Fotbal international

Cine transmite Champions League și Europa League în România

25.07.2018 | 18:07
Cine transmite Champions League și Europa League în România

S-a aflat cine transmite Champions League și Europa League în România în următorii trei ani! Așteptarea telespectatorilor români care au vrut să știe ce televiziuni transmit meciurile din cupele europene a luat sfârșit. În următorii trei ani, Digi Sport, Telekom Sport si Look TV vor transmite partidele din Champions League și Europa League.

Pentru că partidele din cele mai prestigioase competiții intercluburi atrag telespectatorii, iar sumele venite din audiențe sunt destul de consistente, bătălia pentru preluarea drepturilor de transmisie s-a întins pe durata mai multor luni. În competiția pentru obținerea drepturilor TV s-au înscris inițial mai multe televiziuni. PRO TV, duo-ul Digi-Telekom și Kanal D au fost obligate să trimită scrisori cu pachetele pe care doresc să le achiziționeze și cu ofertele pentru acestea până la data de 22 de martie 2018.

De-a lungul timpului, reprezentanții forului european au încercat să păstreze secretul în privința tratativelor privind drepturile de televizare. Întregul proces a fost întârziat de anumite probleme interne ale celor de la UEFA, care au amânat procedura. Reprezentanții televiziunilor din România au fost înștiințați că până pe 1 iunie va fi anunțat în mod oficial învingătorul în această bătălie media. Procedura a depășit însă termenul stabilit.

Cine transmite Champions League și Europa League în România

La presiunea marilor echipe din Europa, care vor bani mai mulţi, UEFA a luat o decizie de o importanţă majoră. Astfel, nu mai există obligativitatea ca vreo partidă să fie transmisă de posturile “free to air”, adică de cele la liber, aflate în grila tuturor firmelor de cablu. În aceste condiții, postul PRO TV, care a trimis ani la rând meciurile din cea mai prestigioasă competiție intercluburi, a primit o mare lovitură. Nu va mai transmite meciurile din sezonul viitor. Din acest sezon se va merge pe deviza transmite cine plăteşte mai mult, indiferent de câţi telespectatori nu vor putea vedea partidele! Doar rezumatele vor putea fi vândute către posturi “free to air”.

În ultimii trei ani, meciurile din UEFA Champions League și Europa League au putut fi urmărite la Telekom Sport, iar o parte dintre ele și la PRO TV. În ceea ce privește drepturile pe următorii trei ani, procedura adoptată de UEFA este în concordonanţă cu normele Comisiei Europene şi vizează drepturile TV pentru UEFA Champions League (sezoanele 2018 – 2019, 2019 – 2020 şi 2020 – 2021), Supercupa Europei (2018, 2019 şi 2020) şi UEFA Europa League (sezoanele 2018 – 2019, 2019 – 2020 şi 2020 – 2021).

Meciurile din Champions League și Europa League se văd la Digi Sport, Telekom Sport si Look TV

Trei televiziuni din România vor transmite meciurile din UEFA Champions League și UEFA Europa League în următorii trei ani. Digi Sport, Telekom Sport și Look TV sunt televiziunile care au cumpărat drepturile de televizare pentru partidele din competițiile în care, dacă se vor califica, vor putea fi urmărite și FCSB, CFR Cluj, Viitorul Constanța și Craiova.