Sport

Cine sunt Saburtalo şi Partizani, posibilele adversare ale FCSB în turul 2 din Conference League! Georgienii sunt în plin sezon, albanezii au o echipă tânără

FCSB o va întâlni, în turul 2 preliminar al Conference League, pe câştigătoarea dublei dintre Saburtalo şi Partizani. Cum arată cele două formaţii din Georgia, respectiv Albania.
15.06.2022 | 15:55
Cine sunt Saburtalo si Partizani posibilele adversare ale FCSB in turul 2 din Conference League Georgienii sunt in plin sezon albanezii au o echipa tanara
FCSB se va duela cu Saburtalo Tbilisi sau cu Partizani Tirana în turul 2 preliminar al Conference League
ADVERTISEMENT

Sezonul european va începe pentru FCSB cu un adversar modest, astfel că în turul 2 preliminar al Conference League o va întâlni pe câştigătoarea dublei dintre Saburtalo Tbilisi şi Partizani Tirana. Meciurile din turul 1 sunt programate pe 7 şi 14 iulie.

Saburtalo Tbilisi, campioana Georgiei în 2018. Lotul este evaluat sub cota lui Florin Tănase

Înfiinţată în 1999, Saburtalo Tbilisi a fost preluată în 2005 de Tariel Khechikashvili, cunoscut om de afaceri georgian şi fost ministru al Sportului. Echipa din capitala Georgiei a ieşit în evidenţă la finalul sezonului 2014-2015, când a obţinut promovarea în prima ligă. Trei ani mai târziu, în 2018, Saburtalo a câştigat surprinzător titlul de campioană.

ADVERTISEMENT

Cu această ocazie, Saburtalo a debutat în cupele europene şi a reuşit s-o elimine pe Sheriff Tiraspol, după 1-3 şi 3-0, în turul 1 preliminar al Ligii Campionilor din sezonul 2019-2020. Georgienii au capotat, în următoarea fază, în faţa lui Dinamo Zagreb, iar în turul 3 din Europa League au fost eliminaţi de Ararat-Armenia.

Cum campionatul din Georgia se dispută după sistemul primăvară-toamnă, Saburtalo este în plin sezon. Posibila adversară a FCSB-ului ocupă locul 5, după 16 etape, cu 6 victorii, 5 remize şi 5 înfrângeri.

ADVERTISEMENT

Lotul lui Saburtalo Tbilisi este evaluat la 4.910.000 de euro, sub cotele de piaţă ale lui Florin Tănase şi Darius Olaru, cei mai valoroşi jucători de la FCSB. Irakli Sikharulidze este golgeterul echipei în actualul sezon, cu 8 goluri în 17 meciuri. Antrenorul georgienilor este Lasha Nozadze şi se află la prima experienţă în antrenorat, fiind numit la cârma echipei pe 13 iunie.

Partizani Tirana, departe de anii de glorie din comunism. Performanţe modeste în cupele europene

Cu un trecut glorios în comunism, când a câştigat 14 titluri de campioană a Albaniei, Partizani Tirana este departe de acele performanţe. În ultimii 33 de ani, “taurii roşii” au mai câştigat doar 2 trofee în campionat, ultimul venind în sezonul 2018-2019. De asemenea, formaţia din Capitală a mai cucerit alte 15 Cupe ale Albaniei.

ADVERTISEMENT

Dacă în Albania a obţinut performanţe notabile, lucrurile stau cu totul altfel în cupele europene. Partizani Tirana a trecut rar de primul tur al competiţiilor continentale, iar în sezonul 1990-1991 a fost eliminată de U Craiova, la prima confruntare cu o echipă din România, după un dublu 1-0.

În sezonul trecut, Partizani Tirana a terminat pe locul 3, la 15 puncte în spatele lui FK Tirana, campioana Albaniei. Stênio Júnior, un atacant brazilian de 31 de ani, a fost golgeterul echipei, cu 12 goluri.

ADVERTISEMENT

Lotul lui Partizani Tirana, care are o medie de vârstă de 23,8 ani, este evaluat la 5.600.000 de euro, iar Xhuliano Skuka este cel mai valoros jucător. Atacantul de 23 de ani a fost transferat în iarnă, de la Dinamo Tirana, şi are o cotă de piaţă de 450.000 de euro. Partizani Tirana îşi joacă meciurile de pe teren propriu pe Arena Kombetare, stadionul care a găzduit finala Conference League din sezonul 2021-2022.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 3,25 este cota ca echipa lui Gigi Becali să ia titlul în sezonul 2022/2023. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT