News

Cine sunt victimele criminalului din Onești. Unul dintre ei era orfan de mamă de la trei ani

02.03.2021 | 13:27
Cine sunt victimele criminalului din Onesti Unul dintre ei era orfan de mama de la trei ani
Unul din bărbații uciși la Onești fusese executat silit acum 5 luni. Avea sechestru pe salariu în ziua în care a murit. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Cei doi bărbați, sechestrați și uciși de Gheorghe Moroșan, erau în vârstă de 38, respectiv 55 de ani și lucrau ca electricieni. Unul dintre ei era orfan de mamă. Verificau o instalație în fosta casa a lui Gheorghe Moroșan în momentul în care au fost imobilizați de către acesta, legați și, în final, uciși.

Silviu Iştoan, de 38 de ani, şi Dan Patatu, 55 de ani, sunt cei doi bărbați, de profesie electricieni, uciși de Gheorghe Moroşan, ieri, 1 martie.

ADVERTISEMENT

Fostul proprietar era furios că pierduse apartamentul

Cei doi bărbați lucrau la o instalație în apartamentul fostului proprietar din Onești, județul Bacău. Fostul proprietar era furios pe autorități din cauza sentinței de evacuare. Acesta încercat să-și facă singur dreptate și i-a luat pe cei doi muncitori ca ostatici, până obține ceea ce vrea. Tot el a sunat la poliție și a anunțat că are doi ostatici pe care îi omoară dacă nu-și va recupera apartamentul.

Polițiștii au intervenit și au purtat lungi negocieri cu agresorul.

„De 10 ani de zile eu tot am scris. Nu mi-a dat niciun răspuns. Hotărârea judecătorească nu mi-a dat-o nimeni. Nu este. Vă duceți şi faceți rost de ea”, a strigat atunci Gheorghe Moroșan, în timp ce un polițist îi zicea să se liniștească.

ADVERTISEMENT

„Nu mă liniștesc deloc. Ascultă-mă ce îţi spun! De nu-i vezi morţi aici (…). Bă, bag cuţitul ăsta în ei, ascultă-mă ce îţi spun eu! De zece ani de zile tot sunt calm. De zece ani de zile tot fac la bandiţii din miliţie şi la bandiţii din justiţie. Nu mă abţin deloc. Nişte bandiţi şi hoţi”, le-a mai spus acesta polițiștilor.

Atunci când poliția a auzit strigăte de ajutor și a spart ușa, cei doi bărbați erau deja grav răniți. Aceștia au murit în scurt timp, la spital.

ADVERTISEMENT

Silviu era orfan de mamă de la 3 ani

Unul dintre cei doi bărbați, Silviu, a rămas orfan de mama de la vârsta de trei ani și a fost crescut de tată alături de fratele său, potrivit Adevărul.

Acesta lucra la Chimcomplex S.A. Borzești și nu era căsătorit.

Colegul său, Dan Patatu era căsătorit și avea un copil de vârstă școlară, care acum a rămas fără tată.

ADVERTISEMENT

Primăria din Onești trimite condoleanțe

Reprezentanții Primăriei din Onești au anunțat că vor acorda ajutoare de urgență pentru familiile victimelor.

Primarul orașului Onești a postat pe pagina de Facebook următorul mesaj un mesaj de condoleanțe.

„Sunt consternat de evenimentul dramatic întâmplat în orașul nostru! Sunt alături de familiile victimelor nevinovate! Sincere condoleanțe!“, a transmis Laurențiu Neghină, primarul orașului.

A ucis fiindcă pierduse un apartament

Gheorghe Moroșan și soția sa erau furioși pe faptul că pierduseră apartamentul, la care lucrau cei doi muncitori, în instanță, în 2008. Cei doi nu au reușit să accepte că apartamentul nu mai era al lor.

Bărbatul era supărat fiindcă fusese evacuat din apartament printr-o decizie judecătorească. După ce i-a sechestrat pe cei doi muncitori, Gheorghe Moroșan a sunat la Poliție și a amenințat că-i va ucide dacă nu se va reveni asupra sentinței de evacuare.

ADVERTISEMENT