Sport

Cine transmite la tv meciul România – Germania! Este ultima confruntare a “tricolorelor” în grupele principale la Euro de handbal feminin

România va juca miercuri, de la ora 16:30, meciul împotriva Germaniei din grupele principale. "Tricolorele" nu mai au nicio şansă la semifinale, dar pot evita ultimul loc.
16.11.2022 | 08:00
Cine transmite la tv meciul Romania  Germania Este ultima confruntare a tricolorelor in grupele principale la Euro de handbal feminin
Cristina Neagu, în tricoul naţionalei României. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

România a pierdut la mare luptă meciul cu Muntenegru, scor 34-35, şi iese din calculele pentru calificarea în semifinalele competiţiei. “Tricolorele” au fost dezavantajate şi de câteva decizii aberante de arbitraj.

Cine transmite la tv meciul România – Germania! Ultima reprezentaţie din grupele principale

“Tricolorele” vor juca miercuri, de la ora 16:30, ultimul meci din grupele principale de la Campionatul European de handbal feminin. Confruntarea va fi transmisă pe Digisport 1 şi Prima Sport 1, cele două posturi care deţin drepturile tv ale turneului final.

ADVERTISEMENT

Ar putea să fie ultimul meci la turneul final pentru România. Însă, dacă elevele lui Florentin Pera înving, au şansa să încheie chiar pe locul trei al grupei principale, care ar prelungi şederea delegaţiei României.

“Tricolorele” ar putea să joace pentru locurile 5-6

Ca acest scenariu să fie fezabil, “tricolorele” trebuie să învingă Germania, iar cele două echipe calificate în semifinale: Franţa şi Muntenegru, să învingă Spania şi Ţările de Jos, care ar rămâne cu câte trei puncte.

ADVERTISEMENT

Însă, cele două formaţii calificate în penultimul act îşi vor conserva energia pentru meciurile din semifinale şi vor evolua cu jucătoarele care nu au prins prea multe minute la acest turneu final. Lucru care ne dezavantajează.

Cristina Neagu, la patru goluri de borna 300 în istoria Euro!

Cristina Neagu mai are nevoie de patru goluri pentru a ajunge la borna 300 la Campionatele Europene. Cu 296 de goluri, vedeta de la CSM Bucureşti este cea mai bună marcatoare din istoria Europenelor.

ADVERTISEMENT

Din păcate, după meciul cu Muntenegru, arbitrajul ridică multe semne de întrebare. Austriecele Ana Vranes şi Marlis Wenninger au avut câteva decizii aberante, care au înclinat balanţa în favoarea adversarelor.

Se ştiu trei semifinaliste! Danemarca, Suedia şi Slovenia, în luptă

Cu o etapă înainte de finalul grupelor principale se ştiu trei dintre cele patru semifinaliste. În grupa A, Norvegia este calificată, iar din grupa B merg mai departe Franţa şi Muntenegru. Danemarca, Suedia şi Slovenia se bat pentru ultimul loc în “careul de aşi”.

ADVERTISEMENT

România speră să încheie cu capul sus Campionatul European, iar în cazul unei victorii cu Germania, “tricolorele” vor fi între cele mai bune 10 echipe ale continentului.

 

ADVERTISEMENT