Fotbal international

Cine sunt singurii fotbalişti pe care Alex Ferguson i-a apreciat: “Am lucrat doar cu patru jucători de clasă mondială”

07.11.2018 | 12:40
Cine sunt fotbaliştii pe care Sir Alex Ferguson îi consideră de clasă mondială

Alex Ferguson a antrenat-o pe Manchester United timp de aproape 27 de ani. În toată această perioadă, fostul antrenor scoţian a avut o serie de mari jucători sub comandă. Cu toate acestea, doar patru fotbalişti au câştigat aprecierea acestuia. În 2015, Alex Ferguson şi-a lansat al doilea volum autobiografic, în care a povestit multe amânunte din vestiarul lui Manchester United.

“Nu vreau să iau din merite sau să critic vreunul dintre jucătorii excelenţi sau foarte buni care au jucat pentru mine în cei 26 de ani la United, dar au fost numai patru de clasă mondială: Cantona, Giggs, Ronaldo şi Scholes. Iar dintre cei patru, Cristiano a fost ca un ornament în vârful unui brad de Crăciun”, a scris Sir Alex Ferguson.

Alex Ferguson, apreciat de foştii săi fotbalişti de la Manchester United

Alex Ferguson a avut mereu o relaţie foarte bună cu foştii săi fotbalişti de la Manchester United, în special cu cei care au făcut parte din generaţia “Clasa 1992”. Gary Neville, Phil Neville, David Beckham, Nicky Butt, Ryan Giggs sau Paul Scholes au fost jucătorii care au strălucit în tricoul “diavolilor” şi au făcut parte din celebra generaţie. În primăvară, Sir Alex Ferguson a suferit o operaţie pe creier, iar foştii săi elevi i-au fost alături, transmiţând mesaje.

Recent, Alex Ferguson a revenit pe “Old Trafford”, iar fanii lui Manchester United l-au ovaţionat la scenă deschisă. În plus, înaintea meciului Manchester United – Juventus 0-1, partidă disputată în etapa a treia din Grupa H a Ligii Campionilor, Cristiano Ronaldo s-a fotografiat cu fostul său antrenor şi a postat imaginea, alături de un mesaj, pe contul său personal de Instagram. “Un antrenor mare şi, mai presus de orice, un om minunat. M-a învăţat atât de multe lucruri, atât pe teren, cât şi în afara lui. Mă bucur să te văd în formă, Şefule”, a fost mesajul starului portughez.

Cristiano Ronaldo este unul dintre fotbaliştii apreciaţi de Alex Ferguson
Cristiano Ronaldo este unul dintre fotbaliştii apreciaţi de Alex Ferguson