe că angajatorii lor au obligația să le ofere condiții speciale de muncă astfel încât viața să nu le fie pusă în pericol.

Concret, în această perioadă, angajatorii sunt obligați să reducă volumul de muncă și să se asigure că angajații lor care lucreză în aer liber au intervale de pauză în zone umbrite.

ADVERTISEMENT

De asemenea, angajatorii trebuie să le ofere angajaților care lucreză afară, în această perioadă, între doi și patru litri de apă pe zi.

Mai mult, în perioadele caniculare angajatorii au obligația de a scădea intensitatea și volumul de muncă și trebuie să asigure ventilația la locul de muncă astfel încât angajații să își poată desfășura activitatea în condiții optime.

ADVERTISEMENT

Dacă angajatorul nu poate să le ofere aceste condiții angajaților, atunci el trebuie să scruteze programul de lucru sau să îl împartă în două ture.

Autoritățile atrag atenția că toate aceste obligații trebuie repectate de toți angajatorii din România atunci temperatura exterioară atinge sau depășește 37 de grade Celsius.

ADVERTISEMENT
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au...
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au cumpărat o sută de TIR-uri pline!”
România, țara extremelor: pericolul de care ar trebui să ne ferim, ca să...
România, țara extremelor: pericolul de care ar trebui să ne ferim, ca să nu ne păcălim încă o dată
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Vremea 15 iulie - 12 august 2024. Urmează cel mai lung val de...
Vremea 15 iulie - 12 august 2024. Urmează cel mai lung val de căldură din istorie. Vom resimți temperaturi de peste 45 de grade
Momentul în care milionarul de 33 de ani care construieşte un castel în...
Momentul în care milionarul de 33 de ani care construieşte un castel în România a fost umilit doar pentru că este român
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
ROMÂNIA, la JOCURILE OLIMPICE de la Paris. LISTA COMPLETĂ a SPORTIVILOR
ROMÂNIA, la JOCURILE OLIMPICE de la Paris. LISTA COMPLETĂ a SPORTIVILOR
De ce s-au despărțit Jador și Oana Ciocan. Tânăra a rupt tăcerea
De ce s-au despărțit Jador și Oana Ciocan. Tânăra a rupt tăcerea
Salariile românilor în sens invers cu propaganda guvernamentală. Ciolacu contrazis de statisticile oficiale
Salariile românilor în sens invers cu propaganda guvernamentală. Ciolacu contrazis de statisticile oficiale
După Ileana Stana Ionescu, acum vine o altă veste tristă din lumea filmului....
După Ileana Stana Ionescu, acum vine o altă veste tristă din lumea filmului. Un actor iubit de o țară întreagă s-a stins la doar 46 de ani!
Românul și-a păstrat banii în sobă, apoi s-a dus la BNR și a...
Românul și-a păstrat banii în sobă, apoi s-a dus la BNR și a încercat să îi înlocuiască. Surprinzător ce a urmat
Stațiunea mai puțin cunoscută de la noi care va detrona Mamaia. Plaja e...
Stațiunea mai puțin cunoscută de la noi care va detrona Mamaia. Plaja e un colț de Rai, iar prețurile sunt mici