Fotbal intern

Cine transmite la tv România – Danemarca, meciul decisiv pentru calificarea la Euro U21

17.11.2020 | 12:24
Cine transmite la tv Romania  Danemarca meciul decisiv pentru calificarea la Euro U21
Cine transmite la tv România - Danemarca, meciul decisiv pentru calificarea la Euro U21. FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Partida decisivă dintre naționalele de tineret ale României și Danemarcei va fi transmisă la televizor și microbiștii din toată țara vor putea fi alături de selecționata lui Adrian Mutu în încercarea de a se califica pentru a doua oară la rând la Campionatul European U21.

Meciul de marți, 17 noiembrie, va începe la ora 20:30 și se va disputa la Ploiești, pe stadionul „Ilie Oană”. „Tricolorii” mici sunt pe locul doi în grupă și au nevoie obligatoriu de o victorie pentru a fi siguri că termină între primele 5 echipe de pe pozițiile secunde și ajung pentru a doua oară consecutiv la Euro.

ADVERTISEMENT

FANATIK v-a prezentat toate calculele calificării și care sunt echipele cărora trebuie să le luăm fața pentru a obține calificarea. Aceasta ar putea fi obținută și cu un egal în meciul de diseară, dar avem nevoie și de un joc favorabil al rezultatelor.

Meciul România – Danemarca, decisiv pentru calificarea la Euro U21, va fi transmis de PRO TV

Meciul dintre naționalele de tineret ale României și Danemarcei va putea fi urmărit la televizor marți seara, începând cu ora 20:30, pe postul de televiziune PRO TV. Dacă până acum eram obișnuți ca partidele „tricolorilor” mici să fie difuzate de PRO X, de această dată conducerea trustului din Pache Protopopescu a hotărât ca întâlnirea cu Danemarca să fie transmisă pe canalul principal, cel care dă de obicei și meciurile naționalei mari.

ADVERTISEMENT

În luarea decizei, s-a luat în calcul faptul că este un meci decisiv pentru calificare, ce va aduna în fața televizoarelor foarte mulți microbiști, iar pe PRO TV audiența va fi mai mare decât dacă s-ar fi transmis partida pe PRO X. Și o audineță mai mare înseamnă, automat, mai mulți bani din punblicitate.

România – Danemarca, prilej de revanșă pentru selecționerul ADrian Mutu

Adrian Mutu, selecționerul naționalei de tineret a României, nu are amintiri prea plăcute din partidele cu Danemarca, iar meciul din această seară poate fi un bun prilej de revanșă.

ADVERTISEMENT

În preliminariile pentru Campionatul European din 2004, Mutu a fost pe teren în cele două întâlniri de coșmar contra Danemarcei. A fost mai întâi acel incredibil 2-5 de pe vechiul stadion „Lia Manoliu”, disputat pe un teren acoperit în totaltate cu nisip, după care a urmat thrillerul de la Copenhaga, unde am fost egalați la 2 în minutul 5 al prelungirilor și am ratat calificarea la Euro cu largul concurs al arbitrului elvețian Urs Meier.

De altfel, Adrian Mutu consideră acel meci din septembrie 2003 de la Copenhaga ca fiind cel mai trist din întreaga carieră, iar în această seară ar fi un bun prilej să-și ia revanșa: „Ar fi un lucru extrordinar, să obținem calificarea, mai ales pentru scurta mea carieră de antrenor. Aș compara această finală cu acel meci din Danemarca, scor 2-2, din păcate atunci am pierdut calificarea. Sper ca marți să obţinem calificarea şi să mergem la Campionatul European”, a spus selecționerul naționalei de tineret.

ADVERTISEMENT

În partida tur dintre cele două selecționate, disputată pe 10 septembrie 2019 la Aalborg, Danemarca s-a impus cu scorul de 2-1, însă România putea obține un rezultat de egalitate dacă Florinel Coman nu rata un penalty în minutul 90+3. Față de acel meci, selecționata noastră a trecut prin multe din schimbări, din lotul de 20 de jucători prezent la Aalborg mai figurând acum doar 5 nume: portarul Mihai Aioani, fundașii Alexandru Pașacanu, Radu Boboc, Ricardo Grigore și mijlocașul Darius Olaru.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,95 este cota pentru ”1 solist” la meciul România U21 – Danemarca U21. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT