Fotbal intern

Cine sunt tinerii fani UTA care au murit în groaznicul accident de la Arad și cum a scăpat ca prin minune un alt suporter!

27.10.2018 | 15:33
Cine sunt tinerii fani UTA care au murit in groaznicul accident de la Arad si cum a scapat ca prin minune un alt suporter

Fotbalul românesc este din nou în doliu. După dispariția fulgerătoare a marelui Ilie Balaci, o veste teribilă a lovit crunt joi seara, când o mașină cu patru suporteri arădeni a fost implicată într-un grav accident rutier. Dintre cei patru, doi și-au pierdut viața, iar doi au scăpat și se află internați în spital, în stare de șoc. Cine sunt tinerii fani UTA care au murit după ce autoturismul a căzut în gol de pe pasaj și cum a reușit să se salveze unul dintre pasageri printr-un gest de inspirație divină.

Povestea lor dramatică a îndoliat un oraș întreg și a avut ecou în rândul ultrașilor din  România, care au ținut să își exprime condoleanțele.

Cine sunt tinerii fani UTA care au murit după ce au căzut 9 metri cu BMW-ul! Unul împlinea duminică 21 de ani!

Lacrimi și durere la Arad. Erau tineri, frumoși și aveau planuri pe termen lung. Mai presus de orice, însă, iubeau fotbalul! Patru băieți, suporteri ai “Bătrânei Doamne”, au plecat împreună după ce au pregătit coregrafia pentru derby-ul cu rivala Timișoara. Din păcate, pentru doi dintre ei a fost ultimul drum în viață. Conform celor de la Aradon, tinerii care au murit în groaznicul accident se numesc Bogdan Mihoc și Bogdan Moisi. Primul, care a condus mașina BMW, avea 24 de ani, în vreme ce amicul său urma să împlinească 21 de ani chiar în această duminică, pe 28 octombrie!

Bogdan Mihoc va fi înmormântat duminică, 28 octombrie, la ora 13:00, în localitatea Benești, comuna Beliu.

Bogdan Mihoc
Bogdan Mihoc a condus BMW-ul în noaptea accidentului în urma căruia și-a pierdut viața

Bogdan Moisi, care ar fi împlinit duminică 21 de ani, va fi înmormântat luni, 29 octombrie, în Arad, la cimitirul Eternitatea, de la ora 14:00.

Bogdan Moisi
Bogdan Moisi se afla pe bancheta din spate a mașinii în momentul impactului fatal

Detaliile obținute de polițiști la fața locului au fost absolut cumplite, șansele de supraviețuire fiind extrem de mici: „Accidentul a avut loc în jurul orei 20,20, cand un tânăr de 24 de ani, din Arad, a condus un autoturism pe Calea Radnei, înspre Podgoria, iar pe pasajul rutier Micălaca a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, părăsind partea carosabilă prin partea dreaptă, rupând parapetul de metal al pasajului, plonjând apoi de la aproximativ 9 metri înălțime”. 9 metri între viață și moarte! Pentru cei doi tineri al căror prenume comun înseamnă “Darul lui Dumnezeu” impactul a fost fatal.

Sursa foto: Aradon

Cum s-a salvat unul dintre pasageri: a sărit din mașină în zbor!

Pe lângă Bogdan Mihoc și Bogdan Moisi, în autoturismul BMW se mai aflau doi prieteni de-ai lor, tot ultrași ai celor de la UTA Arad. Claudiu Teacă și Daniel Aanei au supraviețuit accidentului înfiorător. Starea de sănătatea a lui Claudiu, în vârstă de 28 de ani, este însă una complicată. El a suferit fracturi multiple la nivelul coastelor, sternului și antebrațului stâng. Inițial, se afla în stare de inconștiență între rămăsițele mașinii, dar în acest moment este stabil și poate respira singur în rezerva de la ATI a Spitalului Clinic Județean de Urgență din Arad.

Claudiu Teacă
Claudiu Teacă a supraviețuit accidentului, dar se află în stare gravă în spital

Cel care a reușit să scape cu cele mai puține răni după ce BMW-ul a plonjat în gol de pe pasaj este Daniel. Tânărul de 24 de ani ar fi sărit din autovehicul chiar înainte ca acesta să se lovească de asfalt, conform sursei amintite anterior. Acum, Daniel este internat în același spital cu Claudiu Teacă, dar la Secția Chirurgie, cu politraumatisme și policontuzii, fiind ținut sub observație.

Daniel Aanei
Daniel Aanei a supraviețuit după ce a sărit din mașină

Mesaj tulburător al celor de la Ultras Arad: “Eram atât de fericiți că ne-a ieșit coregrafia!”

Colegii din galerie sunt distruși după pierderea celor doi buni prieteni și se roagă pentru sănătatea celorlalți doi. Ultras Arad a postat un mesaj tulburător despre ultima noapte în viață a lui Bogdan Moisi și Bogdan Mihoc:

Se întunecase și se făcuse frig, dar ne-am gândit să mai stăm puțin. Nu se uscase vopseaua de pe ultimul steag. Am glumit, am râs să mai treacă timpul. Eram atât de fericiți că ne-a ieșit bine coregrafia. Urma să fie un derby extraordinar.
A mai trecut puțin și am împachetat steagurile, le-am pus în mașina și ne-am dat mâna prietenește.
“Ne vedem mâine!”, asta a fost ultima vorbă pe care le-am spus-o, iar, de atunci, ei au plecat spre ceruri…

Dumnezeu să-i odihnească!

MOISI BOGDAN (1997-2018)
MIHOC BOGDAN (1994-2018)“.

Bogdan Moisi și Bogdan Mihoc
Bogdan Moisi și Bogdan Mihoc, doi tineri fani ai celor de la UTA Arad, morți într-un cumplit accident rutier