Sport

Cine transmite la TV meciul Germania U21 – Portugalia U21, finala Europeanului de tineret

Finala Campionatului European de tineret, Germania – Portugalia, se joacă duminică, în direct pe TVR 2.
06.06.2021 | 13:01
Cine transmite la TV meciul Germania U21  Portugalia U21 finala Europeanului de tineret
ADVERTISEMENT

Ediția 2021 a CE de tineret (U21) se încheie duminică, 6 iunie, când este programată finala dintre reprezentativele Germaniei și Portugaliei.

Cele mai tari două echipe de tineret își vor disputa trofeul, la Ljublijana, iar confruntarea va putea fi urmărită și în România, în transmisiune directă pe canalul TVR 2, de la ora 22:00.

ADVERTISEMENT

Germania U21 – Portugalia U21, finala ediţiei a 23-a din istoria Europeanului de tineret

Ediția 2021 a Campionatului European de tineret este a 23-a din istorie. Dacă pentru reprezentativa Germaniei aceasta este a treia finală consecutivă, pentru Portugalia este a treia finală din palmares.

Nemții, care au câștigat edițiile din 2009 și 2017, pornesc favoriți, însă lusitanii au produs o mare surpriză în semifinale unde au trecut de Spania, grație unui autogol.

ADVERTISEMENT

Jucătorul Almeriei, Jorge Cuenca a înscris în poarta greșită, în minutul 80 al înfruntării din semifinala, de joi, de la Maribor.

La precedenta ediție a Turneului Final al CE U21, Germania a disputat finala în compania Spaniei şi a fost învinsă, scor 1-2, după ce a eliminat-o în penultimul act pe România, pregătită la acea vreme de Mirel Rădoi.

ADVERTISEMENT

De partea cealaltă, Portugalia va disputa a doua finală în ultimii șase ani. Ultima oară când urmașii lui Cristiano Ronaldo au jucat cu trofeul pe masă s-a întâmplat în 2015, când au pierdut la lovituri de departajare în fața Suediei.

România a încheiat neînvinsă faza grupelor

Naționala de tineret a României a încheiat faza grupelor neînvinsă, dar a nu a fost suficient pentru ca băieții lui Adrian Mutu să acceadă în fazele superioare ale întrecerii continentale.

ADVERTISEMENT

România a făcut parte din grupa A, alături de Olanda, Ungaria și Germania și a obținut două rezultate de egalitate (1-1 cu Olanda și 0-0 cu Germania) și o victorie (2-1 cu Ungaria).

Ediția 2023 a Campionatului European de tineret va fi găzduită de România și Georgia, astfel că ”tricolorii mici” nu vor juca în preliminarii. Acest lucru înseamnă că urmează doi ani de meciuri amicale, partide ce vor fi programate atunci când se joacă şi rundele din calificări.

Din lotul cu care Adrian Mutu a abordat Turneul Final din Ungaria și Slovenia doar Radu Drăguşin (Juventus Torino), George Cîmpanu (U Craiova) şi Octavian Popescu (FCSB) vor fi eligibili și pentru EURO U21 din 2023.

ADVERTISEMENT