Sport

Cine transmite la tv Olanda – România, meciul de debut al naționalei de handbal feminin la Campionatul European

România va participa în perioada 4-20 noiembrie la Campionatul European de Handbal Feminin. „Tricolorele” vor debuta împotriva Olandei.
05.11.2022 | 07:10
Cine transmite la tv Olanda  Romania meciul de debut al nationalei de handbal feminin la Campionatul European
România va debuta împotriva Olandei la Campionatul European de Handbal Feminin 2022. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Naționala României de Handbal a ajuns joi, 3 noiembrie, la Skopje în Macedonia de Nord, acolo unde va juca la Campionatul European. „Tricolorele” vor juca în prima etapă cu Olanda, sâmbătă, 5 noiembrie, de la ora 21:30.

Cine transmite la tv Olanda – România, în prima etapă a Campionatului European de Handbal Feminin

România se află în grupa C și se va duela cu Olanda, Franța și Macedonia de Nord. În prima partidă, selecționata pregătită de Florentin Pera va înfrunta Olanda, campioana mondială din 2019.

ADVERTISEMENT

Partida va începe la ora 21:30 (ora României) și va fi transmisă la televizor pe posturile Digi Sport 2, Orange Sport 2 și Prima Sport 2. În al doilea meci, „tricolorele” vor înfrunta Franța, campioana olimpică en-titre, urmând ca în ultima etapă a grupelor preliminare să întâlnească una dintre țările gazdă ale competiției, Macedonia de Nord.

De remarcat este că turneul final este organizat de trei țări: Slovacia (la Ljubljana și Celje), Muntenegru (la Podgorica) și Macedonia de Nord (la Skopje).

ADVERTISEMENT

Iată cum arată programul complet al României la Campionatul European 2022:

  • 5 noiembrie, ora 21:30 România – Olanda (Digi Sport 2, Orange Sport 2, Prima Sport 2)
  • 7 noiembrie, ora 17:00 România – Franța (Digi Sport 2, Orange Sport 2, Prima Sport 2)
  • 9 noiembrie, ora 19:00 România – Macedonia de Nord (Digi Sport 1, Orange Sport 1, Prima Sport 1)

Mesajul Cristinei Neagu, după ce „tricolorele” au ajuns la Skopje

Naționala aflată sub comanda lui Florentin Pera a disputat două meciuri de pregătire înaintea deplasării la Skopje. La Tatabanya, în Ungaria, România a pierdut împotriva maghiarelor, scor 28-33. În al doilea meci, „tricolorele” au remizat cu Germania, scor 29-29.

ADVERTISEMENT

Cristina Neagu a transmis un mesaj prin intermediul unuia dintre sponsorii săi după ce a aterizat în Macedonia de Nord. „Vreau să vă rog să aveţi răbdare cu noi, avem o echipă tânără, fără multă experienţă, însă tot ce pot să vă promit este că vom face tot ce ţine de noi să facem meciuri bune şi să facem lucruri frumoase pentru România. Hai, România!”, a declarat Neagu.

România are o misiunea grea de a se califica în grupele principale, deoarece va înfrunta fosta campioană mondială (Olanda) și campioana olimpică en titre (Franța). De asemenea, cu un lot plin de accidentări, selecționata lui Florentin Pera va avea o partidă dificilă și cu Macedonia de Nord, care va fi împinsă de la spate de un public numeros.

ADVERTISEMENT

Lotul României pentru Campionatul European de Handbal 2022

România își poate asigura încă de pe acum prezența la Jocurile Olimpice din 2024, însă trebuie să ajungă în fazele finale ale competiției și chiar să iasă triumfătoare.

Misiunea este foarte grea în condițiile în care din lotul „tricolorelor” lipsesc nu mai puțin de 9 sportive care nu au putut să facă deplasarea pentru că nu sunt vaccinate.

Cum arată lotul României la Euro 2022: 

  • Portari: Iulia Dumanska, Diana Ciucă, Daciana Hosu
  • Extreme stânga: Nicoleta Dincă, Alexandra Dindiligan, Corina Lupei
  • Interi stânga: Cristina Neagu, Sorina Grozav, Bianca Bazaliu, Diana Lixăndroiu
  • Centri: Eliza Buceschi, Laura Pristăvița
  • Interi dreapta:
  • Extreme dreapta: Sonia Seraficeanu, Alexandra Badea, Mihaela Mihai
  • Pivoţi: Crina Pintea, Lorena Ostase, Andreea Țîrle

Turneul final va fi transmis în România de Digisport, Orangesport şi Prima Sport. FANATIK vă ţine la curent cu cele mai noi ştiri şi informaţii despre Campionatul European de handbal feminin.


  • 12 este locul ocupat de naţionala României la ultimul Campionat European 
  • De 4 ori Cristina Neagu a fost desemnată cea mai bună handbalistă din lume
ADVERTISEMENT