Fotbal international

Dudelange – CFR Cluj nu se vede la tv în România! Ce s-a întâmplat

23.08.2018 | 16:03

Dudelange – CFR Cluj se joacă joi, 23 august, de la ora 21.00, în Luxemburg, în manșa tur a play-off-ul Europa League, iar posturile TV din România care au achiziționat de la UEFA drepturile pentru a transmite meciurile din EL nu au anunțat până în acest moment că vor transmite partida campioanei României.


UPDATE, ora 20:19. Oficialii lui CFR Cluj au anunţat că meciul cu Dudelange va putea fi urmărit live pe internet pe site-ul RTL din Luxemburg.

VEZI LIVE VIDEO MECIUL DUDELANGE – CFR CLUJ AICI


UPDATE, ora 13:20. Meciul dintre Dudelange şi CFR Cluj nu va fi transmis la TV în România! FANATIK.RO a semnalat încă de o săptămână problemele din contractul pe care Digi, Telekom şi Look TV îl au cu UEFA în privinţa drepturilor tv pentru Champions League şi Europa League. Acestea nu s-au rezolvat şi cele 3 posturi care au cumpărat acest pachet, nu transmit meciurile din Europa League.

Confruntarea dintre Rapid Viena şi FCSB, de la ora 21:30 va fi transmisă de Pro TV, care a achiziţionat drepturile pentru această confruntare.


CFR Cluj s-a calificat în play-off-ul Europa League după ce a eliminat-o pe Alashkert, în turul 3 preliminar al Europa League. Ardelenii lui Antonio Conceicao s-au impus în Armenia cu 2-0, după golurile înscrise de George Țucudean, iar pe teren propriu au făcut show și meciul s-a terminat 5-0, golurile campioanei României fiind înscrise de Juan Emmanuel Culio (min. 20 pen.), Billel Omrani (min. 45+1, 62), Ovidiu Hoban (min. 59) și Sebastian Mailat (min. 90+1).

Cine transmite Dudelange – CFR Cluj

Telekom Sport, Digi Sport și Look TV sunt cele trei televiziuni din România care au achiziționat de la UEFA drepturile pentru a putea transmite meciurile din play-off-ul, grupele și fazele eliminatorii de după grupe din Europa League și Champions League pentru următorii trei ani. Contractul dintre cele trei televiziuni și UEFA nu a fost semnat oficial, iar acestea nu au anunțat până în acest moment că Dudelange – CFR Cluj o să fie transmis.

Rapid Viena – FCSB e pe Pro TV

Deși cele trei televiziuni din România au achiziționat drepturile TV pentru meciurile din Europa League și Champions League pentru următorii trei ani, partida dintre Rapid Viena și FCSB, din play-off-ul Europa League, care va avea loc joi, 23 august, în Austria, o să fie transmisă de Pro TV.

33 de milioane pentru următorii 3 ani din EL și CL

Înainte de Campionatul Mondial din Rusia 2018, Digi Sport, Telekom Sport și Look TV au anunțat că vor transmite în următorii 3 ani Champions League și Europa League. FANATIK.RO a anunțat în urmă cu o săptămână că suma de pornire la negocierea drepturilor TV a pornit de la 8 milioane de euro pe sezon, însă UEFA și cu reprezentanții celor trei posturi TV au ajuns la un acord pentru 11 milioane de euro pe sezon. Astfel, Digi, Telekom și Look au plătit aproximativ 33 de milioane de euro pentru a da la TV meciurile din cupele europene.

Tururile I, II și III din Europa League și Champions League nu au intrat în pachetul UEFA, astfel că Prima TV, TVR 1 și Pro TV au avut posibilitatea să televizeze meciurile echipelor din România. Însă, play-off-ul intră în pachetul UEFA pentru cele două competiții  și ar urma să fie transmis de Gigi, Telekom și Look TV.

CFR-ul a plecat cu un charter special în Luxemburg

Iuliu Mureșan, Alex Ioniță și George Țucudean înaintea să plece spre Luxemburg, acolo unde va avea loc duelul din play-off-ul Europa Legaue
Delegația CFR-ului în timp ce pleca spre Luxemburg, acolo unde se va duela cu Dudelange în play-off-ul Europa League

Delegația CFR-ului a plecat spre Luxemburg în cursul zilei de miercuri cu un charter pus la dispoziție de oficialii grupării din Gruia, iar avionul a fost personalizat special pentru declarasarea ardelenilor. Antrenorul campioanei României, Antonio Conceicao, este precaut înaintea meciului cu Dudelange.

 “Am avut oportunitatea de a urmări ultimele meciuri ale celor din Luxembrug, i-am analizat și am constatat că sunt o echipă foarte organizată și destul de agresivi. Pentru a le face față noi trebuie să avem un nivel bun de joc, să fim organizați pentru că ne dorim să obținem un rezultat bun. Vom încerca să câștigăm, dar pentru asta va trebui să muncim mult. Am urmărit rezulatele lor din cupele europene și au fost rezultate echilibrate, iar cei care spun că cei din Luxemburg sunt amatori se înșală”, a declarat Conceicao.

Dudelange – CFR Cluj se va juca joi, 23 august, de la ora 21.00, în Luxemburg, în play-off-ul Europa League, LIVE VIDEO pe www.fanatik.ro.