News

Cine sunt victimele de la Săpoca. Toți pacienții care au scăpat cu viață au ajuns în Capitală, informează Ministerul Sănătății

18.08.2019 | 17:37
Cine sunt victimele de la Sapoca Toti pacientii care au scapat cu viata au ajuns in Capitala informeaza Ministerul Sanatatii

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a explicat ce se întâmplă cu victimele de la Săpoca, cele care au fost atacate de un bărbat aflat în sevraj etilic noaptea trecută. Cele 9 victime care au scăpat cu viață din mâinile dementului au fost transferat la spitalele din Capitală, conform unei informări a ministerului.

Victimele de la Săpoca, persoane care au peste 60 de ani

Sorina Pintea a ajuns la Buzău pentru a afla ce s-a întâmplat la respectiva unitate medicală și a dispus demararea unei anchete. În urma celor constatate, prima măsură a demnitarului a fost transferarea victimelor la spitalele bucureștene. Cele 9 victime au fost împărțite între mai multe unități.

Un pacient cu traumatism cranio-cerebral și facial grav se află sub supravegherea medicilor de la Spitalul Floreasca. Tot acolo a fost dus și un bărbat în vârstă de 88 de ani, care suferă de mai multe afecțiuni cardiovasculare. Acesta a fost prezentat pentru investigații suplimentare cu fractură temporo-occipitală.

victimele de la săpoca
Una dintre victime a sunat la 112 după ce și-a revenit din starea de inconștiență. Sursa foto: Digi 24

Ministerul Sănătății a dispus transferarea pacienților la 4 spitale din București

Un bărbat de 70 de ani cu fracturi intracraniane este îngrijit de medicii de la Sfântul Pantelimon, spital unde se află și o femeie de 60 de ani, diagnosticată cu hematom intracranian și fractură zigomatică. Alți pacienți au ajuns la Spitalul Universitar: o femeie de 80 de ani cu traumatism cranio-cerebral și o altă femeie de 72 de ani care va fi operată după ce a suferit și ea un traumatism cranio-cerebral pe partea dreaptă.

La Bagdasar Arseni au ajuns două femei de 83 și 62 de ani și un bărbat de 60 de ani, toți trei cu traumatisme craniane. Reamintim faptul că noaptea trecută, un bărbat în vârstă de 38 de ani a atacat mai multe persoane de la Spitalul Săpoca cu un stativ de perfuzii. Acesta a ucis patru persoane și a rănit alte 9. Agresorul pe nume Nicolae Lungu era internat într-un salon cu supraveghere normală și solicitase internare în mod voluntar.

Poliția a fost alertată de una dintre victimele care s-a trezit din starea de inconștiență, iar doctorii au precizat apoi că atacatorul se afla în stare de sevraj. Mama lui Nicolae a declarat astăzi că fiul ei avea probleme financiare în ultima perioadă, însă nu știa să aibă probleme cu alcoolul. Tot ea a dezvăluit că acesta este epileptic.

În urma tragediei de la Săpoca, Sindicatul spitalului s-a plâns de lipsa de personal, una dintre cauzele care a dus la această situație nefericită. „A fost sesizare pe 112 de la cadrele medicale, iar echipajul nostru de poliție care se afla în imediata apropiere a unității a intervenit pentru imobilizarea persoanei respective, care s-a constatat că era cea care exercitase actele de violență asupra pacienților”, au declarat reprezentanții IPJ Buzău.