News

Cine sunt victimele accidentului din Vaslui. Ce făcuse șoferul înainte de tragedie

30.06.2019 | 21:30
5 victime și 7 răniți în urma accidentului din județul Vaslui Sursa foto. adevarul.ro

Un accident rutier produs în noaptea de 29 spre 30 iunie pe drumul european 581, în localitatea Bădeana, județul Vaslui a omorât cinci oameni și a rănit alți șapte! În urma tragicului eveniment rutier autoritățile locale au declanșat planul roșu.

Cinci persoane au murit în urma accidentului rutier din județul Vaslui

Un accident rutier în care au fost implicate trei autoturisme, pe drumul european 581 din județul Vaslui, a omorât cinci oameni. Alte șapte persoane sunt în stare gravă, două dintre acestea fiind în comă de gradul III-IV. Cele trei autoturisme implicate, un BMV, un Audi şi o Skoda, au fost transformate în mormane de fiare.

Primele cercetări efectuate de polițiștii rutieri au arătat că vinovat de producerea accidentului este un tânăr din județul Galați. Acesta se întorcea de la discotecă împreună cu patru prieteni (un băiat și trei fete) când a efectuat o depășire neregulamentară. Pe fondul vitezei mari, neadaptate condițiilor respective de trafic, mașina tinerilor a intrat în coliziune cu un autoturism care venea din sens opus, cu număr de București, în care se aflau cinci persoane, care se întorceau din vacanța petrecută în Grecia.

 

5 victime și 7 răniți în urma accidentului din județul Vaslui
Cine sunt victimele carnagiului de pe drumul european 581 din județul Vaslui. Sursa foto. adevarul.ro

Doliu în satele tinerilor din Galați

Șoferul vinovat de accident, Bogdan Cornel Topliceanu (31 de ani) a murit în urma impactului. Era însoțitpe drumul morții de un grup de prieteni cu care petrecuse la dicotecă: Iulian Tofan (26 de ani), Maria Penghiș (17 ani), Gabriela Huzună (19 ani) și sora acesteia, Mădălina (15 ani). În urma impactului, patru dintre cei cinci pasageri au murit.

Singura persoană care a supraviețuit accidentului rutier este cea mai tânără, Mădălina, care se află în plină perioadă de pregătire pentru admiterea la liceu. Acum toate planurile i-au fost distruse, sora ei mai mare a murit iar ea se află internată la spital, fiind în comă de gradul III. Șansele de supraviețuire sunt mici…

Autoturismul cu număr de București era condus de Cătălin Spătaru (34 de ani, din Iași). Bărbatul se întorcea din vacanța petrecută în Grecia alături de iubita sa, Raluca Moișanu (34 de ani), fetița acesteia în vârstă de doar 13 ani și un alt cuplu de prieteni: Elena Hâncu (33 de ani) și Adrian Bondar (34 de ani).

Mașina care le-a apărut brusc în față de pe contra sens i-a curmat viața lui Cătălin Spătaru. Acesta a murit pe loc, iar partenera sa de viață, Raluca Moișanu se află în stare foarte gravă la spital, fiind în comă de gradul III-IV. Fiica sa are fractură de claviculă, fisură de tibie, policontuzii, dar medicii spun că starea ei este una stabilă.

Cei doi prieteni aflați în mașină au suferit suferit traumatisme de coloană lombară (Elena Hâncu), respectiv policontuzii (Adrian Bondar). Ambii sunt, însă, în stare stabilă.

În cea de-a treia mașină, cea depășită de tânărul din Galați se afla o familie din Bulgaria. Cuplul a fost rănit în urma ccidentului, dar starea celor doi este în afara oricărui pericol. Vladimir (32 de ani) și soția acestuia, Stela (33 de ani) au suferit leziuni la genunchi și gleznă, respectiv un traumatism abdominal.

În satele tinerilor din Galaţi este doliu. Moartea celor două adolescente, Maria Penghiș (17 ani) și Gabriela Huzună (19 ani), au șocat localnicii din satul Priponeşti, județul Galați. Maria era elevă la Liceul pedagogic din Bârlad și ar fi vrut să devină învățătoare.