Life

Cine transmite la TV Alashkert – CFR Cluj, din turul 3 al Europa League. Anunţul de ultima oră

08.08.2018 | 08:33
Cine transmite la TV Alashkert  CFR Cluj din turul 3 al Europa League Anuntul de ultima ora
ADVERTISEMENT

Cine transmite la TV Alashkert – CFR Cluj, din turul 3 al Europa League. Digisport a anunţat în urmă cu puţin timp că a achiziţionat drepturile TV pentru partida din Armenia. Jocul va avea loc joi, de la ora 19:00.

UPDATE, ora 08:30 / Meciul Alashkert – CFR Cluj, din turul trei preliminar din Europa League, va fi transmis şi de Look Plus, pe lângă Digisport.

ADVERTISEMENT

Joi, 9 iulie, de la ora 19:00 va avea loc în Armenia prima manşă a duelului Alaskert Martuni – CFR Cluj, contând pentru al treilea tur preliminar al Europa League. Dar fanii echipei clujene, ca de altminteri şi ceilalţi iubitori ai balonului rotund nu ştiu la această oră dacă partida din Armenia va putea fi sau nu urmărită pe micul ecran. Aceasta deoarece încă nici o televiziune din România nu a preluat drepturile de transmisie ale meciului.

Cine transmite la TV Alashkert – CFR Cluj, din turul 3 al Europa League

CFR Cluj a ajuns în turul al treilea preliminar al Europa League ca urmare a faptului că a fost eliminată de gruparea suedeză Malmo FF în al doilea tur preliminar al Champions League. Suedezii au învins la Cluj cu 1-0, gol al lui Carlos Sandberg, într-un meci în care campionii României au reuşit contraperformanţa de a nu expedia nici măcar un şut pe cadrul porţii! Meciul a avut şi o victimă importantă. Antrenorul Edi Iordănescu a fost demis după numai trei partide state pe banca ardelenilor, plătind fricţiunile existente în club pentru putere între tandemul Iuliu Mureşan – Răzvan Zanfir respectiv Marian Copilu – Bogdan Mara. De altfel, ultimii doi au decis să plece după înlăturarea lui Edi Iordănescu.

ADVERTISEMENT

Pentru CFR Cluj ar urma Legia Varşovia sau Dudelange

În loc a fost readus pentru a treia oară mantaua de vreme rea Antonio Conceicao. Cu portughezul pe bancă s-a reuşit doar un egal, 1-1, în Suedia, după ce Clujul a condus cu 1-0 la pauză dar şi primul succes din noul sezon, 2-1 în campionat cu Concordia Chiajna. Acum obiectivul feroviarilor este obţinerea calificării în grupele Europa League. Se ştie de acum care este traseul lui CFR Cluj pentru îndeplinirea obiectivului.

Mai întîi dubla din al treilea tur preliminar cu armenii de la Alaskhert Martuni, în care, în mod normal, CFR este favorită. Apoi, dacă normalul se va respecta în play-off învingătoarea dintre Legia Varşovia şi F91 Dudelange din Lumxemburg, polonezii având clar prima şansă în al treilea tur preliminar al Europa League. Şi în acest caz se vor duela două campioane naţionale, aşa cum se întâmplă şi în cazul lui CFR Cluj.

ADVERTISEMENT

Cine este Alashkert Martuni, campioana ultimilor trei ani în Armenia

Alashkert Martuni este de trei sezoane echipa fanion a Armeniei. Istoria sa este una destul de ciudată. A fost fondat ca şi club de fotbal în 1990 în oraşul Martuni, dar după doi ani, ca urmare a retrogradării s-a retras şi a mai revenit doar pentru doi ani între 1996-98. Pentru ca în anul 2000 clubul pur şi simplu să se desfiinţeze. Abia în 2011 un om de afaceri din Martuni, Bagrat Navoyan, a reînfiinţat clubul, dar l-a dus în capitala Armeniei, la Erevan după doi ani. Aşa că din 2013 Alashkert joacă la Erevan pe stadionul Nairi, deşi pentru meciuri a mai folosit în aceşti cinci ani alte două locaţii, ca urmare a lucrărilor făcute la stadionul Nairi, rebotezat între timp Alashkert Stadium.

Se transmite la TV Alashkert - CFR Cluj? Partida se joacă în al treilea tur preliminar al Europa League, primul joc la Erevan, pe terenul armenilor
Se transmite la TV Alashkert – CFR Cluj? Partida se joacă în al treilea tur preliminar al Europa League

Din 2017 Alashkert a intrat în parteneriat cu două grupări de renume din fotbalul brazilian, Fluminenese şi Botafogo, ceea ce înseamnă că la Erevan pot fi trimişi ca rodaj tineri din cadrul celor două echipe din Ţara Cafelei. În actuala ediţie a Champions League a fost eliminată din primul tur preliminar cu scoruri identice, 3-0 şi 3-0 de către Celtic Glasgow, dar realocată în Europa League în al doilea tur preliminar a trecut de muntenegrenii de la Sutjeska Niksic, 1-0 afară şi 0-0 acasă. În lot sunt şase jucători sârbi, doi brazilieni, unul din Trinidad-Tobago, altul din SUA şi altul din Slovacia.

ADVERTISEMENT