Sport

Surpriză de proporţii! Care este postul TV care transmite meciul României şi al Cristinei Neagu pentru calificarea la JO de la Tokyo

20.03.2021 | 19:20
Surpriza de proportii Care este postul TV care transmite meciul Romaniei si al Cristinei Neagu pentru calificarea la JO de la Tokyo
Prima TV va transmite în direct meciurile naționalei de handbal feminin a României de la turneul preolimpic. FOTO: Sorin Pana/Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Echipa de handbal feminin a României va participa între 19 și 21 martie la turneul preolimpic din Muntenegru, meciurile naționalei antrenată de Adi Vasile urmând a fi transmise la televizor de postul Prima TV.

La acest turneu, România va participa alături de Muntenegru, țara gazdă, și de Norvegia, iar pentru a se califica la Jocurile Olimpice de la Tokyo trebuie să se claseze pe unul dintre primele două locuri.

ADVERTISEMENT

Turneul de calificare era programat să se desfășoare inițial anul trecut, tot la finalul lunii martie, însă a fost amânat din cauza pandemiei de coronavirus. Primul meci al României, cu Norvegia, se va disputa de la ora 20:30 şi va fi transmis de Prima TV.

Prima TV va transmite în direct meciurile naționalei de handbal feminin a României de la turneul preolimpic

Din grupa de calificare la Olimpiadă trebuia să facă parte și naționala Kazahstanului, dar aceasta a fost repartizată mai apoi în altă parte. Cum locul rămas vacant nu a fost ocupat de nicio altă națională invitată să participe, cele din Asia refuzând din cauza pandemiei de coronavirus, a rămas ca doar trei naționale să se bată pentru cele două locuri ce duc la Tokyo.

ADVERTISEMENT

Naționala României a avut ghinion la tragerea la sorți a programului, care nu ne este deloc favorabil. „Tricolorele” vor începe cu o zi de pauză, iar apoi vor juca în decurs de numai 19 ore cu Norvegia și Muntenegru.

Ambele partide ale României de la turneul ce se va desfășura la Podgorica vor putea fi urmărite în direct la televizor și în țara noastră, postul Prima TV fiind cel care a obținut drepturile de difuzare. Programul transmisiilor este următorul:

ADVERTISEMENT
  • 20 martie, ora 20:30: Norvegia – România
  • 21 martie, ora 17:00: Muntenegru – România

Cel de-al treilea meci al turneului este și cel de debut și va pune față în față naționalele Muntenegrului și Norvegiei, pe 19 martie, de la ora 20:30.

Lotul lui Adi Vasile pentru turneul preolimpic

Selecționerul Adi Vasile a anunțat lotul cu care naționala României se va prezenta la turneul preolimpic de la Podgorica. Va fi o misiune aproape imposibilă, dacă e să ținem cont de faptul că vom întâlni Norvegia, campioana europeană en-titre, și Muntenegru, țara gazdă.

ADVERTISEMENT
  • Portari: Iulia Dumanska, Denisa Dedu, Daciana Hosu
  • Extreme stânga: Ana Maria Iuganu, Cristina Florica
  • Interi stânga: Cristina Neagu, Anca Polocoșer, Gabriela Perianu
  • Centri: Cristina Laslo, Eliza Buceschi, Andreea Popa, Laura Pristăvița
  • Inter dreapta: Laura Popa
  • Extreme dreapta: Laura Moisă, Sonia Seraficeanu
  • Pivoți: Crina Pintea, Lorena Ostase, Ștefania Băcăoanu

„Nu e ușor să faci lotul unei echipe naționale pentru că, pe de o parte, sunt jucătoare de valoare în România și, pe de altă parte, din păcate, acest an este foarte atipic și scoate cumva din ritm anumite echipe. În plus, este virusul care pune probleme.

Dar, atât eu, cât și staff-ul, am considerat că avem nevoie de un mix de jucătoare cu experiență și cu foame de rezultate foarte mare, care să conștientizeze foarte bine însemnătatea acestui turneu preolimpic și a șansei de a merge la Tokyo. Aș spune că acest mix de jucătoare a stat la baza alegerilor pe care le-am făcut”, a declarat selecționerul Adi Vasile.

ADVERTISEMENT
Tags: