News

Cine sunt victimele atacului de la școala din Texas. Părinții copiilor împușcați, dărâmați de durere: ”Fetiţa mea este acum un înger”. Foto

Zeci de familii din SUA își plâng copiii uciși și răniți în urma atacului de la școala din Texas. Presa de peste ocean a oferit informații despre victimele celui mai sângeros atac din istoria acestui american.
25.05.2022 | 13:33
Cine sunt victimele atacului de la scoala din Texas Parintii copiilor impuscati daramati de durere Fetita mea este acum un inger Foto
Cine sunt victimele atacului asupra școlii din Texas. Sursa foto: colaj Fanatik / Twitter
ADVERTISEMENT

Nouăsprezece copii și doi adulți au fost uciși, marți, la o școală primară din Uvalde, sudul statului Texas. Autorul atacului, un tânăr de 18 ani, a fost ucis de forțele de Poliție.

Cine sunt victimele atacului asupra școlii din Texas

Pentru zeci de familii din Statele Unite ale Americii, ziua de 24 mai 2022 reprezintă o dramă peste care cu greu vor putea trece.

ADVERTISEMENT

În jurul orei locale 11:30, un tânăr de 18 ani, pe nume Salvador Ramos, a pătruns într-o școală primară din micuțul orășel Uvalde (Texas) și a ucis, fără nicio reținere, 19 copii și 2 profesori.

Cu câteva momente înainte de a produce masacrul din unitatea de învățământ, atacatorul își împușcase mortal bunica. Motivele care au stat în spatele gestului tânărului încă sunt necunoscute.

ADVERTISEMENT

Acum, la câteva ore după atacul de la școala din orașul texan Uvalde, încep să apară primele informații despre victime.

Se cunosc, până în prezent, identitățile a patru dintre cei 19 copii uciși în unitate. E vorba de copii cu vârste de 9 și 10 ani.

ADVERTISEMENT

Amerie jo Garza era o fată mereu cu zâmbetul pe buze. Ea învăța în clasa a IV-a și tocmai împlinise 10 ani pe 10 mai, a declarat tatăl ei pentru ABC News.

Părintele micuței a fost cutremurat de vestea dată de Poliție. El a avut puterea să spună câteva cuvinte despre copila sa.

ADVERTISEMENT

”Vreau să vă mulțumesc tuturor pentru rugăciuni și ajutor în încercarea de a-mi găsi copilul. Fetița mea este acum un înger. Vă rog să nu luați nicio secundă viața ca ceva de la sine înțeles.

Îmbrățișați-vă familia. Spuneți-le că îi iubiți. Te iubesc Amerie jo. Ai grijă de fratele tău mai mic pentru mine”, a spus părintele, răpus de durere și lacrimi.

Un alt copil omorât la școala din Uvalde a fost Uziyah Garcia, un băiat în vârstă de 10 ani.

”Cel mai dulce băiețel pe care l-am cunoscut vreodată. Nu spun asta doar pentru că era nepotul meu”, a declarat bunicul lui Garcia, Manny Renfro.

A murit, marți, la școala din Texas, și Xavier Javier Lopez, un alt băiețel de 10 ani, coleg cu Uziyah Garcia.

Verișoara acestuia, Lisa Garza este dărâmată de moartea lui Xavier, pe care îl aștepta cu nerăbdare la lecțiile de înot.

Era doar un băiețel extrem de afectuos de 10 ani, care se bucura de viață, fără să știe că această tragedie avea să se întâmple astăzi”, a spus aceasta.

”Era mereu plin de bucurie, îi plăcea să danseze cu frații săi, cu mama lui”.

Mama sa fusese prezentă la școală cu doar câteva ore înainte de tragedie, pentru o ceremonie. Nu avea să știe că asta a fost ultima zi în care își mai vede copilul.

Și pentru Annabell Guadalupe Rodriguez, o fată de 10 ani din clasa a III-a a școlii primare din Uvalde, ziua de 24 mai avea să fie ultima din viața ei.

Potrivit jurnalistei Anayeli Ruiz de la News Houston, și un văr al Annabellei a murit în atacul asupra școlii din Texas. Identitatea lui nu a fost făcută publică încă.

Cine sunt profesoarele ucise în atacul din Texas

Potrivit Sky News, Eva Mireles și Irma Garcia sunt cadrele didactice ucise în atacul asupra școlii din Uvalde.

Eva lucra în educație de 17 ani, conform spuselor mătușii ei, Lydia Martinez Delgado, într-un comunicat.

”Sunt furioasă că aceste atacuri armate continuă. Acești copii sunt nevinovați. Puștile nu ar trebui să fie ușor accesibile tuturor. Tot ce putem face este să ne rugăm din greu pentru țara noastră, statul, școlile și mai ales familiile tuturor”, a spus Lydia.

Imagini de la locul tragediei. Părinții copiilor uciși, distruși de durere

În social media au apărut numeroase imagini de la locul tragediei. Părinții și rudele celor uciși în atacul asupra școlii din Uvalde, Texas, sunt distruși de durere.

Atacul de la școala texană este considerat cel mai grav din SUA, după masacrul de acum 10 ani de la școala din Sandy Hook când 26 de persoane, majoritatea copii cu vârste între 5 și 10 ani, au fost ucise.

ADVERTISEMENT
Tags: