Sport

Cine transmite la TV meciul Dunajska Streda – FCSB. Roș-albaștrii deschid balul echipelor românești în turul 3 preliminar din Conference League

România are patru echipe calificate în turul 3 preliminar din Conference League. Prima care va juca este FCSB, miercuri, 3 august, de la ora 21:30, cu slovacii de la Dunajska Streda.
01.08.2022 | 20:17
Cine transmite la TV meciul Dunajska Streda  FCSB Rosalbastrii deschid balul echipelor romanesti in turul 3 preliminar din Conference League
Cine transmite la TV meciul Dunajska Streda - FCSB. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

CFR Cluj, FCSB, Universitatea Craiova și Sepsi sunt calificate în turul 3 preliminar din UEFA Europa Conference League. Primul meci îl va juca FCSB, miercuri, 3 august, de la ora 21:30, în deplasare, pe terenul lui Dunajska Streda.

Cine transmite la TV meciul dintre Dunajska Streda și FCSB

Meciul din Slovacia va putea fi urmărit și de către telespectatorii români. Antena 1 este postul care a cumpărat drepturile de televizare ale confruntării dintre Dunajska Streda și FCSB, prima manșă a dublei din turul 3 preliminar al Conference League.

ADVERTISEMENT

Calificarea în grupele Conference League este obiectivul principal al vicecampioanei României. FCSB n-a mai ajuns în faza grupelor din 2017, când antrenor era tot Nicolae Dică.

Pentru a nu mai rata obiectivul și în acest sezon, Gigi Becali a mutat puternic pe piața transferurilor. Patronul roș-albaștrilor i-a achiziționat luni, 1 august, pe atacanții David Miculescu (21 de ani) și Bogdan Rusu (32 de ani). Ambii sunt anunțați titulari în turul cu Dunajska Streda.

ADVERTISEMENT

Calificarea în grupele Conference League nu va fi ușor de atins pentru FCSB. În cazul în care va elimina formația din Slovacia, vicecampioana României ar putea întâlni un adversar puternic în play-off:

  • Nice (Franţa)
  • Vitória de Guimaraes (Portugalia) sau Hajduk Split (Croaţia)
  • Viking (Norvegia) sau Sligo Rovers (Irlanda)
  • Konyaspor (Turcia) sau Vaduz (Liechtenstein)
ADVERTISEMENT

Cine este echipa din Slovacia care dă piept cu fotbaliștii lui Nicolae Dică

Dunajska Streda este o formație relativ nouă în Slovacia. A promovat în prima ligă în urmă cu trei ani, iar sezonul trecut a încheiat campionatul pe locul 4. Înființată în 1904, adversara roș-albaștrilor n-are niciun titlu în palmares.

S-a clasat cel mai bine în 2019 și în 2021, pe locul al doilea. Dunajska Streda este un fel de Sepsi al Slovaciei. Este susținută de Guvernul Ungariei și este înfrățită cu maghiarii de la Ferencvaros.

ADVERTISEMENT

Antrenată de Adrian Guľa, echipa își dispută meciurile de acasă pe Mol Arena, un stadion cu o capacitate de 12,700 de locuri.

Lotul celor de la Dunajska Streda este cotat la 11,73 de milioane de euro, conform transfermarkt.com. De cealaltă parte, fotbaliștii lui Nicolae Dică au o cotă de piață în valoare de 35,3 milioane de euro.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 1,80 este cota pentru „sub 2,5 goluri” la DAC Dunajska Streda – FCSB. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT