Fotbal international

Cine transmite la TV prima ligă a Belarusului, singurul campionat din Europa care se dispută în plină pandemie. Anunțul oficial

09.04.2020 | 16:55
Cine transmite la TV prima liga a Belarusului singurul campionat din Europa care se disputa in plina pandemie Anuntul oficial
ADVERTISEMENT

Postul de televiziune Look Plus a anunțat că va difuza campionatul de fotbal din Belarus, singura ligă profesionistă care se dispută în plină pandemie de coronavirus.

Prima ligă din Belarus, difuzată la TV în România

Pandemia de coronavirus a suspendat aproape toate competițiile fotbalistice din Europa, Belarus fiind singura excepție.

ADVERTISEMENT

Singurele meciuri de fotbal care se mai dispută pe continent vor putea fi urmărite în direct, la TV, și pe teritoriul României, postul Look Plus anunțând joi că a achiziționat drepturile pentru prima ligă din Belarus.

Primele transmisiuni vor avea loc în week-end-ul 11 – 12 aprilie, când vor fi difuzate trei partide. Programul transmisiunilor:

ADVERTISEMENT
  • Sâmbătă, 11 aprilie, ora 16:00: Torpedo Zhodino – Energetik BGU
  • Sâmbătă, 11 aprilie, ora 18:00: Gorodeja – Dinamo Minsk
  • Duminică, 12 aprilie, ora 15:00: FC Minsk – Bate Borisov

Fost golgheter al Ligii 1 evoluează în Belarus

Azdren Llullaku, golgheterul Ligii 1 din sezonul 2016 – 2017, când a reușit să puncteze de 16 ori în jumătate de sezon, fiind transferat în ianuarie la Astana, evoluează în prezent în Belarus.

ADVERTISEMENT

Fostul jucător de la Gaz Metan Mediaș sau Astra a semnat în vara anului 2019 cu Soligorsk, locul opt în Belarus după disputarea primelor trei runde.

Azdren Llullaku a recunoscut, recent, că nu consideră firească permiterea disputării meciurilor oficiale, în contextul în care toate celelalte ligi europene au fost suspendate.

ADVERTISEMENT

Sincer să fiu, e cam de neînțeles să se joace. Au spus că nu e nici o problemă să vină şi spectatorii la jocuri. Eu n-am înţeles decizia luată. Pe noi nu ne-a întrebat nimeni nimic. Doar ne-au informat: se joacă, joi aveţi primul meci.

Îmi este teamă, mai ales că eu ştiu foarte bine ce e în Italia, acolo unde am familia. Doar soţia este în România, restul familiei mele e în Italia, chiar în Nord, lângă Treviso, şi îţi imaginezi cum sunt eu pus în gardă de această boală. Stau închişi în casă. Nu ies deloc”, a declarat Llullaku.

ADVERTISEMENT
Tags: