News

Cine sunt sunt cele două persoane care au fost testate pozitiv cu coronavirus în România și ce simptome au

28.02.2020 | 15:31
Cine sunt sunt cele doua persoane care au fost testate pozitiv cu coronavirus in Romania si ce simptome au
ADVERTISEMENT

Secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Nelu Tătaru, și secretarul de stat al MAI, Raed Arafat, au prezentat noi actualizări cu privire la coronavirus. Mai exact, cei doi au explicat faptul că au apărut două noi cazuri de infectare cu coronavirus. Este vorba despre un bărbat de 45 de ani originar din Maramureș și o femeie de 38 de ani, originară din Timișoara.

Cine sunt cei doi români care au fost depistați pozitiv cu coronavirus

Potrivit celor doi oficiali români, bărbatul de 45 de ani este originar din Maramureș. El lucra ca doctor în Italia, dar în afara zonei de carantină, și a ajuns în România cu febră.

ADVERTISEMENT

Bărbatul a fost internat la clinica de boli infecțioase din Maramureș, pentru ca apoi să fie transferat la Cluj-Napoca, acolo unde a și rămas internat.

Al doilea caz face referire la o femeie de 38 de ani din Timișoara. Acesta a fost în vizită la Bergamo, în Italia, pe 25 februarie, acolo unde a prezentat primele simptome.

ADVERTISEMENT

Două zile mai târziu, femeia a mers la spital unde a fost testată și apoi a fost dusă în izolare. Vineri testul său a fost confirmat pozitiv, astfel încât femeia a rămas la centrul din Timișoara.

Ce stare de sănătate au cele două persoane

Secretarul de stat Nelu Tătaru a precizat și starea de sănătate a celor doi noi pacienți care au fost depistați pozitiv cu noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

Astfel, femeia are o tuse seacă, dar are o stare de sănătate bună. În ceea ce îl privește pe bărbatul maramureșean, acesta a avut joi un puseu de insuficiență respiratorie, a fost transferat la Cluj și este într-o situație mai bună, fiind sub supravegherea medicilor.

Cele două cazuri vin după primul caz de coronavirus confirmat în România. Este vorba de un bărbat de 25 de ani din Gorj, care este în acest moment internat la Institutul Matei Balș din Capitală.

ADVERTISEMENT
Tags: