Sport

Cine transmite la TV Campionatul European de handbal feminin 2018! Câte meciuri se vor vedea în direct

29.11.2018 | 17:00
Cine transmite la TV Campionatul European de handbal feminin 2018 Cate meciuri se vor vedea in direct

Campionatul European de handbal feminin are loc în Franţa, în perioada 29 noiembrie – 16 decembrie şi este transmis, în exclusivitate, de TVR. Mai precis de TVR 1 şi TVR HD. Într-o primă fază, cele 16 echipe sunt împărţite în patru grupe de câte patru, din care merg mai departe primele trei clasate. Acestea intră apoi într-o altă fază pe grupe, în care contează rezultatele dintre cele trei calificate şi vor mai juca în plus încă trei partide cu echipele venite din altă grupă. În total, TVR 1 şi TVR HD vor transmite 35 de meciuri de la EHF EURO 2018.

Concret, cele trei echipe calificate în etapa următoare din grupa A vor intra într-o grupă comună cu echipele din grupa B şi vor juca doar cu acestea, iar cele din grupa C vor intra în grupă cu echipele din grupa D şi vor juca numai împotriva acestora. Apoi, sistemul clasic, prima clasată din prima grupă joacă împotriva celei de-a doua clasate din a doua grupă şi a doua clasată din prima grupă cu prima din cealaltă grupă în semifinale. Şi apoi finalele pentru locul 5, pentru locul 3 şi pentru titlul european.

TVR va transmite Campionatul European organizat în premieră de Franţa

Este pentru prima dată când Franţa, devenită de ani buni o mare putere în handbal, atât la masculin, cât şi la feminin, organizează turneul final al CE de handbal feminin. Cele 5 oraşe gazdă sunt Paris, Nantes, Nancy, Brest şi Montbeliard, toate cu săli care au între 4500 locuri (Brest) şi 15.000 locuri (Paris). De menţionat faptul că toate cele 16 echipe calificate acum au fost prezente şi la Europeanul anterior, din 2016.

România nu va fi reprezentată la acest turneu final numai de fetele selecţionerului spaniol Ambros Martin, ci şi de perechea de arbitri Cristina Năstase – Simona Stancu. Din cele 12 cupluri de arbitri jumătate sunt formate din femei (în afara României Rusia, Suedia, Danemarca, Austria şi Franţa). Evident, se ştiu doar primele meciuri pe care le vor conduce. Cuplul Năstase-Stancu va oficia pe 30 noiembrie, la Nancy, la meciul Muntenegru – Slovenia.

România debutează chiar în ziua sărbătoririi Centenarului

Echipa României face parte din ultima grupă, D, alături de Norvegia, Germania şi Cehia, primul meci urmând a-l avea tocmai în ziua naţională, de sărbătoarea Centenarului marii Uniri de la Alba Iulia,în compania Cehiei, formaţie care ne-a eliminat, absolut surprinzător, la ultimul Campionat Mondial, în optimi, cu 28-27. Jocul va avea loc la Brest şi va fi condus de arbitrele daneze Karina Christiansen – Line Hansen.

Cine transmite la TV CE de handbal feminin. România va debuta pe 1 decembrie în compania Cehiei
Cine transmite la TV CE de handbal feminin. România va debuta pe 1 decembrie

Fetele noastre trebuie să obţină victorii în faţa Cehiei şi a Germaniei şi să dea totul cu marea forţă a handbalului feminin care este Norvegia. Echipele calificate din această grupă vor merge mai departe alături de trei dintre formaţiile din grupa D, care cuprinde Olanda, Spania, Ungaria şi Croaţia. Obiectivul României la acest turneu final este să ajungă cât mai sus, dar nu mai jos de locul 6.