Sport

Cine transmite la tv meciurile din grupele Conference League! Postul care a dat lovitura după calificarea FCSB şi CFR Cluj

Campioana CFR Cluj și vicecampioana, FCSB, și-au asigurat calificarea în grupele Conference League, prima etapă fiind programată pe 8 septembrie, în timp ce ultima se va disputa pe 3 noiembrie.
26.08.2022 | 10:48
Cine transmite la tv meciurile din grupele Conference League Postul care a dat lovitura dupa calificarea FCSB si CFR Cluj
Meciurile disputate de CFR Cluj și FCSB în grupele Conference League urmează să fie difuzate de Pro TV și Pro Arena. Foto: facebook FCSB
ADVERTISEMENT

CFR Cluj și FCSB și-au asigurat calificarea în grupele Conference League izbutind să marcheze în secvențele de final ale confruntărilor cu Maribor, respectiv Viking Stavanger.

Reprezentantele României sunt în urna a doua pentru tragerea la sorți care va avea loc astăzi, de la ora 15:30. 

ADVERTISEMENT

Când se joacă meciurile din grupele Conference League!

Spre deosebire de anii din urmă, când partidele din grupele competițiilor europene se disputau până-n decembrie, acum programul este mult mai strâns.

Evident, de vină este, precum în cazul Ligii Campionilor, ale cărei grupe le-am aflat ieri, Cupa Mondială din Qatar. Din pricina căreia se vor întrerupe și competițiile naționale.

ADVERTISEMENT

Conform tradiției, meciurile se vor juca în ziua de joi. Și tot potrivit obiceiului, jocurile urmează să se dispute în două ”tranșe”, de la 19:45, respectiv 22:00.

Cine transmite la TV meciurile celor de la FCSB şi CFR Cluj din Conference League

În România, drepturile TV pentru această competiție sunt deținute de ProTV. Astfel că jocurile pe care le vor disputa CFR Cluj și FCSB urmează să fie transmise de Pro TV și Pro Arena.

ADVERTISEMENT

În septembrie se vor disputa două runde, pe 8 și 15 septembrie. Aceasta pentru că în ultima parte a lunii sunt programate ultimele confruntări din Liga Națiunilor.

Octombrie este luna cea mai plină, cu trei etape ale Conference League. Acestea se vor juca pe 6, 13 și 27 octombrie. Pentru ca cea de-a șasea, și ultima rundă a competiției, să fie programată pe 3 noiembrie.

ADVERTISEMENT

Tragerea la sorţi pentru UEFA Conference League va avea loc vineri, de la ora 15:30

La finalul fazei grupelor, echipele de pe primele două locuri vor merge mai departe în competiție. Lor li se vor alătura formații venite din Europa League.

Tragerea la sorți a duelurilor din 16-imile Conference League este programată pe 7 noiembrie, iar a celor din optimi pe 24 februarie 2023.

Pentru calificarea în grupele Conference League, CFR Cluj și FCSB și-au asigurat suma de 2,94 milioane de euro. Se vor adăuga bani pentru rezultate pozitive. Victoria aduce o jumătate de milion de euro, în timp ce egalul este răsplătit cu 166.000 de euro.

Se mai pot adăuga 650.000 de euro pentru primul loc sau 300.000 pentru cel secund, care asigură și calificarea mai departe.

 

ADVERTISEMENT